Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biraz zor oluyor evet ama yapılmayacak değil emin ol nefes egzersini kontrollü yaparsan olacak uç kısmı azcık girdi diyelim çıkarma hemen orda hafif yanma oluyor ama gecici birşey aparatı bırakma nefes vererek ittir kayıcaktırVajinismus için dilatörle terapi yapanlar 4.dilatörde zorlandiniz mi?Zorlandiysaniz nasıl yapabildiniz?
Biraz zor oluyor evet ama yapılmayacak değil emin ol nefes egzersini kontrollü yaparsan olacak uç kısmı azcık girdi diyelim çıkarma hemen orda hafif yanma oluyor ama gecici birşey aparatı bırakma nefes vererek ittir kayıcaktır
bak diğerlerini nasıl yaptıysan bunuda aynı şekilde yapacaksın farki yok o yanma batma dediğin şey ordan geçtiği an bitiyor sürekli acı sızlama olmuyorİlk 3 tane de sorun yok.Dediginiz gibi onları nefes alarak yapıyorum.Ama 4.ye gelince nefes alsam da ittirsem de sanki duvar var ileriye gitmiyor.Bide bir şey batarmis gibi yanma v.s oluyor.İlerledikce karıncalanma ve batma artıyor.Butun vücudum da titreşimini hissediyorum.
Cisim geliyormuş gibi oluyor batarken yanarken agrirken sanki bütün vücuduma iğne batıyor.Pes etmiyorum deniyorum duvarı yıkmaya çalışıyorum.bak diğerlerini nasıl yaptıysan bunuda aynı şekilde yapacaksın farki yok o yanma batma dediğin şey ordan geçtiği an bitiyor sürekli acı sızlama olmuyor
EvetMerhabala . Forumu ilk kez kullanıyorum doğru yere yazıp yapamadığından emin değilim. 6 yıllık bir ilişkim var şuanda nişanıyız 1 yıldır iliskiye girmeye çalışıyoruz ama olmuyor . Ben artık vajinismus olduğunu düşünmeye başlamıştım ve evlenince bu sorunu bir doktorla çözebileceğimi düşünüp bu durumun üzerinde durmadım. Fakat farkettigim birşey şu oldu kegel egzersizini arastirirken ben zaten kendi kaslarımı kontrol edebiliyormuşum . Ilişki senasında da ediyorum . Ve bundan eminim kaslarımı serbest bırakiyorum . Fakat ne olursa olsun giriş olmuyor inanılmaz bir acı duyuyorum nişanlımı itmiyorum hatta devam etmesini söylüyorum ama yine de girmiyor acıdan. Hatta ıkınma bile denedim yok yok olmuyor bir türlü acaba kızlık zarı ile ilgili birproblem olabilir mi
Evet olabilir. Anatomik bir sorun vardır belki de. Partnerinizi itme kasılma vesaire bir durum yok ise olabilir. En iyisi bi doktora gözükun. Eğer doktor herseyin yolunda olduğunu söylerse üzgünüm ama sizde vajinismussnz demektir. Herkesin derecesi farklı olur. Belki siz farkında olmadan kendinizi kasiyorsunuzdur veya başka bir şeydir. Eğer doktor sıkıntı yok derse hiç beklemeden egzersizlere başlayın. Hemen dilatör seti edinin.Merhabala . Forumu ilk kez kullanıyorum doğru yere yazıp yapamadığından emin değilim. 6 yıllık bir ilişkim var şuanda nişanıyız 1 yıldır iliskiye girmeye çalışıyoruz ama olmuyor . Ben artık vajinismus olduğunu düşünmeye başlamıştım ve evlenince bu sorunu bir doktorla çözebileceğimi düşünüp bu durumun üzerinde durmadım. Fakat farkettigim birşey şu oldu kegel egzersizini arastirirken ben zaten kendi kaslarımı kontrol edebiliyormuşum . Ilişki esnasında da ediyorum . Ve bundan eminim kaslarımı serbest bırakiyorum . Fakat ne olursa olsun giriş olmuyor inanılmaz bir acı duyuyorum nişanlımı itmiyorum hatta devam etmesini söylüyorum ama yine de girmiyor acıdan. Hatta ıkınma bile denedim yok yok olmuyor bir türlü acaba kızlık zarı ile ilgili birproblem olabilir mi
İlk emla ile denedim zor oldu birkaç gün sonra alıştı bir haftadır deniyorum.Vajinismus için dilatörle terapi yapanlar 4.dilatörde zorlandiniz mi?Zorlandiysaniz nasıl yapabildiniz?
Öncelikle sırt üstü uzanın bacaklarınızı uzatın açın nefes ve kegel egzersizi yapınVajinismus için dilatörle terapi yapanlar 4.dilatörde zorlandiniz mi?Zorlandiysaniz nasıl yapabildiniz?
