Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Vampir Avcısı Anita Blake Serisi /Laurell K. Hamilton,
Çeviren : Mert Süğlün
Dil : Türkçe
Yayın Yılı : 2004
Sayfa Sayısı : 344
Kapak Türü :Karton
Ebat : 13,5x19,5 cm
Kağıt Türü : İthal
"Doğru söylüyordu. Kapıyı kapatıp onu karanlık ve sıcak yolda bıraktım. Ölüleri diriltip yaşayan ölüleri huzura kavuşturuyordum. Yaptığım şey, kimliğim buydu. Eğer motivasyonumu sorgulamaya başlarsam, vampirleri öldürmeyi de bırakırdım. Bu kadar basitti. Bu gece motivasyonumu sorgulamıyordum, o zaman hala, bana verdikleri ismi taşıyan bir vampir avcısıydım. Ben Cellatım." Ruhun karanlık arzularını, Laurell K. Hamilton'dan daha iyi kimse bilemez. New York Times çok satanlar listesinin üst sıralarından inmeyen Hamilton, Suçlu Zevkler'de bizi Anita Blake ile tanıştırıyor. Anita, esmer, ufak tefek ama çok tehlikeli bir ölü diriltici ve vampir avcısı. Fakat şehrin en güçlü vampiri onun yardımına ihtiyaç duyunca, Anita en büyük korkusuyla yüz yüze geliyor: Karşısında kendi duyduğu açlığı Anita'da da uyandırıp onu baştan çıkartabilecek bir adam var. Karanlık sokaklarda bir köşeye sinmiş, avlanmayı bekleyen yaratıkların korktukları tek bir kişi var: Anita Blake...
İkinci kitabımızda Anita, kendisine bir ölüyü dirilmek için yüksek miktarda para teklif eden bir adamla uğraşmak zorunda. Ama tek derdi bu değil tabii ki. Ortalarda dolanan katil bir zombi, herkesi telaşa dşürüyor ve polis yine Anita'dan yardım istiyor. Üstüne üstlük Richard Zeeman ile çıkmaya başlayan Anita'nın peşinde, kendisinden vazgeçmeye hiç de niyetli olmayan sadık aşığı Jean Claude da var. Anita'nın işi her gün biraz daha zorlaşıyor yani.
Kim olduğu bilinmeyen bir baş vampir, ekibiyle birlikte şehre gelir. Ve birkaç cinayet işler. Bu işi temizlemek yine Anita'ya düşer. Ama aslında Anita'yi kötü bir sürpriz beklemektedir. Çünkü kabuslarını süsleyen biri aslında bu ekibin içerisindedir ve ona yardım edebilecek tek kişi de çekiminde kurtulmakta zorlandığı ve ona teslim olmamak için direndiği vampir efendisi Jean Claude'dur.
Anita'nın Richard ile ilişkisi gün geçtikçe ilerlerken, Jean Claude'a karşı koymak, her geçen gün onun için biraz daha zorlaşmakta. Richard ve Jean Claude arasındaki gerilim de bunu hiç kolaylaştırmıyor.
Hayat onun için yeteri kadar zorken, bir de kötülük saçan bir wiccan ve ortadan kaybolan, öldürülen likandroplarla uğraşmak zorunda. Hayat onun için gerçekten zor...
Anita Blake yine iş başında. Ama bugün her zamankinden daha meşgul. Anita'nın kendi yeteneklerinden şüphe etmesine neden olacak iki iş birden çıkıyor: İki yüz yaşındaki cesetlerden oluşan koca bir mezarlığı diriltmek ve daha önce görmediği bir şekilde öldürülen Missourili gençlere ne olduğunu ortaya çıkarmak... Üstüne üstlük Jean Claude'la birlikte çalışmak zorunda ve bu aslında anita için göründüğünden çok daha büyük bir sınav...
Anita bir kiralık katilin tehdidi altında. Birisi, onun ödürülmesi için servetinden büyük bir parçayı ortaya koymuşken ve işinin ehli kiralık katiller Anita'yı öldürmek için sıraya girmişken Anita en zor günlerini yaşıyor. Üstüne üstlük Richard ve Jean claude arasında iyice sıkışmış durumda. Bir yandan da Richard'ı, kurtadam klanının alfası Marcus'tan korumaya ve Marcus'u artık öldürmeye ikna etmeye çalışıyor. Kitap sürprizlerle dolu. Anita-Jean claude ve Richard'ın bir üçlü olarak güç oluşturması ve en sonunda Anita'nın seçimini yapması kitabın sürprizlerinden sadece birkaç tanesi...
Anita bu kez de gizemli kundakçının peşinde.... Polis bu konuda olağandışı yaratık kokusu alınca olayı, en büyük yardımcıları Anita Blake'e havale etmekten başka çare görmüyor. Kundakçının yarattığı kavurucu alevler St. Louis’in ölümsüzlerine ulaşınca, yok etmeye yemin ettiği o canavarları yanmaktan kurtarmak Anita'ya düşüyor... Üstüne üstlük sevgilisi Jean Claude'un geçmişinden gelen Asher, kendi acılarının intikamı için Jean Claude ve Anita'nın peşinde... Üstelik bu sefer işler, içine konseyin de karışacağı kadar büyük. Anitayı yine zor zamanlar bekliyor.
Anita, gecenin bir yarısı, eski nişanlısı Richard'ın erkek kardeşinden bir telefon aldığında, Jean Claude'un tüm itirazlarına rağmen ona yrdım etmek için Tennessee'ye yola çıkıyor. Richard bir kadına tecavüzden suçlanıyor ama işin altında aslında çok daha gizemli ve çok daha karışık kişiler ve yaratıklar var. Anita bunları çözmeye çalışırken, bir kez daha Jean Claude ve Rşchard arasında kalmak zorunda. Üstelik, dengeler de her gün biraz daha sarsılıyor. İyi olan tek şeyse, Anta'nın hergün korkutucu şekilde biraz daha güçlenmesi ve etrafındaki yaratıklara korku salması...
Anitanın kiralık katil arkadaşı ve akıl hocası Edward, Ölüm Dansı'nda Anita'ya kiralık katiller konusunda yardım ettiği için, iyiliğinin karşılığında ondan yardım istiyor. Şimdi Anita, New Mexico'ya gitmek, Edward'ın takımına katılmak ve tüm güçlerini ortaya koyarak, insanların derisini yüzen ve etrafa korku saçan, konseyin bile korktuğu, eski aztek tanrısı yeni başvampir ile karşı karşıya gelmek zorunda... Belki de bu Anita'nın şimdiye kadar karşılaştığı en zor macara olacak...