• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Van'da PKK'lılar okula kurşun yağdırdı

-mai-

Puro Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
1.096
2.250
63
  • 29.09.2015 14:19 | Güncelleme: 29.09.2015 16:28

Van'ın Tuşba ilçesindeki bir liseye ses bombası atılarak, silahlı saldırı gerçekleştirildi.

290920151418596900876_2.jpg

AA
İlgili Foto Galeriler
290920151626041082422.jpg

Van'da PKK'lılar okula kurşun yağdırdı
Alınan bilgiye göre, Akköprü Mahallesi'ndeki 16 derslikli Ahmed-i Hani Anadolu Lisesine dün gece PKK yandaşları tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda okulun bahçe kapısına ses bombası atıldı ve pompalı tüfekle ateş edildi. Açılan ateşte okulun camları kırıldı, kapıda hasar oluştu.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, okula 22 merminin isabet ettiği belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine, saldırının düzenlendiği okulda onarım çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin eğitim alma hakkını engellemeye yönelik saldırıların mantıklı açıklamasının olamayacağını vurgulayan Kırekin, şöyle devam etti: "Daha önce de diğer ilçelerimizdeki okullarımıza saldırılar olmuş, bazıları yakılmıştı. Bu okula da benzer saldırı girişimleri olmuştu. Biz öğrencilerimizin okullarından daha fazla uzak kalmaması için onarım çalışmalarını başladık. Okullara saldırmanın bir açıklaması olamaz. Bu okullarımızda geleceğimiz yetişiyor şekilleniyor. Biz öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz. Öğrencilerimizin de derslerine sarılarak iyi bir eğitim dönemi geçirmelerini istiyoruz. Bu saldırıları yapanları kınıyoruz."

- İlkokula iki kez saldırıldı

İpekyolu ilçesindeki Vali Ali Cevdetbey İlkokuluna da bir süre önce terör örgütü yandaşlarınca iki kez molotofkokteyli saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda, okulun bazı sınıfları, öğretmen ve müdür odası kullanılamaz hale gelmişti.

Aynı ilçenin Hacıbekir Mahallesi'ndeki Dumlupınar İlköğretim Okulunun yakınında bulunan Serhat Sokak'ta da önceki gün güvenlik güçlerince yapılan aramada tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulunmuştu.

http://haber.star.com.tr/guncel/vanda-pkklilar-okula-gece-bomba-atti/haber-1059407

sonra da doğuya giden öğretmenler kürtçe öğrenip çocuklara da anadil eğitimi versin bla bla diyorlar.

can güvenliği yok okullara bomba atılıyor tek derdimiz kürtçe eğitimdi zaten.

sen önce okulun,öğretmenin değerini bil sonra talepler de bulun.

Haberi okuduğumda aklıma öğretmenlerden önce öğrenciler gelmişti. Öğretmenler görevi için belli bir süre orada bulunup geri dönüyorlar. En büyük şoku onlar yaşıyorlar elbette. Sonuçta geldikleri şehirlerde bu tarz olaylar olmuyor.

Ya o okulun içindeki çocuklar? Derse girerken 'Acaba bugün bizim okulu bombalarlar mı?' endişesini taşımak. Böyle böyle çocukları eğitimden uzaklaştırıyorlar.

Öğretmen için çok zor. Bu şiddet ortamında büyümeye, hayatını kazanmaya çalışan çocuk için daha zor. :(

Haberi okuduğumda aklıma öğretmenlerden önce öğrenciler gelmişti. Öğretmenler görevi için belli bir süre orada bulunup geri dönüyorlar. En büyük şoku onlar yaşıyorlar elbette. Sonuçta geldikleri şehirlerde bu tarz olaylar olmuyor.

Ya o okulun içindeki çocuklar? Derse girerken 'Acaba bugün bizim okulu bombalarlar mı?' endişesini taşımak. Böyle böyle çocukları eğitimden uzaklaştırıyorlar.

Öğretmen için çok zor. Bu şiddet ortamında büyümeye, hayatını kazanmaya çalışan çocuk için daha zor. :KK43:

ben oralarda normal bir eğitim verildiğini düşünmüyorum.cidden ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin normal kalabildiğini de düşünmüyorum.

ben oralarda normal bir eğitim verildiğini düşünmüyorum.cidden ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin normal kalabildiğini de düşünmüyorum.

Evet ne yazık ki. Ülkenin bir yanı resmen savaş koşullarında. Hayatını normalleştirmeye çalışıyor. Orada kimin destekçi olduğunun, kimin olmadığının önemi yok. Asıl suçlunun da önemi yok. Olaya bu açıdan baktığımızda siyasetten çok farklı bir boyut.

Biz bu yaşlardayken okulu nasıl ekeriz, dersi nasıl kaynatırız planları yapıyorduk. Bu çocuklar belki de cam kenarına oturmayayım, okul kurşunlanırsa hedef olmayayım diye düşünüyorlar.

Evet ne yazık ki. Ülkenin bir yanı resmen savaş koşullarında. Hayatını normalleştirmeye çalışıyor. Orada kimin destekçi olduğunun, kimin olmadığının önemi yok. Asıl suçlunun da önemi yok. Olaya bu açıdan baktığımızda siyasetten çok farklı bir boyut.

Biz bu yaşlardayken okulu nasıl ekeriz, dersi nasıl kaynatırız planları yapıyorduk. Bu çocuklar belki de cam kenarına oturmayayım, okul kurşunlanırsa hedef olmayayım diye düşünüyorlar.
ben istanbulda tam da terör ile iç içe bir bölgede çalıştım.bildiğin cizre gibi bir yerdi.ne can güveliğimiz ne mal güvenliğimiz vs..yoktu.

istiklal marşı okunurken hiç unutmuyorum eli sopalı 3-5 genç okula saldırmıştı bu marşı okutmayacaksınız diye.yine bir bayram günü 23 nisandı sanırım okula saldırmışlardı ve çocukların ödü kopmuştu.bayramları zehir olmuştu.

yani sadece doğuda değil bu yaşananlar istanbul da yaşadım ben bunları.

Pkk yandaşı olduğu nereden biliyor ? Yakalanmışlar mı ? Ve neden gece ?

Back
X