• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinismus tedavi aamalar hakknda bilgi verirmisiniz...

zeyneppk

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
7.777
26.117
1.073
42
merhaba ben tedaviye yeni başladım...yeni başlayanlar aşamaları paylaşırlarsa sevinirim....

canım benim tedavim bitti. 8seansta yendim.
ilk seansta ayna egzersizi yaptım. ama benim o konuda çok bi problemim yoktu çok üstünde durmadık. sonra nefes egzersizi ve kegel egzersizi yaptık. doktor vajinama kremle masaj yaptı sonra bende aynısını yaptım. bunlara iyice alışınca parmak egzersizine geçtik. bu 3.seansta falan oldu. doktor soktu önce serçe parmağını ona alışınca işaret parmağını. sonra bende yaptım aynısını. daha sonra dilatör verdi en küçük boyunu. 4.seantan 8.seansa kadar dilatörle çalıştım. 4 farklı boyla çalıştım. 8.seansta en büyüğünüde içime alabilince ilişki önerdi ve olduu :)
ilk denemede kan bile gelmedi ikincisinde çok az geldi ve hiç de okadar acımadıı korkulacak bişey değill :)

paylaştığın için teşekkür ederim...terapistim ilk seansta söylediğin egzersizleri ödev olarak verdi..benim ödevlerde sorunum yok rahat bir şekilde yapıyorum bu arada ilişki yasak bende umutluyum...aslında bildiklerimiz ne kadar yanlışmış demii....

rica ederim.. evet benim tedavim sırasındada ilişki denemesi yasaktı sadece önsevişme yapınki soğumayın birbirinizden dedi. sende yenersin canım merak etme yenilmeyecek bişey değil. tedaviye başlamak bile başarmanın yarısı. ilerledikçe dahada güvenin artacak. güzel haberlerini bekliyorum :)

inşallah yeneceğimi biliyorum..ogünü iple çekiyorum..
iyi dileklerin için teşekkür ederim..

Back
X