vajinismusu nasıl yenebilirim?yardım edin lütfen :(

e.s.r.a

BICIRIMIZ ALLAHA EMANET
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
209
1
ben 10 aydır evliyim ama maalesef vajinismusum.ne yaptıysam ne ettiysem bu korkuyu ilişki sırasındaki kasılmalarımı yenemedim.eşim çok anlayışlı beni üzcek tek bi hareketi yada kelimesi olmadı ama nereye kadar.eşime bunu taşatmaya hakkım yok.ikimizde bi bebeğimiz olsun istiyoruz.eşim bunu aşacağımıza inanıyor ama benim hiç inancım yok. doktora gidecek cesaretimde yok.lütfen bana yardım edin :çok üzgünüm:

aynı konuyu 2 ayrı başlığa açmışsın canım biri silinecek...

yineliyorum;

dr.a gitmeden vajinusmus teşhisini kendin koyamazsın.. canım eğer tahmin ettiğin gibi ise, bu bir hastalık ve dr.a gidip tedavi olman gerekli...kendin için,eşin için,ve annelik duygusunu yaşayabilmek için bu cesareti bulmalı ve dr.a başvurmalısın.. belki de sandığın gibi vajinusmus diildir,tamamen psikolojik ve kolay çözüme ulaşabilecek bir psikolojik rahatsızlıktır.. dr.a gitmeden bu sorularının ve üzüntünün cvbını bulamazsın...

evet canım diğerini bulamadım tekrar açtım.kadın doğm drna gittim muayene oldum sorun yok dedi anlattım durumumu ve bana bi jel vardi ama işe yaramadı.eğer sonuç alamazsam olayı kronikleştirmeden hemen bu konuyla ilgili doktorlarla görüşmelisin dedi

ama dedimya artık hiç umudum yok dr gitmek çözüm gibi gelmiyor açıkçası

okudum çok arştırdım yaşdıklarım vajinismusla bire bire aynı bilemiyorum nasıl aşacağım bunu

esra kronikleştirmeden demiş! daha ne bekliyorsun,kronikleşmesini mi? lütfen, üzülüp sızlanmak yerine, dr.a git canım ya! niye umudun yok ki, burada öyle çok arkadaşımız var ki,tüp bebek konusunda bilmem kaçıncı denemesini yapıyor,ama umutları hala var! dr.lardan çıkmıyor bu insanlar,kaç kez düşük yapanı,kaç kez hüsrana uğrayanı varken senin 1 kere gidipte bir jel den sonuç almaman ve üstüne artık umudum yok demen çok yersiz!bunun çözümü dr. esracım..bunu kabıul et ve zaman kaybetme..daha çok üzülüp,daha çok yıpranırsın yoksa...geç kalma,yola koyul.hemen!

konuyu kaybetmemen için,''seçenekler'' kısmı var,orada'' konuya abone ol' 'u tıkla ve ''kullanıcı paneli''nden bakınca ulaşırsın konuna ,takip edebilirsin...

tamam canım sağol... sadece bi jel değilki çok şey denedim çok ama sonuç alamadım. evet çok haklısın gitmem gerekiyor ama korkuyorum..ilişki anı gözümde canlandğı zaman bile içim kötü oluyor neden sence

bana kızma ama esra,çok bilinsizce yaklaşıyorsun sorununa..
buradaki insanlar ne medet umuyorsun,benden ne bekliyorsun!

''cesaretin yoksa gitme boşver,gitmişsinde bak olmamış,otur bekle,zamana bırak''dememizi mi?
buradaki arkadaşlarımda sana söyleyecekleri benimkinden farksız olacak...''DR.GİT,TEDAVİ OL'' diye haykıran insanlar olacak...yapma lütfen! okumuş,araştırmışsın ve vajinusmus olduğuna kanaat getirmişsinde tedavisini,hastalığın gelişimini ve sonuçlarını hiç mi araştırmadın...okuyup üflemeyle,bol dua edip beklemeyle geçmiyor ne yazık ki...vajinusmusum diyorsun ve hala ne yapayım diyorsun'' tedavi ol,ama önce cesaretl ol! he olamıyormusun, o zaman önce tedavini gör,sonra cesaretini bulursun''

dr çözebilecekmi?beynime hükmedebilecekmi?rahat olmamı sağlayabilecekmi?işte bunlardan umudum olmadığı için gitmek istemitorum dra

dost acı söylermiş canım haklısın ama belki burdaki yazılanlardan etkilenip giderim bellimi olur... cesarete ihtiyacım var

esra'cım ben doktor diilim,bilemem...bunları dr,gidecek ve soracaksın.
sendeki durumun psikolojik olma ihtimali de çok yüksek!kaygı ve korkuların da buna neden olabilir...

bunu kimseyle paylaşamadım herkez olayın tam aksini biliyor yani yalan attım herkeze... belkide bu yüzden yazdım paylaşmak istedim hem paylaşamamak hemde çaresiz olmak çok ağır

evet psikolojkte olbilir doğru söylüyorsun evde oturarak çözemem bu sorunu canım

paylaşımını anlıyorum...anlayamadıklarımı ve anlamlandırman gerekenleri dile getirdim..
ama burada bunu paylaşamakla senin sorunun çözümlenmeyecek!
cesaret kendinsin!bu kadar aciz ve güçsüz durma sorunun karşısında!yoksa daha büyük sorunlarla hiç baş edemezsin...zamanını iyi değerlendir...aleyhine işliyor ve hayallerini elinden alıyor olabilir...hayalini kurduğun annelik için ve çocuğun için cesaretli olman zor diil..dr.a gitmek için cesaret mi gerek yani!! seninki bilinçsizlik düpedüz esra..

''evet psikolojkte olbilir doğru söylüyorsun evde oturarak çözemem bu sorunu canım
bikaç seansta çözüyorlarmış bu sorunu ''

eeeee.... o zaman?senin kafan mı bulanık,burada bu saatte makaramı yapıyon anlamadım...sorularını cevaplarını biliyorsunda ne diye soruyorsun ki o zaman...

olaylara yaklaşımın çok güzel...hep olumlusun inanmycaksın belki ama yazdklarn bana moral verdi çok çok sagol canım

sorunu çözüyolarmış ama çözmeleri değil benim buna ne kadar inandğm önemli...benim canımı yakan bi konuda neden makara geçeyimki..sadece korkuyorum ve karışığım fikir istedim ama sanırım yanlış algılandım

X