Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bende 20.ci günde baktım olmuyor hemen bi psikiyatr'a gittim uyguladığı adımları anlatayım ilk hafta eline bi ayna alıp vajen çevresini hatta dokunabiliyorsan etrafını seyret elinle tanımaya çalış dedi sonraki hafta bi krem verdi yarım tüpü vajen etrafına hatta sürebilirsen biraz içine sürüp 10 dakika sonra orta parmağını ilk kıvrımına kadar içeri sokmaya çalışıyorsun 3,üncü gün ikinci kıvrıma geçiyorsun bu sırada aynayla seyredebilirsin bir 3-4 gün tek parmakla sonraki denemede ilk parmağınla başlayıp ikici parmağı da sokmayı deniyorsun bu sırada benim doktorum ilişki denemeyi uygun görmedi hatta arada eşinden rica et parmak egzersizini o yapsın bu da eşinin sana zarar vermeyeceğini algılamanı sağlıyormuş. kendini iyice rahat hissedene kadar yani 1 hafta yada 10 gün bu egzersizleri yaptıktan sonra sen üstte kontrolü elinde tutacak şekilde ilişki deneyin ama eşinle girdik giriyor girdi mi noldu diye birbirinizi yada kendini korkutma herşeyi akışına bırakmaya çalış hatta aklını içinden geçen bi fantaziye yada çok mutlu olduğuna odakla bu arada eşinin sana cesaret verici aşk dolu senin hoşuna gidecek şeyler fısıldaması da çok faydalı eğer kontrolü almak istemiyorsan eşin üstte olsun ön Bende 20.ci günde baktım olmuyor hemen bi psikiyatr'a gittim uyguladığı adımları anlatayım ilk hafta eline bi ayna alıp vajen çevresini hatta dokunabiliyorsan etrafını seyret elinle tanımaya çalış dedi sonraki hafta emla adında bi krem verdi yarım tüpü vajen etrafına hatta sürebilirsen biraz içine sürüp 10 dakika sonra orta parmağını ilk kıvrımına kadar içeri sokmaya çalışıyorsun 3,üncü gün ikinci kıvrıma geçiyorsun bu sırada aynayla seyredebilirsin bir 3-4 gün tek parmakla sonraki denemede ilk parmağınla başlayıp ikici parmağı da sokmayı deniyorsun bu sırada benim doktorum ilişki denemeyi uygun görmedi hatta arada eşinden rica et parmak egzersizini o yapsın bu da eşinin sana zarar vermeyeceğini algılamanı sağlıyormuş. kendini iyice rahat hissedene kadar yani 1 hafta yada 10 gün bu egzersizleri yaptıktan sonra sen üstte kontrolü elinde tutacak şekilde ilişki deneyin ama eşinle girdik giriyor girdi mi noldu diye birbirinizi yada kendini korkutma herşeyi akışına bırakmaya çalış hatta aklını içinden geçen bi fantaziye yada çok mutlu olduğuna odakla sevişme sürtünme ile başlayıp sana hissettirmeden girmeyi deneyebilir. Bütün mesele rahat olabilmekte

işte arkadaşlar doktorun bana uyguladığı tedavi bu şekilde ama ben bi psikologu tavsiye ederim çünkü deneyip başarısız oldukça ruh halimizde bozuluyor vajinusmusa çözüm olurken bizi depresyondan koruyor

Öncelikle herkese KOCAMAN bir Merhaba

aranıza yeni katıldım ve bu ilk mesajım.. Konuya nereden başlasam bilmiyorum ama mümkün olsa buraya mesaj yazan, vajinusmus konusunda ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışan tüm bayanlara tek tek sarılmak ve teşekkür etmek isterdim :)

14 aylık evliyim. Evlenmeden önce vajinusmusun nasıl bişi olduğunu biliyordum. Ama aklıma bir gün benimde yaşayabileceğim hiç gelmemişti. Evlendikten sonra malumunuz eşimle tam bir birleşme yaşayamadık. aradan bir ay felan geçmişti ben acaba vajinusmusmuyum diye düşünmeye başladım. İnternetten araştırdığım kadarıyla tahminim doğru çıktı. Eşim böyle bir rahatsızlığın olduğunu bilmiyordu. Önce ona anlattım. Vajinusmus hakkında makaleleri okuttum. Tabi oda çok üzüldü. Allahtan çok çok ama çok anlayışlı bir eşim var. Bana bu konuda elinden gelen desteği verdi.

