Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ebosum insan bazen kendi sorularının cevaplarını kendisi verir. Ben doktora gitmeden önce eğer parmak egzersizi verirse olur ama direk penise yönlendirirse asla yapamam diye düşünüyordum. Zor da olsa parmak egzersiziyle aştım. Bazı kişiler ben parmak alamam mumla deneyebilirim diyor, mumla egzersiz yapıp sorununu çözüyor.

Peki sence sen içine neyi alabilirsin, nasıl alabilirsin hangi şartlarda?

Örneğin parmak alamıyorum diyorsun, nasıl alışabilirsin? Atıyorum her gün parmağı belirli bir noktaya kadar iterek 1 ayda mı ilk egzersizine başlarsın, ya da ilk denemelerinde uyuşturucu kullanırsan mı yapabilirsin? Bunları bir düşün bize cevap yaz. Parmağını oraya götüremiyor bile olabilirsin ama beyninde mutlaka kilitli bir nokta var oraya birşey almanı sağlayacak bir çözüm var.

Bak senden çok çok daha kötü olan kişiler bile sorununu çözdü. Ben biliyorum 10 sene üstüne çözenleri. Öncelikle kendini umutsuz vaka olarak görme, eşin ne derse desin sakın boşanmayı düşünme, zaman iste çözücem bunu de. Kendine de söyle. Sürekli sesli konuş kendinle. İçinden bi ses sana yapamazsın , nasıl yapacaksın dese de sen kendine sakin sakin rahatım, gevşemiş durumdayım, yapabilirim, başarıcam de sesli bi şekilde.

Ben egzersiz yaparken kendimle böyle konuştum. "Acı yok" bile demedim beyin ilk acıyı alhılar diye. Ve biliyor musun bir süre sonra egzersizden korkmamaya başladım. Çünkü hep kendi kendimi sakinim, rahatım diye telkin ettim.

Tabi ki hemen çözümü yok. Belki herkes bazı arkadaşlarımız gibi 1 ayda çözemezsin ama belki bazı arkadaşlarımız gibi 7 8 ayı da bulmaz. Kendini zamana odaklama lütfen.

Bir arkadaşla tanıştım burada daha önce de kendisini örnek verdim tam 2 ay sadece serçe parmağının ilk boğumunu almak için uğraşmış. ki onla sen bir değilsin. Ama bak sonunda başarmış.

Öncelikle yapamam edemem yapamıyorumları çıkar lütfen. Bari en azından zorlanıyorum diye tabir et. Evet parmak penisten daha zor, ama doktor eğer parmak diyorsa neden uğraşmayasın bak hepimiz burdayız gerekirse her gün senle konuşuruz. Sen sadece bize yaz biz de sana kendi bildiğimizce yol gösterelim.

Emin ol hiçbirimiz senden cesaretli değiliz, ve hiç farkimiz yok. Sadece bazılarımız yolu tamamlamış, bazılarımız ortasında, bazılarımız da senin gibi başinda canim.

Son düzenleyen: Moderatör:

cnm bence sen bi oraya git görüş. zaten gider gitmez tedaviyi başlatmıyo. önce ayrıntılı konuşuyo anlatıyo. sen ok dersen başlıyo. ozaman zaten bunları net bir şekilde konuşursunuz. ben mesela ilk muayenemi ağustos ayında olmuştum ama tedaviye yaklaşık 6ay sonra karar verip gittim. maddi durumumu biraz ayarladım bu süreçte. yani şimdi geldin diye zorla kolundan tutup paranı alıp tedavi etmiyo. git bi detaylı konuş. aklına yatarsa başlarsın. buarada ilk muayenede masada bakıyo ama korkma. sadece kasılmaların şiddettine bakmak için eline eldiven geçirip hafifçe dokunuyo. gerçi ben ona bile izin vermemiştim düşün artık :) ilk muayene ücretide bildiğim kadarı ile 150tl olması lazım. bana kalırsa sen kendin önce bi ara konuş. istersen muayenehanesine git. sonra karar ver. bide lütfen şu tedavi olamam düşüncesini at kafandan. buzmna kdr yanlış doktorlara denk gelmen şansızlık olmş ama inan bna bu %100 tedavisi olan bi hastalık. yendikten sonra aa bumuydu yani diceksin. ben hala diyorum. şuncacık şey içinmi okdr kötü günler geçirdim diye soruyorum kendime.

