Vajinismus yenilemez mi?

birzayiflamasureci

2017 GELİNİ
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
100
89
13
Herkese merhabalar.
Nasıl konuşup anlatacağımı bilemiyorum ama utanmamaya çalışacağım :)
Ben 20 yaşında ve nişanlıyım, önümüzdeki yaz, yani 2017 Temmuz ayında hayırlısıyla gelin oluyorum.
Nişanlımla 3.5-4 senedir bir beraberliğimiz var ve 1 senedir nişanlıyız. Ailelerimiz vs herkes çok yakın olduğu için görüşürken falan bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ben her hafta sonu onlarda kalıyorum onunla aynı odada aynı yatakta uyuyorum, tatillere gidiyoruz vs. Yani belki bazı kişiler uygun görmesede, yaşadığımız bir takım cinsel şeyler oluyor tabi ki, lütfen bunu yadırgacak şeyler söylemeyin sizlere güvenip sorunu anlatmak ve bir çözüm bulmak istiyorum.
Geçen yaz biz tatildeyken ben cinsel anlamda bir birliktelik istiyordum zaten senelerdir birlikteyiz böylede sürecek inşallah.
Nişanlım 25 yaşında ve bu konuda beni hiç sıkmadı, yani çevremde bir kaç arkadaşım "erkek adam dayanamaz, ister" gibi sözler söylüyordu ama ben nişanlımın ağzından bir kere bile bunu istiyorum yeter artık gibi bir cümle duymadım.
Tatildeyken bu konuyu konuştuk, istediğimi ancak korktuğumu söyledim. Fakat bu korkumun ona karşı bir şüphe duyma korkusu değil daha çok "acaba acıyacak mı? canım çok yanar mı? çok mu kanayacak? gibi korkulardı. O zamanlarda bu vajinismus adı altındaki psikolojik rahatsızlık konusuna hakimdim.
Tatildeyken haliyle bir şeylerde yaşadığımız için denemek istediğimi söyledim ve üzerine konuşmaya başladık. Ardından deneyeme başladık. Denememin en büyük sebebi o an ne yapacağım, tepkim ne olacak, acaba vajinismus muyum gibi soruların cevabını kendimcede olsa öğrenmekti. Peki denemeye çalıştığımızda ne oldu?
O evreye geldiğimizde kendimi geri çekmeye, vajinal kaslarımı sıkmaya ve bacaklarımı kapatmaya çalıştım. Denemeden önce nişanlıma söylediğim tek şey denerken beni rahat bırak birşey yaparsam beni engelleme dedim ona oda öyle yaptı ve hepte öyle yapacak biliyorum.
O gece öyle bittiği zaman internetten iyice araştırdım ve bu rahatsızlığa sahip olan bayanlara parmak egzersizleri verildiğini öğrendim. Hatta nasıl söyliyim, içeriye parmağın girmesini bile engelleyip kendini kasıyorlarmış bu rahatsızlığa sahip olan bayanlar. Tamam dedim bunu da deneyeceğim eğer buda olmazsa bende vajinismusum anladım.
Denedik ve hiç bir şey olmadı, yani kendimi kasmadım geri çekmedim, evet parmak malum yere ilerledi ama ben hiç rahatsız olup korkmadım.
Bunun arkasından bu olanları psikolog bir arkadaşıma anlattım ve benim tam olarak vajinismus rahatsızlığına sahip olmadığımı söyledi.
Peki bu uzun anlatımdan sonra sözleri size bırakıyorum, önümüzdeki yaz evlenecek olan, birliktelikten korkan ama hiç bir parmak egzersizinden korkmayan ve bunu rahatlıkla kendini kasmadan yapabilen genç arkadaşınız için sizler ne önerirsiniz? Üsturuplu bir şekilde anlatmaya çalıştım, umarım haddimi aşmadım. Yorumlarınız ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

Böyle konuya cevap veresi gelmiyo insanın.