Ya çok sagolun cevap verdiğiniz için. Umarım anatomiktir psikolojik problemlerle uğraşmaktan bıktım zaten anksiyete hastasiyim. Bi de bunu yıllarca yaşayanlar duydum yenemeyenler eşinden ayrılanlar . Çok üzücüEvet
Evet olabilir. Anatomik bir sorun vardır belki de. Partnerinizi itme kasılma vesaire bir durum yok ise olabilir. En iyisi bi doktora gözükun. Eğer doktor herseyin yolunda olduğunu söylerse üzgünüm ama sizde vajinismussnz demektir. Herkesin derecesi farklı olur. Belki siz farkında olmadan kendinizi kasiyorsunuzdur veya başka bir şeydir. Eğer doktor sıkıntı yok derse hiç beklemeden egzersizlere başlayın. Hemen dilatör seti edinin.
Ben 2 seneye yakın yaşadım bu durumu. Hiç bir anatomik sorunum yoktu benimki tamamen psikolojikti. Eşimle çok sorunlar yaşadık. Allaha şükür ki yaklaşık 3 ay önce yenebildim bu lanet hastalığı. O yüzden elimden geldiğince bu dertten muzdarip olanlara yardım etmek istyorum. Şimdi kendime çok kızıyorum neden 2 sneemi harap etmişim diye. Hiç bir tedavi almadım. Kendi kendime yendim. Dilatör, kayganlastiirci /bebe yağı ve uyuşturucu krem/sprey ile yendim. Sizde önce bi doktora gidin bi sıkıntı varmi öğrenin. Eğer yok ise hemen egzerizlere başlayın. Ben 2 hafta egzersiz sonucunda eşimle biseyler yaşamaya başladım. Önce uç kısmı daha sonra birz fazlası daha sonra yarısı sonra tamamı oldu çok şükür. Şimdi bebek düşünüyoruz. Hatta bu ay hamile kalmış olabilirimYa çok sagolun cevap verdiğiniz için. Umarım anatomiktir psikolojik problemlerle uğraşmaktan bıktım zaten anksiyete hastasiyim. Bi de bunu yıllarca yaşayanlar duydum yenemeyenler eşinden ayrılanlar . Çok üzücü
Ne guzel darısı başımıza.Ben 2 seneye yakın yaşadım bu durumu. Hiç bir anatomik sorunum yoktu benimki tamamen psikolojikti. Eşimle çok sorunlar yaşadık. Allaha şükür ki yaklaşık 3 ay önce yenebildim bu lanet hastalığı. O yüzden elimden geldiğince bu dertten muzdarip olanlara yardım etmek istyorum. Şimdi kendime çok kızıyorum neden 2 sneemi harap etmişim diye. Hiç bir tedavi almadım. Kendi kendime yendim. Dilatör, kayganlastiirci /bebe yağı ve uyuşturucu krem/sprey ile yendim. Sizde önce bi doktora gidin bi sıkıntı varmi öğrenin. Eğer yok ise hemen egzerizlere başlayın. Ben 2 hafta egzersiz sonucunda eşimle biseyler yaşamaya başladım. Önce uç kısmı daha sonra birz fazlası daha sonra yarısı sonra tamamı oldu çok şükür. Şimdi bebek düşünüyoruz. Hatta bu ay hamile kalmış olabilirim ☺Adetime 9 gün var. Ve 6 gün sonra evlilik yıl dönümümuz. Erken gebelik testi alıp yapcm eğer bebek var ise çok güzel bir hediye vermiş olucam esime.
Pes etmeyin lütfen. Bir kulak cubugu ile başladım ben egzersizlere. Saatlerce günlerce ağladım o küçücük şeyi bile alamadım. Ama yılmadım hep üstüne düştüm. Ağlaya ağlaya inat ettim üzerine üzerine gtttm. Egzersizleri bırakmayın iyice asılın. Zorlaniyorsunuz ama zamanla başarıyorsunuz. 4.aparat asla olmaz dedim ama onu da yaptim hatta sonra eşime göre aparat hazırladım onunla da çalıştım. Zamanla açılıyor genişliyor emin olun.Ne guzel darısı başımıza.
Ben dilatörle çalışıyorum 4. dilator de zorlandım alamadım en son azmettim aldim fakat ben de panik atak var icimdeyken aniden paniğe kapiliyorum.Sanki kaslarin kasılmasıyla aparat içeride kalacakmış korkusu geliyor.Genislemesi alışması için içeride nakletmek mi gerekiyor.Pes etmeyin lütfen. Bir kulak cubugu ile başladım ben egzersizlere. Saatlerce günlerce ağladım o küçücük şeyi bile alamadım. Ama yılmadım hep üstüne düştüm. Ağlaya ağlaya inat ettim üzerine üzerine gtttm. Egzersizleri bırakmayın iyice asılın. Zorlaniyorsunuz ama zamanla başarıyorsunuz. 4.aparat asla olmaz dedim ama onu da yaptim hatta sonra eşime göre aparat hazırladım onunla da çalıştım. Zamanla açılıyor genişliyor emin olun.
