Kadınlar Kulübü sitesinde o kadar çok vajinusmus konusu ve yorumları var ki, önce bunları okuyarak bigi edinin. Bunları okumak yetmiyor illa yaşayan birisinden tecrübelerini dinlemek istiyorum derseniz bu sorunu yaşayan o kadar çok kadın var ki en yakınınızdaki evli arkadaşlarınızdan birini bulabilirsiniz ve konuşabilirsiniz. Toplumumuzun aşırı baskısı, cinselliğin tabu gösterilmesi, aşırı koruyuculuk, eğitimsizlik psikolojik travma oluşturmakta ve kadınların da erkeklerin de hayatını zindana çevirmektedir. Yıllarca bu sorunla uğraşan kadınlar var. Allah'tan erkekler anlayışlı da idare ettiriliyor işte. Bilgilenme sonrası yapılacak tek şey bir Kadın hastalıkları uzmanı - vajinusmus üzerine yoğunlaşmış bir doktora gözüküp muayene olmak. Vajınusmusu herkes yenebilir. Bu sitede vajinusmusu yenenlerin hikayeleri var, onları da okuyun. Psikoterapiden genişletici aparatlara (vajinal dilatatör), parmakla egzersizlerden (vajeninize bir iki parmağınızı sokuyorsunuz), ilişki pozisyonlarına (üstte siz oluyosunuz-kontrol sizde), masturbasyon tekniklerinden ön sevişmeyi uzatmaya, ıslanma yetersizliğiniz varsa kayganlaştırıcı kullanmaya, anatomik bir bozukluğunuz varsa onun tedavisine kadar çok yol-yöntem var. Eşinizin yardımcı olabileceği egzersizler de var. Sen bunları nereden biliyorsun diye soruyorsanız vajinusmus yaşayan çok samimi bir arkadaşımın yanında olarak ona yardımcı olarak doktora götürmekten, tedavisinin takibine kadar her aşamasında bulundum. Muhafazakar bir ailede yetişmiş, tesettürlü dünya iyisi bir arkadaşımdı. Eşini de yakinen tanıyordum. Onlar kadar olmasa da ben de çok üzülüyordum. Evliliklerinin birinci yılında ilişkiye girebildiler ve artık sorunları yok. Doktor kontrolü ve motivasyon yeterli olacaktır, merak etmeyin.