vajinusmus botoks

İlk kez duyuyorum ve botoks ile vajinismusun atlatılabileceğine inanamadım. Botoks vajinal kasların kasılmasını önlüyor galiba öyle bir mekanizma olabilir gibi geldi şuan. Ama botoks etkisi de geçicidir yani siz zihninizde bu süreci kalıcı olarak aşmadığınız sürece etkisi geçince eski haline dönebilir. Vajinismusta en etkin tedavinin bilişsel davranışcı terapi olduğu söylenir. Yine de siz bilirsiniz tabi

Dr ercin erdem celikele vajinusmus botoks yaptıran var mi
Başka yerlerde bulunan botoks ve vajinismus başlıklarına da yazdım.
Botoks kasları felç ediyor ve kasılmasini engelliyor. Botoks süresi geçince yine aynı problem devam ediyor. Asla önermiyorum boşa zaman kaybı diyorum yasamis bir kadın olarak. Arastirin ve terapi alın. Eş destegide cokonemli. Ayrıca botoks asla haz vermiyor

Başka yerlerde bulunan botoks ve vajinismus başlıklarına da yazdım.
Botoks kasları felç ediyor ve kasılmasini engelliyor. Botoks süresi geçince yine aynı problem devam ediyor. Asla önermiyorum boşa zaman kaybı diyorum yasamis bir kadın olarak. Arastirin ve terapi alın. Eş destegide cokonemli. Ayrıca botoks asla haz vermiyor
Terapide ise yaramiyor

Botoks hem geçici bir çözüm hem de durumu kronikleştirebilir çünkü sizin vajina etrafındaki kasları kontrol etmeyi öğrenmeye ihtiyacınız var ve bu tedavi o kasların kontrolüne engel olacak. Bir klinik psikologtan (psikoloji mezunu + klinik psikoloji yüksek lisanslı -mümkünse düzgün devlet üni mezunu-) bilişsel davranışçı psikoterapi almak daha kalıcı ve hızlı sonuç verebilir. Vajinusmus kimi vakalarda bir ayda (3-4 seans) bile çözülüyor ama gerçekçi sonuçlar genelde 8-12 seansta görülüyor. Büyük bir yerde yaşamıyorsanız CETAD'ın web sitesine bakabilirsiniz klinik psikolog-psikiyatr bulmak için. Terapi alacak imkanınız yoksa bir eczaneden "dilatör" alıp küçükten büyüğe adım adım yerleştirin. Örn: En küçük olan içinizde hareketsiz olarak belli bir süre durabilene ve siz bundan rahatsızlık duymayana dek en küçükle devam edip sonra ikinciye geçin. Haftada 2-3 kere deneyebilirsiniz, her denemede en son kaldığınız boydan devam edebilirsiniz.

X