Vajinismus

Canım merhaba, bende bu ılletle tam 2 sene ugrastım. Esım çok anlayıslıydı. Hep o benı tesellı ettı ama ben bu yuku 2 sene sırtımda tasıdım. Kımseye de anlatamadım. Ne en yakın arkadaşıma ne de başka bırıne. Icımde o kadar büyüdü kı bu sorun kendımı en son doktora gıtmekte buldum. Ozel bı muayenehanesı olan dr a gıttım dr benı kafa olarak çok rahatlattı ve elle muayene ettı. Vajinismus oldugumu soyledı ama en hafif olanı. Kendıme güvenmemi ve korkumu yenmemı. Bende çok arastırdım ınternetten en sonunda haydar dumenın sıhırlı recetesı dıye bırsey var. Google yaz çıkıyor ayrıntısı ıle. Ben onu denedım ve ılk deneme de o ılletı yendım. Kendıme güven korkulacak bırsey yok. Allah yardımcın olsun.

Arkadaşlar illa doktora gitcekseniz devlet hastanesinde psikologa gidin sonrada bu sitedeki Vajinusmusu yenenleri hikayelerini okuyun inanın kısa sürede aklınızdakiler soru işaretleri gidecek :)

Kızlar acil yardıma ihtiyacim var 1 senelik evliyim ve vajinismusluyum bana yardımcı olacak birilerine ihtiyacım var cesaret bulmak istiyorum kimseye de anlatamıyorum lütfen birileri bana yardımcı olsun
Canım Naptin var mi bir gelisme? Ben sana yardımcı olabilirim

Oraya buraya para vermeyin en kısa haliyle vajinismusu yenmenin yöntemini size diyeyim. Büyük tuvaletinizi yapar gibi ıkının o an sakin olun yavaş yavaş rahatlarsınız açılır kaslar

Bende 1 senedir vajinismusla uğraştım ilk internetten okuduklarımı yaptım olmadı sonra psikoloğa gittim olmadı. 1 parmak 2 parmak bunları prça parça yapıyorsunuz fakat bütüne gelince hoop yine aynı. Eşimi gördüğüm anda elim ayağım titriyordu. Kimseye anlatamadım ama eşim çok destekçim oldu. En son raddeye gelince neyse parası vericem gidelim tedavi olalım dedik istanbulda YEŞİM YERÇOK hanımefendiyi bulduk. Asistanı Hülya abla ile çok ilgilendiler sağolsunlar ve 2 seansta çözdük. Eşimle inanamıyoruz şuanda ☺️ Fazla ertelemeyin lütfen 1 senem boşa gitti. Yeşim hanımı içim rahat tavsiye ediyorum. Ve ayrıca ıkınmak birşeyi itmektir. Ikınırsanda olmuyor.

ben ilk olarak kadın Doğum doktoruna gittim sorun yok, psikoloğa gittim kendisi anlamsızca çocukluğuma inmeye çalışıyo gerek Yok dedim bıraktım çünkü psikolog değil cinsel terapistlere gidin derim böyle ertelemekle 1 yıl geçti .. sonunda Şenay Eserdağ a gittim 3 günde bitti hatta ilk günde ilerleme sağladık ve keşke ilk ona gitseymişim dedim .. Nişantaşı'nda kliniği.. kendisi çalışanları herkes bebek gibi davrandı çok memnunun .. bütçe ayırmak gerekiyor ama çektiğim sıkıntının gözyaşlarımın yanında hiç .. 1 yılı geçti hiç tekrarlamadı hatta bugün rahim filmi çektirdim tabi her gittiğim doktora söylüyorum tedbir amaçlı tedavi gördüğümü

Gerçekten varsa bu sorun zamana bırakıp kendinizi harap etmeyin bakın şimdi de hormonlarım düzensiz ni iki tanesi bebek için uğraşıyoruz hep sıkıntı stres yüzünden zarar görüyoruz .. o yüzden tedaviye gidin tavsiye edilen kişilere cinsel terapistlere gidin .. öyle uyuşturan o jeller bende hiç işe yaramadı ztn boşuna tekrar tekrar üzüldüm ..