Anlayamadım? Cevap veresinizin gelmemesinin sebebi nedir? Bir yanlışlık ve ya hata mı yaptım? Yoksa evli olmadan bahsettiğim şeylerden mi rahatsız oldunuz ? Sizi rahatsız etmek istemezdim elbette ancak cevap veresiniz yoksa, hiç bir şey yazmasanızda olurdu bir cevap vermemişsiniz çünkü. Ancak herkesin yaşamı, yaşadıkları ve düşünceleri farklıdır, hoşumuza gitmeyebilir ancak bunu karşıdakini kırarak dillendirmek güzel değil, "eleştiri ve yerme" arasındaki farkı bilecek yaşta ve tecrübedeyim, buranın samimiyetine güvenerek sizlere sormak istemiştim, a tabi yine de sağolun.

Anlayamadım? Cevap veresinizin gelmemesinin sebebi nedir? Bir yanlışlık ve ya hata mı yaptım? Yoksa evli olmadan bahsettiğim şeylerden mi rahatsız oldunuz ? Sizi rahatsız etmek istemezdim elbette ancak cevap veresiniz yoksa, hiç bir şey yazmasanızda olurdu bir cevap vermemişsiniz çünkü. Ancak herkesin yaşamı, yaşadıkları ve düşünceleri farklıdır, hoşumuza gitmeyebilir ancak bunu karşıdakini kırarak dillendirmek güzel değil, "eleştiri ve yerme" arasındaki farkı bilecek yaşta ve tecrübedeyim, buranın samimiyetine güvenerek sizlere sormak istemiştim, a tabi yine de sağolun.
Bende vajinismusum yenmeye çalışıyorum. Ama evet evli olmadan yapılan böyle şeyler yanlış geliyo. Herşeyin yeri ve zamanı var. Ya evlenmedn hamile kalsanız. Ya o çocuğu aldıracaksınız yada evlilik hazırlıklarını heyecan ve istediğiniz gibi yapamadan apar topar evleneceksiniz.

Bende vajinismusum yenmeye çalışıyorum. Ama evet evli olmadan yapılan böyle şeyler yanlış geliyo. Herşeyin yeri ve zamanı var. Ya evlenmedn hamile kalsanız. Ya o çocuğu aldıracaksınız yada evlilik hazırlıklarını heyecan ve istediğiniz gibi yapamadan apar topar evleneceksiniz.

Fazlaca detaya inmişsiniz, birisi bir şeyi yapıyorsa veya yapacaksa sonrasında olacakları da göze alıyor demektir. Ama günümüzde fazlasıyla korunma yöntemi mevcut. Bence kimsenin kimseye evlenmeden önce bunu yapma şunu yapma gibi şeyler söylemeye hakkı yoktur, aile dışında en azından ben böyle düşünüyorum. Eğer ki benim sorum, "evlenmeden önce cinsel birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?" tarzında bir soru olsaydı, ben yaptığınız yorumu dikkate alır ve teşekkür ederdim. Ancak ben burda farklı bir şey için danıştım. Dediğim gibi herkesin yaşamı, yaşadıkları ve düşünceleri farklı. Sizinki öyle ise benim ki böyledir. Başlık altında açtığım konunun değişmemesi adına, ne olursa olsun yine de okuyup, yorum yazdığınız için size teşekkür ederim, ve umarım bir an önce rahatsızlığınızı yenersiniz inşallah

Fazlaca detaya inmişsiniz, birisi bir şeyi yapıyorsa veya yapacaksa sonrasında olacakları da göze alıyor demektir. Ama günümüzde fazlasıyla korunma yöntemi mevcut. Bence kimsenin kimseye evlenmeden önce bunu yapma şunu yapma gibi şeyler söylemeye hakkı yoktur, aile dışında en azından ben böyle düşünüyorum. Eğer ki benim sorum, "evlenmeden önce cinsel birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?" tarzında bir soru olsaydı, ben yaptığınız yorumu dikkate alır ve teşekkür ederdim. Ancak ben burda farklı bir şey için danıştım. Dediğim gibi herkesin yaşamı, yaşadıkları ve düşünceleri farklı. Sizinki öyle ise benim ki böyledir. Başlık altında açtığım konunun değişmemesi adına, ne olursa olsun yine de okuyup, yorum yazdığınız için size teşekkür ederim, ve umarım bir an önce rahatsızlığınızı yenersiniz inşallah
İnşallah. Teşekkür ederim

Back