Canımm hepsi normal ama sokamayışın o agrı hissetmen sadece kendini kastığından, rahat kal kendini sal kalçan olsun bacağın olsun çok rahat yumuşak bir şekilde dur zaten bunda en önemlisi ilk giriş canım hem gıdıklanma hem baskı hem agrı hissediyor olabiliriz ama o baskıyı ve ağrıyo aklından çıkarıp içeri ittirdiğin zaman hiçbişey olmuyor hatta girerken bi rahatlama geliyor. Tek yapman gereken kendini rahat bırakman ve kasmaman ha biririncisi ilk girerken o dilatör içinde bi 3 5 dakika kalsın hem o giriş hem içine birşeyin girmesi o baskı ve hepsini yapıyor olman beynine kaydolsun sonrasında alışıyorsun ikincisi de ne kadar egzersizi yaparsan yap hep ilk başta en küçüğünü de sonrasında bir büyüğüne geç, mesela diyelim 2 yapıyosun 3 geçerken rahat ve iyi gidiyor ya ertesi gün direk 3 den başlama da yine ilk 2. ciyi sok sonra tekrar 3' e geçMerhaba. Ben 5 aylik evliyim. Vajinismus sorunum var. Son 1 haftadir dilator ile egzersizler yapiyorum. 1,2 ve 3cu dilatoru kullana biliyorum. Ama bazi sorunlarim var. 1ciden baska hic birini sona kadar iceri sokamiyorum (bazen oluyor ama cok zaman yapamiyorum). 2 ve 3 u saldigim zaman giriwde hafif agri oluyor. Iceride ireli geri yapmak istedikdede hafif agri oluyor. Bunlarin hepsi normalmi zamanla duzelicekmi ? Bepanten kremi ile yapiyorum cok kulllanmamaga dikkat ediyorum
Ilk once tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Evet soylediginiz gibi once kormamak icin kucuk boydan basliyorum ama her defasinda ilk saldigim zaman heyecanlaniyorum. Iceriye saldigim zaman dilatoru sıkıb birakiyorum (kegel egzersizi) ama bu zamanda hafif kasildigim zaman agrim oluyor. Normalmi bu? Ama hala ileri geri yapamiyorum iceride malesef. Bir sorum olucak men 3cu boyu saldigim zaman kendimi oldugum kadar gevsetiyorum iceri saliyorum ama bu zamanda afedersiniz tuvalete gitmek ihtiyaci duyuyorum. 3cu boy iceride oldugu zaman bu duygularim oluyor bir tuaf oluyorum. 4cu boya gecmeden esle denemek olurmu acaba? ( Turkmenim o yuzden turkcemde gramma, kelime yanlislari oluyor ozur dilerim )Canımm hepsi normal ama sokamayışın o agrı hissetmen sadece kendini kastığından, rahat kal kendini sal kalçan olsun bacağın olsun çok rahat yumuşak bir şekilde dur zaten bunda en önemlisi ilk giriş canım hem gıdıklanma hem baskı hem agrı hissediyor olabiliriz ama o baskıyı ve ağrıyo aklından çıkarıp içeri ittirdiğin zaman hiçbişey olmuyor hatta girerken bi rahatlama geliyor. Tek yapman gereken kendini rahat bırakman ve kasmaman ha biririncisi ilk girerken o dilatör içinde bi 3 5 dakika kalsın hem o giriş hem içine birşeyin girmesi o baskı ve hepsini yapıyor olman beynine kaydolsun sonrasında alışıyorsun ikincisi de ne kadar egzersizi yaparsan yap hep ilk başta en küçüğünü de sonrasında bir büyüğüne geç, mesela diyelim 2 yapıyosun 3 geçerken rahat ve iyi gidiyor ya ertesi gün direk 3 den başlama da yine ilk 2. ciyi sok sonra tekrar 3' e geç
O tuvalet hissi oluyor çok normal kendini sıksan da tuvaletin gelmez ama sadece bi histir yani, neden ileri geri yapamıyorsun ki baksana içime almışsın sen içine aldıysan herşeyi de yaparsın canım korkma ve çok iyi hissediceksin ben çok korkardım cesaretim hayatta olmazdı bakarken bile korkardım ama şimdi çocuk oyuncağı gibi alıştıktan sonra hissi çok güzel geliyo hattaaIlk once tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Evet soylediginiz gibi once kormamak icin kucuk boydan basliyorum ama her defasinda ilk saldigim zaman heyecanlaniyorum. Iceriye saldigim zaman dilatoru sıkıb birakiyorum (kegel egzersizi) ama bu zamanda hafif kasildigim zaman agrim oluyor. Normalmi bu? Ama hala ileri geri yapamiyorum iceride malesef. Bir sorum olucak men 3cu boyu saldigim zaman kendimi oldugum kadar gevsetiyorum iceri saliyorum ama bu zamanda afedersiniz tuvalete gitmek ihtiyaci duyuyorum. 3cu boy iceride oldugu zaman bu duygularim oluyor bir tuaf oluyorum. 4cu boya gecmeden esle denemek olurmu acaba? ( Turkmenim o yuzden turkcemde gramma, kelime yanlislari oluyor ozur dilerim )
Sen korkma ileri geri yap ama egzersiz yapar gibi yap.O tuvalet hissi oluyor çok normal kendini sıksan da tuvaletin gelmez ama sadece bi histir yani, neden ileri geri yapamıyorsun ki baksana içime almışsın sen içine aldıysan herşeyi de yaparsın canım korkma ve çok iyi hissediceksin ben çok korkardım cesaretim hayatta olmazdı bakarken bile korkardım ama şimdi çocuk oyuncağı gibi alıştıktan sonra hissi çok güzel geliyo hattaa
3cu boyu cok yavas saliyorum nefes ala ala (2-3gundur yapiyorum 3cu boyu) ama bu kadar yavaw almam beni endiselendiriyor. Dun 4cu boyu denemek istedim yapamadim azda olsa girmedi ne kadar itsemde duygum aciya gore yapamadim. Men kizlik zari ameliyyati olmuwdum o yuzden onun acidigini duwunmuyorum neden agri duyuyorum bilmiyorum bir turlu uc kismini bile salamadim. Gevsetsemde kendimi iceri salmak icin basdirdigimda agri duyum durdurdum. Bunun icin bana ne tavsiye ede bilirsiniz acaba. 4cu boy penis buyukluyune benzer bunu alamasam onu nasil yapicam bilmiyorum cabalarim bosuna gibiSen korkma ileri geri yap ama egzersiz yapar gibi yap.
