• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vaktini Beklemeden Suni Sancıyla Normal Doğum Yapanlar

**garfield**

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.561
9
356
43
Merhaba arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum..

Beklenen doğum tarihim 19 temmuz ama doktorum hem onun nebetine denk getirmek hem de izne çıkacağı için
ayın 14'ünde suni sancıyla normal yaptırayım seni dedi..

Şu an 1 cm açıklığım varmış zaten
belki 14'üne bile kalmayabilir de dedi..
bebek de 3000 gr şu an, en fazla 3,5 kg olur dedi
normal doğum için çatım çok müsaitmiş
gerçi şu an bebek henüz doğum kanalına girmemiş..

ben de normal olacaksa tamamen normal olsun
oğlum kendi seçsin geleceği zamanı diyorum ama..
bilemedimm.

gerçi normalden çok da korkuyorum o da ayrı, zaten epidural filan da yok burda

kısaca soru şu
bu şekilde süreç başlamadan suni sancıyla normal doğum mantıklı mı?

bence ö-mantıksız zaten suni sancı cok zor bır durumn yanı cok acı verıyormus belkı senın hıc sunı sancıya ıhtıyacın olmayacak acılman hızla artıp kendı sancınla doguracaksın nıye bosuna sunı sancı alasınkı zaten normal dogumda daha cok ebelere iş düşüyor bence bekle zamanını bosuna rıske atma acı cekme belkı sunu sancıyı verıcek acılma yetersız gelıcek sezeryana basvurulcak bellımı olur

ben doğurdum..hiç sancım yoktu dr.um 42. haftaya kadar bekleyebilirz demişti..ama ben istemedim okadar bekleyip sezeryanla sonuçlanan doğumları çok duyduğum için korktum..zaten açılmamda vardı..nitekim muayneden 1 gün sonra doğuma gittim..suni sancıyla başladık çok şükür bi sorunda olmadı...

dr.una güven bence..mantıklı olan bu

Son düzenleme:
Allah'ım ne zormuş karar vermek..
Yoruldum artık düşünmekten..
sağolun arkadaşlar cevaplar için bu arada..

baska bır dra daha danıssan nasıl olur fikir almıs olursun daha bebek kanala bıle gırmemıs dıyosun ötekı yazan arkadas kacıncı hafta dogurmuski hem bakarsın o tarıhten önce sancın baslar dogum kolayca olur hastanede baska dr gırse dogumuna olmazmı senın ıcın ona göre karar ver

başka doktor yerine hastane hatta şehir değiştircem sanırım..
artık kafam tümüyle karıştı..
amasyadayım ben, epidural yok burda
samsuna gidip epidural normal mi denesem diyorum artık..

aynı durum bende de var.seni okuyunca şaşırdım.benimde doktorum 14 temmuzda gel doğurtalım seni dedi.1 cm açılma var ama bebek rahime tam baskı yapmıyo dedi.eğer o zamana kadar suyun yada kanaman gelmezse gel o gün suni sancı verelim dedi.ben de korktum açıkçası ilk doğumumda suyum geldi gittim ve kolay doğurdum.bakalım ne olcak.allah yardımcımız olsun inşallah.

Bi arkadaşım anlatmıştı hafif bi kanaması olmuş doktoruna gitmiş doktor daha doğuma var evine git istersen yatışını yapalım suni sancıyla doğurtayım seni beklemek istemiyosan demiş. Arkadaş ta kabul etmiş epidural normal doğurmuş problemsiz. Ama epiduralsiz sunı sancı çok zor diye biliyorum. Allah yardımcın olsun umarım gerek kalmadan kendiliğinden doğurursun problemsiz.

merhabalar..benim beklenen doğum tarihi geçmişti..ısrarla normal doğum istedim..suni sancıyla oldu tabi..herkes farklı yaşar elbette ama,ben kesinlikle suni sancıyla doğum yapmanı tavsiye etmem..gerçekten çok zordu..normal olucaksa,acele etme bekle kendi ağrınla olsun..Allah kolaylık versin...

herkes suni sancı çok zor diyor zaten
ya ben artık herşeyden tırstım iyice
doğuramayacağım sanırım..
:27:

2 akadasim suni sanciyla normal dogum yapti ama ikiside epidural almislardi.benim dogumlarimin 2 side sezeryan oldugu icin ne kadaar ci veriyor malesef bilemiyorum.ama inan elimde olsa suni sanciyida normal dogumu tercih ederdim sezeryana.ilk gebeligim ikiz oldugu icin diger gebeligimde sezeryan olmsutu

canım ben ilk bebeğimi 41 haftalıktı hiç sancım yoktu 2 cm açıklık vardı suyum gelmeye başlayınca suni sancıyla doğurdum.öyle filmlerdeki gibi çığlık atacak kadar bi acı yok başta bunu söyliyeyim.bence dr na güven.ikinci bebeğim de 36 haftalıktı hareketleri azalıp susuz kalınca mecbur sezaryenle yaptım.iki doğumu da yaşamış biri olarak sana tavsiyem normal doğum yap zaten 1 cm açıklığın varmış suni sancı verilince gerisi de gelir bebişinin doğum anını görmek gibisi yok:21:

herşey bu kadar normalken normal doğumu denemek istiyorum
çok korkmama ve içimden çok da gelmemesine rağmen
sırf bu yüzden, devlet hastanesinde epidural yok diye
özel hastaneye gidip epidural normal deneyeceğim sanırım
hem vaktini de beklemiş oluruz..
bakalım pazartesi belli olacak inşallah
o zamana kadar doğurmamış olursam tabi..
:25:

ozaman bıran evvel dogum yapacagın hastaneyı ve drunu bul vaktın azalmıs ııce epıduraldede ıkınma hıssı olmuyor dogum zorlasıyor dıyorlar en ıısi yap sezeryan kurtul:))))şaka şaka normal ısıtyosan cesaretınden dolayı tebrık ederım ben korkummdan sezeryan yaptım normalı hiç düşünmedım ama olurda saglık sebeplerıyle zorunlu sezeryan yapıcak olursanda sezeryanda abarttıkları kadar korkunc acılı bır sey degıl (sezeryan olursan epıdurallı sezeryan yap genel alma)okonudada ıcın rahat olsun saglıklı bır sekılde bebegını kucagına alman dılegıyle bızlerıde habersız bırakma burdan güğzel haberlerını ver allah kurtarsın dıyım şimdiden saglıklıca ıkınızıde

sağol canım,
samsun ana klinikten pazartesi 2,5'a aldım randevumu bakalım
o günden önce gitme şansım yok..
baksın bi doktor
bi de gider gitmez doğururmuşum
o zamana kadar anca tutabilirim herhalde..:6:

sen dogum cantanıda al gıderlen bakarsın acıklık fazlalasmıstır yatırırlsr hastaneye bellımı olur

Canım bence kendi sancını bekle.Benimde oğlumun suyu azalmıştı ve bende suni sancı aldım.O kadar çok normal istiyordun ki anlatamam.Tabi suni sancıya dayanamadım sancı çekerken resmen şoke girdim acısından beni sezeryana almalarını istedim epiduralle doğdu.Tabi sonrasindada çok üzüldüm normal olmadı diye hala üzülürüm.Şimdi diyorum biraz daha bekleseydim.Kendi sancımı diye.Tabi hayırlısı buymuş hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür .Sen kendi sancını bekle canım bı saglık acısından bı sıkıntı yoksa.

Back