Vajinismus veya vajinal darlik?

fragaria0

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
1
0
34
Merhaba arkadaslar. Burada benim gibi bu sorunu yasayan cok oldugu icin size derdimi acmak istedim.
Direkt konuya gireyim 4 aylik evliyim ve iliskiye giremiyorum. Öyle korkulari olan acidan korkan bir insan degilim. Ilk haftalarda denemelerimiz hep basarisizdi sanki vajinamda bir duvar var gibi hissediyordum. Sonrasinda bir jinekologa gittim. Kendisi vajinismus olmadigimi söyledi. Vajinismus olsaydin hic muayene ettirmezdin dedi. Tam muayene edebilmiste sayilmaz ama. Önce kendi parmagini ardindan benim parmagimi soktu ve orada bir giris oldugunu kapali olmadigini söyledi. Sonra birde ultrason aletini soktu tabi ben bagirdim cagirdim biraz ve kanda geldi. Vajina girisimin biraz dar oldugunu ama bunun iliski yasamadigim icin normal oldugunu ve yasadikca acilacagini söyledi. Bana parmak egzersizleri verdi. 1-2 parmaktan sonra penisle deneme yapmam gerektigini söyledi. Ilk basta cok zorlandim oraya birsey sokma hissi beni zorladi ama sonra onuda basardim. Hatta 3 parmakla. Ama yinede penis giris yapamiyordu. Birde söyle bir seyki 3 parmak kadar açiyorum agrisiz bir sekilde. Ertesi gün denedigimde yine başa dönüyorum 1-2 parmakta zorlaniyorum. Gecen hafta uzuuun bir çaba sonucu penisle giris yapmayi basardik denerken tabi agrim oldu ve arka kismimda hafif agri ve baski hissettim sanki bagirsaklarima baski uygulaniyormus gibi. Ve yine kanamam oldu. Neyse yinede mutluydum basardigimiz icin. Ama ertesi gün tekrar denedigimizde yine olmadi ve yine bir parmak zor girer bir vaziyetteydim.
Artik ne yapacagimi sasirdim. Bunun adi vajinismus mu baska birsey mi bilmiyorum. Sorunun ne oldugunu bilmiyorum. Benim gibi benzer seyler yasamis arkadaslar siz nasil cözdünüz bu sorunu?

Denemeye devam edin canım, siz pratik yaptıkça orası genişleyecek zaten daha ilk denemelerin olduğu için ilk zamanlarda başarısız olman normal pes edip umutsuzluğa kapılma, alışacak orası zamanla, bir parmağın zor girdiği aşamada orda kendini rahatlatmaya çalış kasların yine açılıp genişlediğini bir parmaktan fazlasını alabildiğini göreceksin yine.

X