saziye naasınsıl..
görüşemiyoruz artık
egzersizlerin ne alemde

canıım benım ıyım tsk ederım senı sormalı..
egzersızlere devam edıyorum burdakı arkadaslar gıbı ugrasıyorum bende

sızce kızlar vajınısmusluyken hamıle kalma sansı nekadar olur
ben dogumkontrol hapı kullanıyordum 2senedır
bıraktım gıttı artık ya. denemeler yaparken felan sperm kacarsa kalınırmı hamıle merak ettım?

çok düşük bi ihtimal ama kalanlar var burdan okumuştum
iki sene doğum kontrol hapını hamile kalmamak içinmi içtin
e zaten vaji var herhengi bişey yapılırken dikkat etseydin üstüne gelmemesine
bişe olmazdıki
boşuna kullanmışsın hapları

ama sen de hep sil diyosun...sizden başka kime içimi dökücem :)
ne diyosun ilayda sen ya canım
ben hep sil diyosam bildim bişe var demekki bu seninde düşünmen gereken bişe dememe gerek olmayan bişe değilmi canım
burdaki insanlar korkularından kaynaklı bu hastalığa yakalanıyolar acab böylemi olur şöylemi olur diye
sen tutmuş ne yazmışsın
o zamanda yazdık sana dr ye git diye
şimdi kalkıp biri dese ayyy öle çok kanma oluyomu korktum ben diye ne olcak senmi yatıştırcaksın

Son düzenleme:
SAZıYEcim regl sonrası kaslar çok yumuşak olur bu fırsatı kaçırma derim..
eşinle denemler yap mutlaka..
birde vajiliyken hamile kalanlar var tabi, ama en güzeli yendikten sonra hamiş olmak

evet haklısın düşünceszlik ettim.ama işte paylaşmak zorunda hissettim kendimi.buradan başka paylaştığım hiçkimse yok.gittim hiçbir şeyin yok dedi.ama şu sorunum olmasa inşallah vajinismusu yenecem.yüzde 50 lik ilerleme katettim.artık iki parmağı ağrısız alabiliyorum.hatta şu an eşimin işten gelmesini bekliyorum ymekten sonra denemelere devam edecem.çok hırslandım bu konuda eğer yenersem bütün süreçleri anlatacam.doktor en son penisi deneyein dedi.biz acele ettik.o yüzden böyle sıkıntılar yaşıyorum.eşim ısrar ediyor.

bişe sorucam.içime alabiliyorum artık ama dibi çok kötü yanıyor sanki acı biber sürmüşün gibi.sizde de oluyor mu?bide içimde hareket ettiremiyorum.ne yapmalıyım böle devam edersek ilerleme olurmu ? sadece bebe yağı kullanıyoruz onuda p.... e sürüyoruz.artık normal insanlar gibi yaşamak istiyorum. bide hamilelik belirtileri yaşıyorum...ama bişe çıkmıyorrr:bbo:

whatsup ve ece1 ikinizede çok teşekkür ederim azda olsa cesaretimi topladım artık dah iyi hisediyorum ama inanın öyle bihaldeyimki şuan bide para konusu kafamı çok karıştırıryor bu defada olmazsa başka doktora gidecek paramda kalmayacak o yüzden en iyi en tecrübeli doktoru bulmaya çalışıyorum bide bu parmak egzersizi benim için gerçekten çok zor nasıl yapabileceğimi halen bilmiyorum süleyman bey parmak egzersizi veriyormu

canım çok güzel hırslı olman,, eminimki çok kısa bi sürede yeneceksin sen
denemeleri çok sık yapmayın ama, bu sende o sorunu yaşatıyo olabilir
kasma kendini fazla o anda

aynısı bende de oluyor.ben de bebe yağı kullanıuyorum.doktor başka birşey kullanma dedi.bence bir süre alışana kadar hareket ettrmeden deneyin.tahriş olmasın ben bu hatayı yaptım çünkü.sık bırak.ayrıca 8 gündür regli olnuyorum.evde test yaptım adetin 4.günü geçmişti.bir şey çıkmadı.ama hamileleik belirtileri gösteriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…