Bir senemi ziyan ettiğim gerçekte varolmayan hastalıktır. Tabi ki ben de doktor yardımı ile üstesinden geldim. Kocanız değil de bir doktor size yapmanız gerekenleri söylediğinde kendinizi daha güvende hissediyorsunuz. Baskıcı toplumlar dışında böyle bir hastalığın görülmemesi aslında bunun sebebini ortaya koyuyor. Yıllarca süren baskıdan evlendiğinizde kurtulmanız gerekiyor. Rahatça ilişkiye girdiğinizde kocanız sizin hakkınızda kötü düşünmeyecektir. Düşünen ahmaklar illaki vardır ve olacaktır, ne yaparsanız yapın yine de düşünecektir o ahmak. Kötü birşey yapıyormuş gibi hissetmeyin kendinizi, size bu baskıyı aşılamış olan toplumdaki herkes bunu yaşıyor, neyin baskısı yani. Kendinize ve partnerinize bu işkenceyi yaşatmayın, düşünmeyin kötü hiçbirşey olmuyor. Aksine yaşayacağınız en güzel duygulardan biri de bu, işkence gibi görmeyin tadını çıkarın.

Benim bilinçaltında bişi yaşamışlığım yok ama ilk gece sanırım erken denedik ve o acı bi yıl peşimizden geldi .. en büyük tavsiyem içeri girerken penis nefes verirken ıkının .. tekrarlamadı ama her zaman aynı kayganlık olmayabiliyor ben bunu yapıyorum .. o ilk acıyo diye bırakmayıp ıkının kayganlaştırıcı jel ve krem işe yarıyor sonrası güzel hissediyosunuz.. acıyı büyüttüğümüz hissettiğimiz yer bi cm lik bi geçiş noktası çünkü zihinde büyüyor ..

ben ilk olarak kadın Doğum doktoruna gittim sorun yok, psikoloğa gittim kendisi anlamsızca çocukluğuma inmeye çalışıyo gerek Yok dedim bıraktım çünkü psikolog değil cinsel terapistlere gidin derim böyle ertelemekle 1 yıl geçti .. sonunda Şenay Eserdağ a gittim 3 günde bitti hatta ilk günde ilerleme sağladık ve keşke ilk ona gitseymişim dedim .. Nişantaşı'nda kliniği.. kendisi çalışanları herkes bebek gibi davrandı çok memnunun .. bütçe ayırmak gerekiyor ama çektiğim sıkıntının gözyaşlarımın yanında hiç .. 1 yılı geçti hiç tekrarlamadı hatta bugün rahim filmi çektirdim tabi her gittiğim doktora söylüyorum tedbir amaçlı tedavi gördüğümü
ne kadar seans ücreti ödediniz

Merhaba arkadaşlar yardıma ve manevi desteğinize ihtiyacım olduğu için yazıyorum...

Bir buçuk yıllık evliyim ve vajinusmusum. İlk günler çok zor geçti benim ve eşim için . Yaşadığımın vajinusmus olduğunu bile bilmiyordum. Netten araştırarak burayı okuyarak öğrendim . Tedavi için bir çok yer araştırdım ama durumumuz olmadığı için gidemedim. Eşime anlatmaya çalıştım bi hastalık olduğunu ama tedavi konusunda pek yardımcı olmadı Zaman'la geçeceğini düşünüyor hala.. İlk zamanlar yaptığım egzersizlerle 3. Ayımızda yarım bi ilşki yaşadık. bu ilişkiyle hamile kaldım. Hamile olduğumu öğrendikten sonra birşey olur korkusuyla ilişki de olmadı egzersiz de. Normal doğumla aşarım diye düşündüm fakat vajinusmus ü yenmeden hamile kaldığım için normal doğum da yapamadım. Şuan evliliğimizin ilk zamanlarındaki gibiyiz.

Nasıl aşacağım bunu bilmiyorum;((((

Back