Bir doktor muayenesi yaşadım. Ama beni çokta tatmin etmedi. Fiziksel hiç bir sorunun yok aşırı bir vajinusmusta değilsin psikoloğa gidin diyip kestirip attı. Ben yine internetten gidebileceğimiz bir psikolog araştırırken bu siteyi tesadüfen buldum. ve bütün mesajları tek tek okudum.. inanır mısınız 14 ayda öğrenmem gereken herşeyi burada yazılan mesajlar sayesinde bir günde öğrendim :) Hemen akşamı eşime anlattım.. ilk denemede olayı yüzde 50 oranında aştık :) ikinci denemeyi yapamadan regl oldum şimdi bitmesini bekliyorum. Sorunum tamamen çözülmedi ama dediğim gibi yüzde 50 si hal oldu. Artık daha bilinçliyim. Yazdıklarınızdan ve deneyimlerinizden hatta birbirinizi cesaretlendirmelerinizden çok şey öğrendim ve etkilendim.. Sorunumu çözmüş gibi hisediyorum bu yüzden herkese tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum hihoyyyt

Zamanla olur ilk bi kaç denemede 1 hafta 10 gün falan bir kısmı giriyo sonra kendiliğinden rahatlarsın

Zamanla olur ilk bi kaç denemede 1 hafta 10 gün falan bir kısmı giriyo sonra kendiliğinden rahatlarsın

ilk girişte insan hevesleniyo sanırım olacak diye ama sonrası gelmeyince kötü oluyo tabi..
ben eşimden ayrıyım deneme süremiz çok kısıtlı oluyo. her seferinde tamam bidahaki gelişte bitecek diyorum ama yok..
burdakileri okuyunca gene heveslendim bakalım denemeye kadar kendimi biraz hazırlamam gerek

bi de bişey daha soracam
doktora gittiğimizde alttan kontrol yapacak sanırım değil mi fiziksel problem var mı diye
herhangi bi jinekoloğa mı gideceğiz yokse illa cinsellik alanında uzman mı bulmak gerek?
eşim gelmeden doktora gitmeyi düşünüyorum artık hiç gitmedim henüz

ya canımm bence sen doktora görünmeden önce bide şunu dene bende il ayımda öyleydim ama jel yada krem kullandım yani eşim kullandı... kullanırkende acımıycak acımazz diye düşündük vee 1 haftaa kadar öyle ilişkiye girdikk ve sonra bıraktık öyle denedikk ve alıştımm..he kremi bırakıncaa hafif bi acıma oldu ilk seferde ama inanınkii sonra hiç acımıyoo. sizde deneyin derimm benn ilk gecemdede öyle yapmıştım acımamıştıı..

Denizcek saol canım.Kaç kere gittim doktora bu süre normal diyorlar..Belkide uzun süre beklediğim içindir adem sonrası yanması.Ondan sonrakilerde acımam olmuyor çünki...Sanırım altta bi yerlerde hala korkum var :çok üzgünüm:alışacak umarım...

adem sonrası değil tabiki delikafadulden adet sonrasıııı ..hey Allahım yaaa :1rolleyes:

canımm ben durex'in kayganlaştırıcı jelini kullanıyorum. istersen onuda dene. ben çok memnunum. büyük marketlerde bile satılıo eşin alsın :)

evet kesınlıkle ınsan hepsı olsun dıyor tabı olmayınca ck kotu oluyor daha ılk denememız ıhsaalh olur ya offffsenağlama

eğer doktora gitmeyi düşünüyorsan canım cinsel terapist olan bir jinekolog bulursan daha iyi olur diye düşünüyorum. ben öyle birine gittim. 8seansta çözüldü

arkadaşlar sizlerden bişe öğrenmek istiyorum...eşim gleitgelen kayganlaştırıcı almak için eczaneye gitti ama üretimden kaldırıldığını söylemişler...biçok yerdede bulamamış...siz nerden buluyosunuzzz???? dr mu veriyo acaba size???

bizde eczanaden alıyorux hatta 2 gün oldu allaı var eczanede

ben anlamıyorum egzersiz yaptım üç parmak bile yaptım p...s aşamasına geldim sadece onu yapamıyorumüç parmak yaptıktan sonra çok kolay olması lazım maalesef olmadı ya

ben anlamıyorum egzersiz yaptım üç parmak bile yaptım p...s aşamasına geldim sadece onu yapamıyorumüç parmak yaptıktan sonra çok kolay olması lazım maalesef olmadı ya
canım ne güzel egzersiz aşamalarını geçmişsin
artık gerisi sana kalıyo beyninde kendini hazırlaman gerek
acımıcana kasmıcana inanman gerek
cesaret o anda istek ve ertelememek
sorunu halleder
çok yol kat etmişsin
artık senin elinde herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…