Vakitsiz gelen felaket:Deprem

Gokyuzu05

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
57
53
Güzel arkadaşlarım merhaba lar. Oncelikle vakit ayırıp okuyacağınız için çok teşekkür ederim. Ben ıstanbul pendik de ikamet ediyorum. Istanbul da ki arkadaşlarım hissettiler mi bilmiyorum ama dun gece 3. 80şiddetinde yalova merkezli marmara denizinde deprem oldu. Ben ve abim ayaktaydik. Bulunduğum konum itibarıyla midir nedir bilemedim ama ben ve ailem şiddetle hissettik. O an insanın aklına ölüm ve pişmanlık geliyor. Pismanligim ve üzüntüm şudur;
Ülkemiz fay hatları bakımından tehlikeli bir deprem bölgesi. Her an deprem gibi bir gerçekle hepimiz burun burnuna gelebiliriz. Saati günü zamanı hiç yok. Peki Vakitsiz gelen bu felaket için ne yaptık?
lütfen arkadaşlar bilinçli olalım nelere zaman ayırıyoruz bir saat vakit ayıralım. elinizde ki boş bir çanta torba küçük bir valiz ne varsa alıp içerisine evde ki kişi sayısına göre hırka su evin yedek anahtarı bir kaç yara bantı baticon ağrı kesici gibi ilaç ve benzeri ürünler koyalım. Her yerde satılıyor cantamizin içine düdük (enkaz altında kalındığında ses duyurmak amacli)koyalım. Konserve ürünler uzun ömürlü ve bence biraz da pahalı ürünler. Ama sizin kesenize uyuyorsa konserve ürünler alıp koyabiliriz. Hiç bir şey yapamiyorsak günlük artan ekmegimizi çantanızı koyduğumuz yere cantamizin üstüne koyabiliriZ. (Sabah ekmeği ordan alıp tekrar yiyebilir o günün sonunda kalan ekmeği tekrar bağlayıp deprem cantamizin üstüne koyabiliriz amaç olası bir durumda aç kalmamak. )arkadaşlar bir anlık bir elektirik kesintisine bile çok mağdur olabiliyoruz deprem gibi büyük bir olayda bilmiyorum yaşayan birileri var mi günlerce elektriksiz kalinabiliniyor. Göz gözü görsün diye lütfen bir adet fener aydınlatıcı herhangi bir ürün de olabilir. Bu gibi malzemeleri kolayca temin edebilir ve bu yaşam çantasını olusturabiliriz. Lütfen konuyu ciddiye alıp bunu uygulayalım
. Ve lütfen arkadaşlarım lütfen gece yatarken (kıyafet konusunda)tedbirli uyuyalim. Banyoya girdiğimizde keyif yapmadan çabuk çıkmaya çalışalım.ailede kimler onemli bir hastalıktan dolayı ilaç alan kim varsa cantamiza ilaclardan bir numume koyalim . kucuk bir artciydi bu. Ama unutmayalım daha büyüğü her an olabilir. lütfen bir saatinizi alacak bu çantayı mutlaka yapalım. Ölüm ile hayat arasında ki ince cizginizde alacağınız tedbirle yaşama doğru ilerleyebilirsiniz. yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinize sağlıklı mutlu huzurlu bir yasam dilerim
Sevgiler.

Allahım felaketten korusun. .

Bende açık uyumamaya gayret ediyorum. .

Adapazarı bayağı etki bırakmıştı. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…