• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinismus

merhaba arkadaşlar. aranızda dr şenay eserdağa vajinismus tedavisi olan var mı?
Kendi kendine yenebilirsin herşey kafada bitiyor ben kendi kendime aştım bu sorunu 9 ay sonunda . Ama bahsettiğiniz doktorda tedavi olan biri ile görüşmüştüm bende çok iyi olduğunu söylüyor İstanbul Hera Klinik . Bu işin uzmanı diyorlar.

Kendi kendine yenebilirsin herşey kafada bitiyor ben kendi kendime aştım bu sorunu 9 ay sonunda . Ama bahsettiğiniz doktorda tedavi olan biri ile görüşmüştüm bende çok iyi olduğunu söylüyor İstanbul Hera Klinik . Bu işin uzmanı diyorlar.
2 senedir deniyorum kendi kendime aşmayı ama başaramadım. Şenay hanıma muayneye gittim ama tedavi ücreti 5000 6000 civarı. Hani giden varsa ne tür tedavi yapıyor diye soracaktım. ben yapabilir miyim diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. o parayı vermeye de durumum hiç yok. Beklemedeyim şu an ne yapacağımı düşünürek..

Sen kendi kendine nasıl aştın paylaşır mısın benimle tecrübeni :(

Ben gecen hafta tedavi oldum Hera Klinik Istanbul da 6 bucuk yillik evliyim pen.sten bile korkan ben yendim bunu ilk gorusmeye cok.korkarak cekinerek gittim ilk muaynemi Dr.Senay Eserdag hanım yapti hic korkutmadan acitmadan beni rahatlatarak icimi ferahlatarak zaten korkulacak bisey olsa emin ol tedaviye gitmezdim sonraki tedavi surecimde Safinaz hocam melegim ablam annem 4 gunde beni ben yapan korkularimin ustesinden gelmemi saglayan o melek kadin vardi yanimda kesinlikle ben yaptiysam herkes yapar kim varsa bu sorunu olan nolur gidin gecen sadece bombos zaman ertelemek ertelemek baska hic bisey yok nolur bi adım atın sonra inanamayacaksiniz olanlara ben 4 gun sonunda yapabildim belki siz 3 gunde yapabileceksiniz cok kolay herkadinin yapabilecegi seyler Allah kimin bu derdi varsa bitirsin insallah inananilmaz rahatim artik kafam bomboş ve en onemlisi esimle cok.mutluyuz cok

Ben gecen hafta tedavi oldum Hera Klinik Istanbul da 6 bucuk yillik evliyim pen.sten bile korkan ben yendim bunu ilk gorusmeye cok.korkarak cekinerek gittim ilk muaynemi Dr.Senay Eserdag hanım yapti hic korkutmadan acitmadan beni rahatlatarak icimi ferahlatarak zaten korkulacak bisey olsa emin ol tedaviye gitmezdim sonraki tedavi surecimde Safinaz hocam melegim ablam annem 4 gunde beni ben yapan korkularimin ustesinden gelmemi saglayan o melek kadin vardi yanimda kesinlikle ben yaptiysam herkes yapar kim varsa bu sorunu olan nolur gidin gecen sadece bombos zaman ertelemek ertelemek baska hic bisey yok nolur bi adım atın sonra inanamayacaksiniz olanlara ben 4 gun sonunda yapabildim belki siz 3 gunde yapabileceksiniz cok kolay herkadinin yapabilecegi seyler Allah kimin bu derdi varsa bitirsin insallah inananilmaz rahatim artik kafam bomboş ve en onemlisi esimle cok.mutluyuz cok
tedavi aşamalarını paylaşır mısın benimle rica etsem. inanın o ücreti ödeyecek imkanım olsa direk giderdim. Ama maalesef toparlayamadım bir türlü ücreti.

tedavi aşamalarını paylaşır mısın benimle rica etsem. inanın o ücreti ödeyecek imkanım olsa direk giderdim. Ama maalesef toparlayamadım bir türlü ücreti.
Canım tedavi asamalarini gitmeden bence yapamazsin tadevi olmus biri olarak soyluyorum bul bulustur mutlaka git belki fiyatta yardimci olurlar inan verdigin paraya degicek hayatin en onemli seyi bu

