• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vantage Point / Bakiş Açisi

kurmis

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
8.179
34
358
254.jpg

Thomas Barnes (Dennis Quaid) ve Kent Taylor (Matthew Fox), küresel boyutta terörle savaşın dönüm noktasında Başkan Ashton’ı (William Hurt) korumakla görevli gizli ajanlardır.

Başkan Ashton, İspanya’ya varışından birkaç dakika sonra vurulunca, kargaşa baş gösterir ve suikastçı avı sırasında apayrı yaşamlar kesişir. Kalabalıkta bulunan Amerikalı turist Howard Lewis (Forest Whitaker), çocukları için başkanın gelişini kaydederken başkana ateş eden kişiyi görüntülediğine inanır. Kalabalığın içindeki bir diğer kişi, tarihi olayı tüm dünyada milyonlarca televizyon izleyicisine aktarmakta olan Amerikalı haber yapımcısı Rex Brooks’tur (Sigourney Weaver).

Onlar ve diğerleri hikayelerini anlatırken, bulmacanın parçaları yerine oturmaya başlar; ve anlaşılır ki yüzeyin hemen altında şok edici gerekçeler yatmaktadır.

Bu hafta vizyona giren filmlerden biri Bakış Açısı.Son zamanlarda izlediğim en iyi film. Artık birbirine benzeyen aksiyon filmlerinden fenalık gelmişti ki daha fragmanlarından ikna oldum filmi izlemeye.Ve doğru karar verdiğimi anladım.

Aynı olay defalrca önümüze sunuluyor,ama farklı insanların bakış açılarından.Adım adım olaylar çözülmüş ve birbirleriyle olan bağlantıları yavaş yavaş artaya çıkmış oluyor.Her adımda ayrı bir heyecan var.Kalite hiç düşmüyor.

Filmin eleştirilen tek yanı-benim de sonuna kadar katıldığım-,yine araya sıkıştırılmış olan Amerika reklamı. Ama nasıl reklam? Amerikan başkanının ne kadar insan sevgisiyle dolu olduğu(!), her amerikalının içinde-sıradan bir vatandaş da olsa- bir kahramanlık güdüsünün olduğu vs gibi bir çok amerikan yapımı filmde görmeye alışık olduğumuz tarzda imalar,görüntüler...Bunları izlerken "uff" dedirtiyor insana gerçekten. ama onun dışında muhteşem diyebileceğim bir film...

Kaçırmayın derim...

İndirdim dün bu filmi ama daha izlemek nasip olmadı çok merak ediyorumm

ben bu filmi izlemistim...kesinlikle herkese tavsiye ediyorum..degisik bakis acisi olan bir film...bence izleyin...
:)))

Bir gün yasak gelse.. Deseler ki; bundan sonra çekilecek filmlerde arabayla kovalama sahnesi olmayacak..

Acaba ne olurdu?

Komik bir filmdi.. Özellikle de araba kovalama sahnesinde iyi adamın (!) kullandığı araba çok dayanıklıydı.. Başına onca aksilik gelmesine rağmen araba tık demedi..

Neden komik dediğime gelince.. Bir örgüt tarafından, her ince detayına kadar planlanmış terörist bir saldırının, sadece ve sadece bir "iyi adam" sayesinde çökmesi bana her zaman komik gelmiştir.

Nedense hiçbir ülke tarihinde böyle süper kahramanlara rastlanmaz.. yerimseniben

Daha bu gece izledim bu filmi ama açıkçası büyük bi hayal kırıklığına uğradım:çok üzgünüm:
püsküüt e katılıyorum saçma yerleri vardı ama ben bakış açısı deyince daha farklı bi şey bekliyodum,yani mesela bi olayda oluşabilecek farklı ihtimaller,olasılıklar falan gibi
ama filmde olan şey yalnızca aynı olayın içinde olan farklı insanların gözünden anlatmasıydı...
yani ne bileyim beklediğim gibi çıkmadı kısacası...:1no2:

Back