İçine koymadan önce deriiin bi nefes al sonra nefesini yavaşça ver verirken dilatörü içine koy sonra bekle içinde biraz ondan sonra git geli de yaparken nefes verince yavaşça çıkar sonra nefes al ve tekrar sok sonra nefesi verirken tekrardan çıkar canım, unutma bunu sen nefes verince zaten vajina dışarı atıyor alınca da girişini kolaylaştırıyor. Bunarada çıkar derken hepsini tamamiyle değil ucunda tut ve tekrar koy.
Yok hayır tabiki boşuna olan hiçbirşey yok bakın eger evde kendim yenemiyorum diyorsanız eger maddi durumunuz varsa bi kliniğe gidip tedavi olmanızı öneririm 1 haftada kesin çözüm oluyor. 3. boyutunu yaptığınız zaman git gel yapın nefes alma egzersizleri ile birlikte, yapabildiğiniz zaman ardından direk 4.cüye geçin araya zaman koymayın.3cu boyu cok yavas saliyorum nefes ala ala (2-3gundur yapiyorum 3cu boyu) ama bu kadar yavaw almam beni endiselendiriyor. Dun 4cu boyu denemek istedim yapamadim azda olsa girmedi ne kadar itsemde duygum aciya gore yapamadim. Men kizlik zari ameliyyati olmuwdum o yuzden onun acidigini duwunmuyorum neden agri duyuyorum bilmiyorum bir turlu uc kismini bile salamadim. Gevsetsemde kendimi iceri salmak icin basdirdigimda agri duyum durdurdum. Bunun icin bana ne tavsiye ede bilirsiniz acaba. 4cu boy penis buyukluyune benzer bunu alamasam onu nasil yapicam bilmiyorum cabalarim bosuna gibi
Turkiyede malesef yasamiyorum. Bu yuzden yasadigim sehirde bu sorunun tedavisi icin klinikler, bu konu uzre uzmanlar malesef yok. Doktora gitdiyim zamanda kendini germe, ilac filan kullan rahatla diyib yolluyorlar. O yuzden is başa dusuyor kendim kendime yardim etmeliyim. Turkler bu konuda cok bilgili men dilatoru, bu konu ile alakali kitabi turk sayfalarindan sifaris verib elde etdim. 4cu boyu salarken aci duymam normalmi? Cunki soylediyim gibi iteliyorum iceri ama sanki duvar var gibi irelilemiyor. baş kismi azcik girse qalani kolay gibi ama sorunda ondandir delik genislenmiyor sala bilmiyorum. 3cu boyu salib haraket etdirsem olurmu acaba?Yok hayır tabiki boşuna olan hiçbirşey yok bakın eger evde kendim yenemiyorum diyorsanız eger maddi durumunuz varsa bi kliniğe gidip tedavi olmanızı öneririm 1 haftada kesin çözüm oluyor. 3. boyutunu yaptığınız zaman git gel yapın nefes alma egzersizleri ile birlikte, yapabildiğiniz zaman ardından direk 4.cüye geçin araya zaman koymayın.
Evet canım eğer 4 olan hiç girmiyorsa sen 3 de kal bence ama sık sık egzersizini yap lütfen bunu kendin için yap iyileştiğin zaman bak gerçekten çok mutlu olucaksın. Egzersizlerle birlikte 1 hafta veya 2 hafta boyunca 1 den 3 e kadar sürekli yap o his beynine kaydolsun egzersizleri yapıp dilatorlerle çalıştığın zaman tekrardan bana özelden yazarsın olur mu.Turkiyede malesef yasamiyorum. Bu yuzden yasadigim sehirde bu sorunun tedavisi icin klinikler, bu konu uzre uzmanlar malesef yok. Doktora gitdiyim zamanda kendini germe, ilac filan kullan rahatla diyib yolluyorlar. O yuzden is başa dusuyor kendim kendime yardim etmeliyim. Turkler bu konuda cok bilgili men dilatoru, bu konu ile alakali kitabi turk sayfalarindan sifaris verib elde etdim. 4cu boyu salarken aci duymam normalmi? Cunki soylediyim gibi iteliyorum iceri ama sanki duvar var gibi irelilemiyor. baş kismi azcik girse qalani kolay gibi ama sorunda ondandir delik genislenmiyor sala bilmiyorum. 3cu boyu salib haraket etdirsem olurmu acaba?
Cok tesekkur ederim yardim etdiyiniz icin mutlaka geri donus yapicam size. Tesekkur ederim bir dahaEvet canım eğer 4 olan hiç girmiyorsa sen 3 de kal bence ama sık sık egzersizini yap lütfen bunu kendin için yap iyileştiğin zaman bak gerçekten çok mutlu olucaksın. Egzersizlerle birlikte 1 hafta veya 2 hafta boyunca 1 den 3 e kadar sürekli yap o his beynine kaydolsun egzersizleri yapıp dilatorlerle çalıştığın zaman tekrardan bana özelden yazarsın olur mu.