Ben sana yardımcı olurum canım hiç gitmene gerek yok o kadar para vermene gerek yok insanlar biraz senin gibi benim gibi araştırsa onlara gerek kalmaz zaten insanlar anca para verince irade gösteriyolar o yüzden önce kararlı ve iradeli olcaksın ben muayeneye gitmiştim ve çıktığımda asla bunlara para vermem dedim ve nette araştırdım buldum aşama aşama yol katettim ve şu an sorunsuz ilişki yaşıyorum şükür ilk işin netten dilatör sipariş etmek olsun hemen kliniktede dilatörle tedavi ediyolar ve bunu parayı vermeden kimseye sölemiyolar orda okuduğum mektuplarda hep 3 günde geçtiğini ama en ufak nasıl egzersiz olduğunu söylemiyolar allahtan bu sitede giden vicdanlı arkadaşlar açıklamış ben para verdim veremeyen insanlar vardır diye neden anlatmak bu kadar zorlarına gidiyor durumu olmayanlar var sonuçta görüşmeye gittiğimde bu sayfadan haberim yoktu ve bi kadın önce ön görüşme gibi bişey yapmıştı hera klinikte kadınlar kulübü sayfasında araştırdın mı bizi bu hastalığı demişti neden sorduğunda şimdi anlıyorum

Ben sana yardımcı olurum canım hiç gitmene gerek yok o kadar para vermene gerek yok insanlar biraz senin gibi benim gibi araştırsa onlara gerek kalmaz zaten insanlar anca para verince irade gösteriyolar o yüzden önce kararlı ve iradeli olcaksın ben muayeneye gitmiştim ve çıktığımda asla bunlara para vermem dedim ve nette araştırdım buldum aşama aşama yol katettim ve şu an sorunsuz ilişki yaşıyorum şükür ilk işin netten dilatör sipariş etmek olsun hemen kliniktede dilatörle tedavi ediyolar ve bunu parayı vermeden kimseye sölemiyolar orda okuduğum mektuplarda hep 3 günde geçtiğini ama en ufak nasıl egzersiz olduğunu söylemiyolar allahtan bu sitede giden vicdanlı arkadaşlar açıklamış ben para verdim veremeyen insanlar vardır diye neden anlatmak bu kadar zorlarına gidiyor durumu olmayanlar var sonuçta görüşmeye gittiğimde bu sayfadan haberim yoktu ve bi kadın önce ön görüşme gibi bişey yapmıştı hera klinikte kadınlar kulübü sayfasında araştırdın mı bizi bu hastalığı demişti neden sorduğunda şimdi anlıyorum
Banada yardımcı olurmusun bir senelik evliyim ve bu hastalık yüzünden neredeyse sevdiğim adamdan vazgeçmek üzere yim lütfen allah rızası için asama asama bana da yazarmisin

Banada yardımcı olurmusun bir senelik evliyim ve bu hastalık yüzünden neredeyse sevdiğim adamdan vazgeçmek üzere yim lütfen allah rızası için asama asama bana da yazarmisin
Arkadaşlar çok kişi yardımcı olmamı istiyor anlatıyorum ama yapmıyolar illa 5000 mi vermeniz gerekiyor yapmak için anlamıyorum eğer gerçekten kararlıysanız ve yapacaksınız yardımcı olacağım o kadar yazıyorum boşa gidiyor hep önce şunu yapayım sonra senin dediğini yapayım diyolar zamanı uzatmaktan başka bişey değil bu

Valla bemde düsünüyodum bu hera kliniğe gitmeyi ama tırsmıstım yani napıyolar bilmiyoruz o nedenle bide bilemedim simdi kendi yapanlar ne güzel

Arkadaşlar çok kişi yardımcı olmamı istiyor anlatıyorum ama yapmıyolar illa 5000 mi vermeniz gerekiyor yapmak için anlamıyorum eğer gerçekten kararlıysanız ve yapacaksınız yardımcı olacağım o kadar yazıyorum boşa gidiyor hep önce şunu yapayım sonra senin dediğini yapayım diyolar zamanı uzatmaktan başka bişey değil bu
Bakın gerçekten yardıma ihtiyacım var ve başka bi yolum yok o yüzden lütfen son kez bana yazar misiniz asama asama

Bende kendi kendime yendim çok şükür burada yenenlerin deneyimlerini okuyarak uygulayarak . 🙏🏻

2 senedir deniyorum kendi kendime aşmayı ama başaramadım. Şenay hanıma muayneye gittim ama tedavi ücreti 5000 6000 civarı. Hani giden varsa ne tür tedavi yapıyor diye soracaktım. ben yapabilir miyim diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. o parayı vermeye de durumum hiç yok. Beklemedeyim şu an ne yapacağımı düşünürek..
Ben gittim tedavi oldum canım

