PROJENİN AMACI
Çocuklardaki 'şiddet' duygusunun 'sevgi' duygusuna dönüşmesini sağlamak amacıyla 'ŞİDDETE KARŞI SEVGİ' başlıklı teatral eğitim çalışmasını uygulayarak çocuklar ile hayvanlar arasında 'dostluk ve korumaya' yönelik bir iletişim kurmak.
Çocuklarda hayvanlara karşı 'merhamet, yardım ve koruma' duygularını geliştirirken, buna paralel olarak kişilik yapılarında 'yaşam hakkına saygı, sevgi ve paylaşma duygularının güçlenmesini sağlamak.
Çocuklarda kendinden küçükleri, yaşıtlarını ve zaman zaman da büyüklerini de hedef alacak boyutlara ulaşmış olan insana karşı şiddeti önlemek. Ekolojik denge içinde 'insan, doğa ve hayvanın' bir bütün olduğunu, bu unsurlardan birinin zarar görmesinin diğerlerini de etkileyeceğini anlatmak.
2011/2012 eğitim - öğretim yılı içerisinde İstanbul genelinde öncelikle HAYTAP temsilciliklerimizin olduğu 39 Belediyeye yönelik hayvan bakım evlerine ziyaret edilecektir.Beraberinde Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte belirlenecek okullardaki binlerce ilkokul öğrencisine, direkt olarak ulaşılacaktır.
TEMEL DETAYLAR
Dünyada en zayıf halka olan 'savunmasız çocuklar' ve 'çaresiz hayvanlar' arasında oluşacak 'merhamet, koruma ve paylaşma' duyguları, insanlığın en büyük derdi olan 'şiddet'in üstünden geçecek bir 'sevgi köprüsü' olacaktır.
Sevgi duygusunun tohumlarının çocukların yüreklerine ekilmesiyle, o tohumlar çocuklarla birlikte büyüyüp serpilip gelişerek 'tüm dünyayı ve evreni' kucaklayacaktır.
FAALİYET VE HAZIRLIKLAR
Projenin uygulama tarihleri: 15.Eylül.2010 - 31.Aralık.2011
15.Mart.2011 tarihinde başlanılan projenin basılı malzemeler ve TV spotlarda yer alacak fotoğraf ve video kayıt çalışmaları, ülkemizde rol model siyasetçi, sanatçı ve iş adamlarının katılımı sağlanarak yapılmıştır.
AHMET ŞENPOLAT (HAYTAP BAŞKANI),
NASUH MAHRUKİ,
DEMET AKBAĞ,
YONCA EVCİMİK,
SEZEN AKSU,
AJDA PEKKAN,
PASCAL NOUMA,
MEHMET ASLANTUĞ VE OĞLU ALİ ASLANTUĞ,
ÖZCAN DENİZ,
İBRAHİM DEMET KUTLUAY VE KIZLARI İREM,
FİKRET İNAN,
FIRAT ÇELİK.
29.Mart.2011 tarihinde birçok ünlü ses sanatçısının katılacağı bir Single ve klip çalışması yapılacaktır. Bu single DMC sponsorluğunda basılarak satıştan elde edilecek gelir Haytap'a bağışlanacak olup Anadolu'da imkanı olmayan hayvan bakım evlerine yönelik çalışmalar için kullanılacaktır.
Mayıs 2011 tarihinden başlamak üzere ve takiben Eylül 2011 tarihine kadar, TV Spot ve single tanıtım yayınları devam edecektir. Bununla beraber proje; yazılı, görsel, sanal alem, Internet ortamı ve Web sitesinden haber desteği ile pekiştirilecektir.
Eylül 2011 tarihi esas alınarak İstanbul genelinde yoğun bir billboard ve banner çalışması ile duyuru başlayacaktır. Yine aynı tarihlerde tüm Devlet kademesinin üst düzey mensuplarının, İstanbul genelinin tüm ilçe belediyelerinin ve sanatçıların katılacağı bir basın toplantısı düzenlenerek proje startı verilecektir.
Ekim 2011 tarihinde Yonca Evcimik, Haytap gönüllüleri,ve talebeler ile birlikte hayvan koruma evleri ziyaret edilerek bilgilendirme kampanyası devam edecektir.Söz konusu ziyaretlerin tarihleri esas alınarak belediyelere ait salonlarda İlköğretim çocuklarının katılacağı organizasyonlar yapılacaktır. Bu organizasyonlarda led ekran ile hayvan bakım evlerinin görsel sunumu yapılacak olup interaktif projenin amacına uygun bir tiyatro sergilenecektir. Organizasyon, konuk sanatçıların katılımı, eğitilmiş köpek gösterisi ve Yonca Evcimik'in dansçıları eşliğinde vereceği konser ile sonlandırılacaktır.
Proje kapsamında seçilmiş okullarda hayvan ve doğa sevgisi konulu öykü, resim ve şiir yarışmaları yapılması ve bunların okul panoları ve duvar gazetelerinde sergilenmesi düşünülmüştür. Okullar tarafından seçilecek resimlerin sahipleri organizasyon sahnesine çağrılarak anons edilecektir. Organizasyonun son gününde elemeleri yapılmış resimlerin dereceleri belirlenerek söz konusu resim sahibi talebeler ödüllendirilecektir. Talebelere, projenin devamlılığını sağlamak amacıyla, gerekli broşür, dergi, kitapçıklar dağıtılacaktır.