Öncelikle içimde kalicak çıkmayacak düşüncesi tamamen yanlış bi düşünce. Kafanızdan bu düşünceyi atmaya çalışın lütfen. Bunun için kadın genital anatomi videoları izleyin. Gökçen erdoğan diye bi kadın doğum doktoru var. Aynı zmanda cinsel terapist. Onun videolarini izleyin. Genişletme konusuna gelince. Her egzersiz yapısınzda sanki hep aynı duruyormus gibi gelecek size hiç genislemiyor gibi gelecek. Çünkü öyle gözüküyor bende bu şekilde düşünüyordum. Bu herkeste böyle yani sizde veya bende bi sorun olduğu için değil. İliskiden hemen önce genişletmek için Aparati içinizde bekletin biraz. Daha sonra ileri geri yapın hareket ettirin içinizde döndürün. Kaslara baskı yapın. Sağa sola doğru bastırın. Eşli deneme yaparken ise aparatı içinizde 10 dakika bekletin. Sonra çıkarın aparata emla krem ve wemcaine sprey sıkın. Sonra 15 dakika kadar yine aparatı içinizde bekletin. Ön hazirliktan sonra eşli denemeye geçin. Ben yatağın ucuna yatıp belimin altına yastık koyarak denedim hep. Bana göre en rahatı bu pozisyondu. Bacaklarınızı dizden kırıp kendinize doğru çekin eliniz ile tutun. Bu şekilde eşinizi engellememis olucaksnz. Hafif yanma acı olabilir sakın bırakmayın. O anda derin nefes alıp ikinin. Sakın nefesinizi tutmayın.Ben dilatörle çalışıyorum 4. dilator de zorlandım alamadım en son azmettim aldim fakat ben de panik atak var icimdeyken aniden paniğe kapiliyorum.Sanki kaslarin kasılmasıyla aparat içeride kalacakmış korkusu geliyor.Genislemesi alışması için içeride nakletmek mi gerekiyor.
Banada yardımcı olur musunuz bende de aynı sorun varBen 2 seneye yakın yaşadım bu durumu. Hiç bir anatomik sorunum yoktu benimki tamamen psikolojikti. Eşimle çok sorunlar yaşadık. Allaha şükür ki yaklaşık 3 ay önce yenebildim bu lanet hastalığı. O yüzden elimden geldiğince bu dertten muzdarip olanlara yardım etmek istyorum. Şimdi kendime çok kızıyorum neden 2 sneemi harap etmişim diye. Hiç bir tedavi almadım. Kendi kendime yendim. Dilatör, kayganlastiirci /bebe yağı ve uyuşturucu krem/sprey ile yendim. Sizde önce bi doktora gidin bi sıkıntı varmi öğrenin. Eğer yok ise hemen egzerizlere başlayın. Ben 2 hafta egzersiz sonucunda eşimle biseyler yaşamaya başladım. Önce uç kısmı daha sonra birz fazlası daha sonra yarısı sonra tamamı oldu çok şükür. Şimdi bebek düşünüyoruz. Hatta bu ay hamile kalmış olabilirim ☺Adetime 9 gün var. Ve 6 gün sonra evlilik yıl dönümümuz. Erken gebelik testi alıp yapcm eğer bebek var ise çok güzel bir hediye vermiş olucam esime.
Elimden geldiğince olurum tabiki. Şuan ne durumdasnz. Egzersiz yapabiliyormusunuz?Banada yardımcı olur musunuz bende de aynı sorun var
Yazdığım mesajları okursanız zaten Herseyi detaylı şekilde anlattım. Yine de sormak istediğiniz bisey varsa sorabilirsinz.Banada yardımcı olur musunuz bende de aynı sorun var
Bende de ayni sey oluyor bu turlu tam iliskiye giremiyoruz ustelik bebegim var sanki orda duvar var ve o duvari gecemiyoruz bi sorun oldugunu dusunmuyorum bnde kendimi birakmis gibi hissetsemde orasi kapali itiyor itiyor gitmiyorMerhabala . Forumu ilk kez kullanıyorum doğru yere yazıp yapamadığından emin değilim. 6 yıllık bir ilişkim var şuanda nişanıyız 1 yıldır iliskiye girmeye çalışıyoruz ama olmuyor . Ben artık vajinismus olduğunu düşünmeye başlamıştım ve evlenince bu sorunu bir doktorla çözebileceğimi düşünüp bu durumun üzerinde durmadım. Fakat farkettigim birşey şu oldu kegel egzersizini arastirirken ben zaten kendi kaslarımı kontrol edebiliyormuşum . Ilişki esnasında da ediyorum . Ve bundan eminim kaslarımı serbest bırakiyorum . Fakat ne olursa olsun giriş olmuyor inanılmaz bir acı duyuyorum nişanlımı itmiyorum hatta devam etmesini söylüyorum ama yine de girmiyor acıdan. Hatta ıkınma bile denedim yok yok olmuyor bir türlü acaba kızlık zarı ile ilgili birproblem olabilir mi