Merhaba
Ben ekim başı gibi vajinusmus tedavisi için gittim
Öncelikle sıcakkanlı ve ilgili işine sahip çıkan insanlarla dolu bi yer
Önce sizi psikologla görüştürüp hakkınızda bilgiler alıp bazı sorular sorup sorunu anlamaya çalışıyorlar
Sonrasında eşinizle beraber psikolog ve doktor eşliğinde gerekli bilgilendirmeler yapılıyor
Vajina neresi idrar yolu neresi falan gibi tıbbı bilgiler verilip sizi bilinçlendiriyorlar
Sonrasında kadın doğum doktoru tarafından muayene ediliyorsunuz
Vajinanız kızlık zarınızın durumuna bakılıyor
Herhangi fiziksel bi sorun var mı diye
Ardından hemen tedavi başlıyor
Nefes egzersizleri
Kasları kontrol etme kegel egzersizi gibi şeyleri öğretiyorlar ve çubuklarla vajinayla çalışmaya başlıyorlar
Bunlar hızlı oluyor ki amaç olayın hemen üstüne gitmek ve ara vermeden 3 günde yenmeniz
Size başta anlatmamaları şundan
Bizim gibi bu hastalığı yaşayanlar genelde hassas karakterde insanlar
Tedavi sürecini ve asla ertesi günü düşünmeden ana odaklanmanızı sağlamak
Mesela ben asla vajinama bişey alabileceğime inanmıyordum fakat ilk gün 1 numaralı çubuğu aldım ve hemen sonrasında bundan sonra ne olacak diye sorular sormaya başladım
Asla ertesi gün için konuşmuyorlar ve bunu düşünmenizi istemiyorlar
Size ana odaklanın bakın neyi başardınız bunun sevincini yaşayın diyorlar
Seans sonrası ödev veriyorlar evde kendiniz eşinizle çubuklarla çalışıyorsunuz
Amaç eşinize olan güveni sağlamak
Sonuç olarak benim ciddi anlamda kasılmalarım vardı
Hatta ben baya direnç gösterdim tedaviden kaçmak için ama asla yakamı bırakmadılar
Randevuları erteliyordum
Sonrasında regl dönemim girdi
Aslında regl erteleyici ilaç da veriyorlar hani tedavi yarım kalmasın diye ama ben istemedim çünkü çok gergin oluyordum
Regl sürecim bitince tekrar gittim seansLara
sonrasında eşinle ilişkiye girebilirsin artık dediklerinde biz akşamına denedik
Ve ben artık içime alabiliyordum fakat devamı gelmiyordu
Çünkü çubuklarla çalışırken hissettiğim yanma hissi yine oluyordu ve acıdan devam edemiyordum
Ama bu tamamen benim fizyolojik bi sorunumdu
Yani vajinusmusu yenmiştim
Sonrasında Şenay hocam terapistim gergin aradılar sordular oldu mu geçti mi falan diye
Tam bir ilişki olana kadar asla bırakmıyorlar sizi
Bizim günlerce denememiz sonuç vermedi içime alıyordum ama acıdan devamı gelmiyordu
Sonrasında tekrar kliniğe çağırdılar beni
Sülayman hocam muayene etti
Sen vajinusmusu yenmişsin kasılmaların geçmiş dedi
Fakat kulak çöpüyle dokunduğu an bile acı hissediyordum
Kızlık zarının etrafındaki doku hassastı ve kızlık zarını almayı önerdi bana
Eşimle konuştum ve direk 15 dakikalık operasyonla aldırmaya karar verdik
Düşünün daha vajinama bişey dokunduramazken artık operasyona giriyordum
Operasyon kolay geçti
Şuan 5 haftalık iyilişme sürecim devam ediyor
Sonrasında inşallah hepsi geçmiş atlatmış olacağım umarım.
Bu nadiren olan bi durum sizi ürkütmek değil amacım
Sadece üstüne gidip yenmeniz için bi örnek olmasıydı amacım
O kliniğe gittiğinizde bi sürü çift görecek ve yalnız olmadığınızı anlayacaksınız
Çok ilgili ve sonuna kadar yanınızda olan bi ekip var
Bi de ben kendim aştım olayına deYinmek istiyorum
Ben tedavi almadan önce az çok o çubuklarla çalıştıracaklarını biliyordum
Sonuçta illa ki bişey girecek ve korkuyu atacaksınız
Ama ona rağmen kendi başıma başaramadım
Profesyonel destekle daha bilinçli olarak güvende hissederek aştım bu durumu
O yüzden herkes aynı değildir
Umudunuz ve günleriniz ölmeden ertelemeden tedavi olun

Kızlar ben şunu anlamıyorum yani penistenkorkuyorsan niye evlendin? Bana çok saçma geliyor önceden hic mi anlamadin böyle bi sorunun olduğunu? Cinsel ilişkiden korkmak için tramva vs yaşaman lazım

Back