- 14 Eylül 2020
- 48
- 16
- 36
-
- Konu Sahibi hayalim8880
Canım varikosel spermleri etkilemiş mi sperm testiniz nasıl??Merhaba,
Eşinde varikosel olup, ameliyat olmadan ilk tüp bebek denemesinde hamile kalanlar yazabilir mi? Çok ihtiyacım var olumlu yanıtlara. Forumlara baktım hep eski tarihli.
sayısı 2.3 milyon 3cc de. ileri hareketli %0, hareketsiz %85, yerinde,yavaş toplam %15. Doktor direk tüp bebek önerdi. bu ay sonuna doğru başlayacağız tedaviye. Benim muaynemde sorun çıkmadı. Regli tarihimi bekliyoruz.
Tüp bebekte tek sperm yetiyor canımm benim bildiğim arkadaşlar daha iyi bilir tabii
ilk denemede tutar mı acaba? bu şekilde olup, ilk denemede tutanları duymak istiyorum :)
Nerede yaptirdiniz denemelerinizi?Eşimde varikosel var benimde ameliyat önerilmediği için geçen sene direkt tüp bebeğe başladık. Ne yazık ki benim ilk denemem negatif oldu ama merkez seçimim hatalıydı ona bağlıyorum. Çünkü ilk denemede pozitif olanda var baya. Bu sene farklı bir merkezde dondurulmış embriyo transferi oldum ve pozitif. İnşallah sağlıkla devam eder, umarım ilk denemende pozitifi görürsün sende
İnsallahMerhaba ben de çok arastırdım bu konuyu, benim eşim de de var varikosel daha önce ameliyat olmuş ama tekrarlamış , doktor ameliyat önermedi biz de tüp bebek merkezi araştırıyoruz . Varikosel olup ilk denem de çok başarılı olan var içinizi rahat tutun ☺
Nerede yaptirdiniz denemelerinizi?
ilkinde ve ikincisinde kaç transfer oldu :)Ben Bursa Jimerde yaptırdım son transferi canım.
İkisindede tek embriyo transferi oldu canım.ilkinde ve ikincisinde kaç transfer oldu :)
bana da çift embriyo transfer edeceğiz dedi doktor :)İkisindede tek embriyo transferi oldu canım.
bana da çift embriyo transfer edeceğiz dedi doktor :)
aslında yasakmış. sgk nın belli kriterleri var çift embriyo için ama yapıyolar yine de.Evet bazı doktorlar ilk denemede çift transfer yapıyorlar daha iyi aslında şansın artmış oluyor. Benim gittiğim doktorlar söylemedi hiç.
aslında yasakmış. sgk nın belli kriterleri var çift embriyo için ama yapıyolar yine de.
eşim evlendiğimizden beri hep ikizimiz olacak diye söyleyip duruyordu. diye diye bugüne getirdi resmen :) nasip tabiki. allah sağlıkla versin hepimize.Evet normalde yasakmış ben zaten ikiz olursa nasıl taşıyıp doğururum nasıl bakarım diye düşünüyorum o yüzden hiç konusu geçmedi bizde. Umarım tedavinde herşey yolunda gider kavuşursun bebeğine.
eşim evlendiğimizden beri hep ikizimiz olacak diye söyleyip duruyordu. diye diye bugüne getirdi resmen :) nasip tabiki. allah sağlıkla versin hepimize.
yanıtınızı şimdi görüyorum. teşekkür ederim. :)merhaba benim eşim ameliyat oldu ama sonuç hiç değişmedi( sigara içmesine bağlıyorum),biz de tüp bebek yaptırdık ilk denemede sonuç pozitif, harika bir hamilelik geçirdim, hatta keşke hiç ameliyat olmasaymış dedim. Ama aslında basit bir ameliyat gene de olmakta fayda olduğunu düşünüyorum.