Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

arkadaşlar aranıza yeni katıldım, yazdıklarınızı biraz okudum ben o bölgeye parmak sokmaktan çok korkuyorum, yalnız ilişki sırasında rahatladıktan sonra p. girmesinden korkmuyorum, ama ilk başlarda yani 2 senelik evliyim gerdek gecesinde çok korkkuyordum o işten de şimdi Allah ' şükür yendim biraz ama parmağı asla sokamam gibi geliyor bana yardımcı olurmusunuz benim durumum nedir? parmak sokulmasından çok korktuğum için dr. muanesinden de çok korkuyorum şimdi 3 aylık hamileyimde normal doğum istiyorum ama sürekli muane olacağımdan çok korkuyorum doğum anından... bana bir akıl verin...

canımcım siz vajinusmus değilsiniz p.. alabiliyosunuz
parmağı almanız için bi sebep yok sanırım
hamilesinizde zaten allah sağlıcakla kucanıza versin inşallah
ama dr muaynelerinde mecbur herkesde bi kasılma olabiliyo
normal doğum aşamasını dr nizle görüşün bence o size daha çok bilgi verecektir
rahminizin durumu doğumda genişlemesi falan açısından
inanın burdaki insanlar tek parmağı alamıyo p.şurda kalsın
halinize şükredin bence opuyorumnanaktan

çok teşekkür ederim cevabın için...

ooff kizlar ben 1 parmagi hallettim rahatca girdi 2 parmagi nasil yapicamm canim acirsaaa emla kremini nasil kullaniyorsunuz :gitme:

ooff kizlar ben 1 parmagi hallettim rahatca girdi 2 parmagi nasil yapicamm canim acirsaaa emla kremini nasil kullaniyorsunuz :gitme:
BIR PARMAK yaptıysan ıkıncıe olur korkma eger bır parmagı basardıysan super devam et bence hıc ara vermeden 2 parmak dene ve ılk elma krem kullanmadan yap eger rahat yapamassan bır mıktar az bısey elma kramı vajınanın ıcıne sur bıraz yanıyo ama herkezde olmuyor bende yandı eger yanarsa bıraz sık dısını kısa surede gecıyo sonra zaten orası uysuyo 2 parmakta ben ısaret parmagı orta parmagın arkasına gelcek sekılde yaptım bence basarabılırsın zaten basramıısn devam et...

Selam arkadaşlar yeni üye oldum. 7 aylık evliyim. bu problemle karşılaşacağımı tahmin bile etmezdim.

evliliğimin 2. ayında özel bir hastaneye gittim. doktor fiziksel kontrol yaptı. psikolağa gitmemi söyledi. sesimi titrek ve beni üzgün görünce aklınca bana destek vermeye çalıştı.

- oo dur bakalım 10 yıldır iyileşmeyi bekleyenler var....

sonrasını anımsamıyorum bile. bütün algımı bozdu. 2 hafta kadar iyice korku bastı beni. ilişki bağlamında sorun yok. eşimde anlayışlı. benden daha sabırlı hatta.

ardından internette klinikleri araştırdım. ciddi rakamlar istediler. resmen bizimbu dönemimizden rant sağlamaya çalışıyorlar. ardından fatihte olan medical park hastanesinde bir doktora gittim. egzersizlere başladık. ama ben hala rahat değilim. nasıl rahatlayacağımı bilmiyorum. parmak egzersizlerini eşimle belli bir düzene koymaya çalışacağız.

bana özelden veya buradan bu konuyu aşmış kişilerin tavsiyelerini bekliyorum.

bu derdi yaşayan herkese Allah bir an önce derman versin.

Selam,
Ben forumda yeni sayılmam. 2 aydır sayfanın mudavimi oldum ama ancak yazmaya cesaret edebildim.

2 aylık evliyim ve bende sanırım vajiliyim. Sanırım diyorum, çunku doktor muayenesinden geçmedim. Ama anlatılan sıkıntıları bende birebiir yaşıyorum. Hatta bazen, cumle halıne getiremediğim ama hissettiğim durumları, birilerinin yazdıklarında okuyup; ya işte bende tam olarak bunu yaşadım diyorum.

Yazdıklarınızı okudum hemde ilk günden bugüne. Artık ilk günkü kadar korkmuyorum.

Dahası aşabileceğimi düşünüyorum. Dürüstçesi aşmak zorundayım. Kendim yapmalıyım çünkü doktorların istedikleri paraları vermem mümkün değil. En az isteyen 2500TL ile başlıyor ve Dr. Ulusoy vb. doktorlar 4500TL istiyor.

Yazıklarınız, adım adım herşeyı anlatmanız, bende epey ilerleme sağladı. Bahsettiğiniz ilaçları aldım. Sadece kayganlaştırıcıyı kullandım ve parmak egzersizlerini 3 parmağa kadar getırdım. P..s ile denemem başarısızlıkla sonuçlandı ne yazıkki, yıldığım anda gelip yeniden yazılanları okudum. Bu defa emla krem ile deneyeceğim. ılaçsız, normal sürecinde olsun diye çok uğraştıma ama olmadı.
Umarım bende yakın zamanda "yaptım" diye halay çeken avatarları kullanabilirim.

