Wan Direction vilayeti olsun adı, böylece geçmişten günümüze bir köprü kurup sentez mentez yapmış oluruz
Lambrusco, son yazdığın paragrafa binayen, siz kendi kullanıcı adınıza bakın laflarına gardını al, gelmek üzere
tüm bu kimlik çatışmaları yüzündün acep ben neyim nerden geldim diye düşünmeye başladım, araştırmaya başadım öyle ya Türklüğümüzü saklamaya başlıcaz yakında, belkide Türk değilimdir dedim.çok demokratik olduğumuz içün kimse incinmesin diye yani
neyse bu sayede has Türk olduğumu öğrenmiş oldum, ne mutlu Oğuzum diyene, öyle ya, artık ne mutlu Türküm demek suç kapsamına alınacak yakında, belki böyle söyleyince çakılmaz. Oğuzlar nasıl konuşuyordu acaba, bende öyle konuşcam bundan sonra
Türkçe'nin yıllardır dejenere edilişine girersek ki dediğiniz gibi ayrı bir başlık gerek, bende hiç hoşlanmıyorum sni sewiorum kankaaaa, nbr, slm gibi sözüm ona kolaylık olsun diye yazılanlardan.
Gençlere kızarken boyunca çocukları olan arkadaşlarım s.a nbr diye mesaj atınca otomatikman iğneleme mekanizmam devreye giriyor, ne dedin anlamadım, Türkçe yazarsan anlarım diyorum.
Yok yani cepten mesajda nbr'de yazsan aynı ücret ne haber yazsan da.
Kısaltmalara indirim var da benim mi haberim yok.
Topiğin ana içeriği?
Yorumsuz
Lambrusco,
haklısınız da işte o çocukların Türkçe'deki kelimeleri yutarak, v'nin yerine w koyarak yazmalarının sorumluluğu bize ait, ana babalara.
Çocuklarımız yazınca ikaz etmiyoruz, hatta teşvik eder gibi bizde destekler nitelikte cevaplar veriyoruz çocuklarımıza.
-Anne bn ark.ıma gidiorum,bye
Anneden cevap: tmm yawrum
Bu ne yahu?
Yetişkin kızım var, her fırsatta ikaz ediyorum, mesaj mı yolladı, Türkçe olarak ne yazmam gerekiyorsa onu yazıyorum ki yazım şeklimde desteklesin ikazımı.
Dedim ya kocaman kadınlar arkadaşlarım, 30 yaş üstü bayanlar, sosyal ağları kullanmıyorum fakat mail, cep telefonu mesajı kullanıyorum, kısaltarak yazdıklarında kızıyorum, o kültürü bilmediğim içinde ne dediklerini çoğunlukla anlamıyorum zaten, anladıklarımı da ısrarla anlamamış gözüküyorum, bana yazan Türkçe yazsın, bu konuda bana gülselerde dilimden ödün vermem.
Kullanıcı adımdan dem vuran olursa Mune özel isim, yanılmıyorsam farsça kökenli, liman parıltısı demek.
Kendi adım üye adı olarak daha önce başkası tarafından alınmış olduğundan, bir zamanlar Sarıyer'de tatil yapan Arap asıllı bir ailenin kızından esinlenerek ismim olmadı hadi bu olsun diyerek aldım:))
küfretmeseler razıyım ben, şimdi gençler hatta çocuklar arasındaki küfür kısaltmalarına ne demeli, kısaltma deyince aklıma onlar geliyor çok sinir olduğumdan, saçlarım diken diken oluyor valla gördükçe, kendi oğluma da tembihliyorum onla arkadaşlık etme bunla etme, ama bakıyorum hepsi öyle, arkadaşsız kalcak çocuk
eee gazete isimleri bile küfür olursa ne bekliyorsun, bu kadar normalleşiyor işte
Küfürahhh ahhh buna hiç girmeyelim, çocuk daha poposundaki dondan habersiz, baksan 2 karış boy var, okula bile başlamamış ama koca kadınlara küfür ediyor, arkadaşlarına küfür ediyor, küfürde de aileleri suçluyorum, çocuk küçükken kimi aile kendi öğretiyor, amcana ...... de oğlum, babannene ...... de oğlum, çocuk söyleyince bir kahkaha atıyorlar ailece, sanırsınız çocuk okumayı öğrendi.
Çocuk büyüyor tabii 2 karış kalmıyor boyu, annesi oğlanın istediğini yapmayınca anneye bir küfür, bir zamanlar kahkaha atan anne ağlamaya başlıyor annene niye böyle söylüyorsun oğlum diye.
Eeee annesi çocuk küçükken küfür etmesine kahkaha atıyordun, hadi yine gülsene
Çocuğuna doğruları öğrettiğin sürece, edebi, ahlakı öğrettiğin sürece korkma chess, küfürün kötü birşey olduğunu bildiği müddetçe tüm arkadaş çevresi küfür etse de senin çocuğun etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?