Vali Şahin ‘yüreklere su serpti’: Terör tehdidi dışında İstanbul en güvenli metropollerden

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
İstanbul Valisi Vasip Şahin, ‘terör tehdidi’ dışında İstanbul’un dünyanın en güvenli metropollerinden birisi olduğunu söyledi.

Fotoğraf: DHA

Şahin, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul haberleri editörü Hüseyin Altınalan’ı makamında kabul etti. Şahin görüşmenin ardından, kentteki güvenlik durumu ve terör saldırılarını değerlendirdi.

AA’nın 2016 yılı almanağını inceleyen Şahin, “Şöyle bir bakıldığında bir yılda, bir yüzyıla sığacak olaylar yaşadık” dedi.

‘Büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli’
İstanbul’da güvenlik ve huzurun sağlanması için büyük ciddiyetle çalışmaların yürütüldüğünü aktaran vali, İstanbul’un büyük kentlerle kıyaslandığında güvenlik açısından iyi bir noktada bulunduğunu savundu.

Şahin şöyle devam etti: “Metropol güvenliği açısından, Orta Doğu kaynaklı terör tehdidi dışında, İstanbul dünyanın en güvenli metropollerinden birisi. Güvenlik güçlerimiz asayiş olaylarını önlemede başarılıdırlar. 15 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da, asayiş olayları çok yüksek değil. Gönül hiç olayın olmamasını ve cinayetlerin işlenmemesi ister tabii ki. Ama böyle büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli.”

Vali Şahin geçen yılın eylül ayında “Genel metropol karşılaştırmalarında İstanbul en güvenli kentler arasında” demiş ancak The Economist’in yayınladığı araştırmada, İstanbul’un ‘en güvenli’ 50 kent arasında 41’inci sırada olduğu tespit edilmişti.
http://www.diken.com.tr/vali-sahin-...i-disinda-istanbul-en-guvenli-metropollerden/

Boş konuşmayla olmuyor
turistlerin yaz vakti gelmesine yakın hep olaylar vaka buluyor gözlerini dört açsınlar

Şaka mı yapıyorlar Doğma büyüme İstanbul'luyum, 40 yaşına kadar İstanbul'da yaşadıktan sonra resmen kaçar gibi ayrıldım, neresi güvenli, minübüse biniyorsun lahmacun kokusu tartışmasından adam öldürüyorlar, sollama yapıyorsun yol kesip yine adam öldürüyorlar.
2 grup arasında kavga çıkıyor araya girip ayırmaya kalkanı öldürüyorlar, yolda yürüyemiyorsun çantanı gasp edip yollarda sürüklüyorlar, otobüse biniyorsun taciz ediyorlar, sokak arasında yürüyorsun tecavüz ediyorlar, okul önlerinde torbacılar kol gezer, ne uyuşturucu ne tiner müptelası biter.

Çok güvenli gerçekten, ergenlik çağındaki kızımı büyütemedim orada yahu, şehir değiştirdim de çocuk rahat bir nefes aldı.

Dalga geciyorlar bizimle resmen, yasamasak bilmeyecegiz.

Dalga geciyorlar bizimle resmen, yasamasak bilmeyecegiz.
Birde yaşayanlarla röportaj yapıp haberleştirseler ya, hani İstanbul'da hiç yaşamamış olsak bu haber inandırıcı gelebilir ama yaşadık.
Terörü geçelim hadi, birkaç senedir İstanbul'da terör paniği arttı diyelim, ya diğer bireysel güvenlik sorunları?

Okulların önlerini gezmişler mi? Torbacı ve haraççı yatağı dolu, kızımı 12 yıl okula kendim getirip götürmek zorunda kaldım bu tehlikeler yüzünden.

2 ila 7 yaş grubu çocukları sokağa salabilen var mı? Kaçırma ve pedofili yüzünden kapı önüne bile yalnız bırakamazsın.

Bir kadın tek başına sokakta rahat yürüyebiliyor mu? Gece dışarı çıksa ne olur? Ya gaspçıya ya tecavüzcüye denk geliyorsun.

Arabayla çıkıyorsun da güvende mi oluyorsun? Ya trafik magandaları sıkıştırır ya üst geçit olan otobanlarda ön cama parke taşı atılır ya da yol verme kavgasında bıçaklanırsın.

Esnaflık yaparsın dükkanını defalarca hırsızlar soyar.

Bir arada yaşlılara yardım etmeye korkar olmuştuk, karşıdan karşıya geçmesine yardım etmeye kalktıkların ya da bir parfüm tanıtımı yapıyoruz diyenler birşeyler sıkıp öldürdükten sonra çöp konteyner'larına bırakıyordu, bunu da atlamayalım.

Çok güvenlidir İstanbul, trafik sorunları, çarpık kentleşme, göçle ilgili haberde yapsınlarda onları da masaya yatıralım, İstanbul sanki küçük bir şehirmiş gibi yer açıp yeni ilçeler bile eklendi, olana çare buldular ya.

evet yaaaa bombalar patlamasa, insanları silahlarla taramasalar güvenli yer aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…