ınsallah hepimiz kurtuluruz. mafoldumben

Allah razi olsun canim cewabin icin tsk ederim... bugun tüm cesaretimi toplayip basaracagim.. sen basardin mi ? :gitme::gitme:

Hilale canim Allah yardimcin olsun.. umarim basaranlardan oluruz.. :gitme: kizlar hersey beyinde bitiyor malesef.. birakin psikologlari yahu.. kendiniz halledin o kadar parayi sunu yap bunu yap su gun iliskiye girin demek icin aliyorlar..

haklısın canım bende öyle düşünüyorum. kadın doğum uzmanım da öyle diyor. üstelik muayene ücreti ödüyorum sadece...

inşallah geçecek. yüreklendiren şeyler görmek rahatlıyor.

haklısın canım bende öyle düşünüyorum. kadın doğum uzmanım da öyle diyor. üstelik muayene ücreti ödüyorum sadece...

hepberaber atlatacagiz bu gunlerde gececek.. en mutlu gunler bizi bekliyor ins.. birbirimize dua edelim kizlar lutfen..

kesınlıkle sürmali.ye katılıyorum bence doktor doktor gezme ne soyleyecegını bırebır bılıyorum bosuna para kendınde basarabılırsın rahat olmalısın ve egzersızlerını duzenlı yapmalısın ben nfes olayıyla ck rahatlıyorum tavsıye ederım egzersızlerde kasıldıgında derın nefes al guzel seyelr dusun ve olucak yapıcam de ve hırslı ol sakın bırakma ok

burda yazdıklarınızı okudukça feci gaza geliyorum ama malesef eşim yanımda yok ( memur olduğumuz için ayrı yaşıyoruz ve ancak ayda 1-2 gün görebilecem uzun bi süre daha. deneme şansım çok kısıtlı ve kendi evimiz de olmadığı için ortam rahat olmuyo.
eşiyle beraber olanlar en azından bunun kıymetini bilin benceeeee

CANIM yeterkı ısteklı ol emınım yenersın ve o doktorlara gıdıp tonlarca para verme bunu sen kendınde basarbılırısn elma kremle dene belkı olur eger ılk pe ... deneyımın olucaksa hepsı olmayabılıyor sakın uzulme tammaı eger penısı yapabılırsen hepsı olmasada zamanla olurmus duselıırmıs hadı bakalım guzel haberelrını beklıyoruz....

olsun canım esının yanında olmadıgı surecte bol bol egzersız yap esın bır dahakı gelısınde denmede rahat olursun olmuyor dıye pes etme ok

yok hayır henuz yenemedım ama ck ılerleme kaydettım su an pe.... asamaısnda 3 kez denemem ama tam olarak olmuyor ılk yaptıgımda yarııs 2. bıraz daha fazla olabıldı kendımı kasıyorum ılıskıden sonra bacaklarımı o kadar kasdııgmı farkedıyorum cunku agrıyorlar ben hala egzersızlerı denıyorum her aksam denıyorum ben kafaya koydum yenıcem ve ıhsalah hepımız normal kadınlar gııb olucaz ve eslerımızı mutlu edebıloıcez ALLAHın ıznıyle:Saruboceq:[/QUOTE]

Kararlı olman çok güzel inşallah çok çabuk haberini alacağız.Birde şunu söyleyeceğim başardıktan sonra ara vermeyin ki iyice açılsın ve alışşın.Bende yeneli 2 ay oldu.Mesela benim regl günüm biraz uzun olduğu için regl sonrası ilk ilişkimde yanmam oluyor ama sonrakilerde tamamen rahatım.Tam olarak alışması biraz zaman alacak.Ben şu an jel bile kullanmıyorum.Belli bi süre sonra tamamen alışıyorsunuz.kaydirigubbakcemile3

Canım bunu hiç dert etme.Bunu avantaja çevirebilirsin.Eşin olmadığı süre boyunca egzersizlere devam et.Sonucu eşine güzel bi sürpriz olacaktır.Kulakları çınlasın DENİZCEK de benzer durumdaydı.O okadar rahattıki bunları giç dert etmedi eşinin olmadığı sürece egzersiz yapmıştı ve eşi geldiğinde başarmışlardı..Bende kendime hep denizcek i örnek almışımdır...Denizcek öpüyorumbu arada seni kaydirigubbakcemile3

haklısın ama ben o egzersizleri yapamıyorum işte.. parmaktansa bence p... denemesi çok daha kolay..ruhsal olarak bana öyle geliyo..başka egzersiz şekli yokmu eşim yokken yapabileceğim parmak dışındaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…