• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vaniqa vs Eflora krem

merwe55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
40
1
36
Ankara
forumda vaniqayı görünce yabancı internet sitelerinden eflora krem diye bi şey gördüm. duyan bilen kullanan var mı acaba? daha önce de vaniqa yı kullanıp olumlu sonuç almış olanlar bir de. fiyatları gerçekten çok pahalı ama lazere 2 bin tl üstü para ödemiş birisi olarak işe yarayacaksa ona da razıyım :(

forumda vaniqayı görünce yabancı internet sitelerinden eflora krem diye bi şey gördüm. duyan bilen kullanan var mı acaba? daha önce de vaniqa yı kullanıp olumlu sonuç almış olanlar bir de. fiyatları gerçekten çok pahalı ama lazere 2 bin tl üstü para ödemiş birisi olarak işe yarayacaksa ona da razıyım :(

Hirsutizm hastasıyım. Doktorum vaniquayı önermişti bana. Sağlık bakanlığından onaylı tüy yok edici tek krem, tüylerin azalabilir demişti. Bu olası konuşma beni şüphelendirmişti. Hem çokta pahalı. Gözüm kapalı o parayı veremezdim. Araştırmalarım sonucunda öğrendim ki, 8 hafta sonra tüyler tekrar çıkıyormuş :2: Ayrıca hemşirelik okuyorum üni.de ben canım. Sağlık çalışanlarından ve sitelerinden başka bir şeye güvenme. Çünkü hep hayal kırıklığına uğruyoruz :43:

Son düzenleme:
Selam, Vaniqa'da Eflora'da aynı şeyler ikisininde etken maddesi eflornithine diye bir madde. Kılların çıktığı foliküllerde (kıl kökü) papilla diye bir kısım var bu kısımda enzimler ve hormonlar keratin proteinini (yani kıl) oluşturuyor. İşte bu eflornithine dediğimiz şey de bu enzimleri durduruyor/ yavaşlatıyor bu şekilde kılın uzaması gecikiyor. Yurtdişında reçeteli ilaç olarak geçiyor ama orada da pahalı bir pomat. İkisi arasındaki tek fark farklı ülkelerde piyasaya sürülmüş birbirinin muadili ilaçlar olması.

Son düzenleme:
Ayrıca bilimsel bir makaleden kesit veriyim.

Topikal Eflornithine Hydrochloride % 13.9 Krem (Vaniqua)
Yararlı etki geçicidir. Tedavi kesiminden sonraki 8 hafta içinde kıl gelişimi tedavi öncesi düzeylere geri döner.
Seyrek olarak lokal cilt eritemi (% 2), yanma, batma ve karıncalanma (%15) gibi yan etkiler görülebilir.

Back