- 15 Ağustos 2014
- 100
- 88
- 48
- 37
- Konu Sahibi birguzruyasi
-
Ben bekarligi birakin evlenecegim gun bile hic korkmadim gozumu korkutanlara da afedersiniz bir kere cefasini cekerim sonra sefasını surerim herkes gibi dedim:)) ama is o raddeye geldiginde dusundugum gibi olmadi. Basta hep yanlis bildigim ya da bilgilendirilmedigim icin duz giris denedik esimde bilmiyordu ilk olacagi icin. O denemelerde cok canim yandigi icin 1 yil denemeye bile cesaret edemedim. Simdi epey bi ilerleme var her seferinde bundan mi korkmusum diyorum. Kimsenin olumsuz abartili yorumlarina kulak asmayin ilk iliskiyi de öğrenerek yapin cok daha iyi olur
Insallah canim tesekkur ederim. Dedigim gibi hic korkmadigim icin hep guzel taraflarini konusuyorduk sabirsizlaniyorduk falan ama umdugumuz gibi olmadi:) buyuk konusmamak gerekiyormus yapamayanlari duydugumda dalga gecerdim nasil yapilmaz diyemaşaallah. Rabbim devamını getirsin inş canım .
mesela, öncesinde (daha nişanlıyken) eşinle bu konuları konuşsaydınız sence durum daha farklı olabilir miydi?
evet herkesin başına gelebiliyor. cinsel konuları eşimle konuşmuştum. hatta kapalı bir aileden gelmiyorum annem her zaman bu konuda anlayışlı bir insandı.ama ben annemle konuşabilicek kadar anlayışlı değildim. o anne arkadaş değil ki diye düşünüyordum sanki arkadaşa herşey anlatılabilirmiş gibi. ve 40 yıl düşünsem benim başıma gelir mi gibi bir inancım olmadığı gibi vajinismusun adını dahi duymamıştım. ama sonuç evlendim ve orda bir delik olmadığına inandım :) doktora gittim kapalı mı bir problem mi var diye. sonra denemeler yapamamalar vs..... 2. derece vajinismus olduğumu öğrendim.... ha bunu aşabildim mi hayır tam olarak aşamadım hiç mi yapamıyorum tabiki yapıyorum bir sürü gebelik geçirdim düşükle sonuçlanan. ama zaman zaman istemsiz olan bir durum olarak kaldı bende. bu arada ilk gebeliğimde tam bir birleşme yaşamamıştım hala bakireydim... bebeğimin kalbi durunca kurtaj olmak zorunda kaldım ve doktor kurtajda zarı gördüğünü söyledi. bende ona tam bir birleşme yaşamadığımızı söylemiştim zaten.Hanımlar, dışarıdan yazdıklarınızı okuyanlar "böyle hastalık mı olur?" diyebilir ama çektiğiniz acıları ancak siz bilirsiniz. benim de başıma gelmediği için bana da biraz garip geliyor (küçümsemek anlamında söylemiyorum)
Hep kafama takılmıştır: Nişanlıyken, önceden eşiyle cinsel konuları konuşanların, korkularını veya çekincelerini anlatanların da başına geliyor mu?
daha genç kızken bir sürü şehir efsanesi duymuştum. çok afedersiniz pe.is'in kol kadar olduğu falanla ilgili. işte bu sebepten ağrı oluyormuş gibi. sizde de var mıydı buna benzer korkular?
evet herkesin başına gelebiliyor. cinsel konuları eşimle konuşmuştum. hatta kapalı bir aileden gelmiyorum annem her zaman bu konuda anlayışlı bir insandı.ama ben annemle konuşabilicek kadar anlayışlı değildim. o anne arkadaş değil ki diye düşünüyordum sanki arkadaşa herşey anlatılabilirmiş gibi. ve 40 yıl düşünsem benim başıma gelir mi gibi bir inancım olmadığı gibi vajinismusun adını dahi duymamıştım. ama sonuç evlendim ve orda bir delik olmadığına inandım :) doktora gittim kapalı mı bir problem mi var diye. sonra denemeler yapamamalar vs..... 2. derece vajinismus olduğumu öğrendim.... ha bunu aşabildim mi hayır tam olarak aşamadım hiç mi yapamıyorum tabiki yapıyorum bir sürü gebelik geçirdim düşükle sonuçlanan. ama zaman zaman istemsiz olan bir durum olarak kaldı bende. bu arada ilk gebeliğimde tam bir birleşme yaşamamıştım hala bakireydim... bebeğimin kalbi durunca kurtaj olmak zorunda kaldım ve doktor kurtajda zarı gördüğünü söyledi. bende ona tam bir birleşme yaşamadığımızı söylemiştim zaten.
ben hamile kaldım hemde defalarca hamile kaldım sonuç olumsuz oldu ama. bu gebeliğe engel değil sizdeki durumun nasıl olduğunu bilmiyorum doktorda değilim ama bunu aşmak için dilatörler var onları deneyebilirsiniz. daha çabuk aşarsınız bu durumu. hem hamile kalıp doğum yaparsam düzelir gibi bir inancım vardı. bu yüzden sürekli deniyordum tam bir birleşme yaşamadan hamile kalmıştım.Insallah en kisa zamanda bu durumu aşarız hamile kaliriz ve saglikla dogururuz canim. Bir sey sormak istiyorum bizde 1 aydir epey ilerleme var ve neden bebek icin bekleyelim ki dedik 1.5 yil olacak evliligimize. Siz nasil hamile kalmistiniz ben cok umutsuzum acikcasi tamamen almadan nasil olacak diye umut oldunuz
evet herkesin başına gelebiliyor. cinsel konuları eşimle konuşmuştum. hatta kapalı bir aileden gelmiyorum annem her zaman bu konuda anlayışlı bir insandı.ama ben annemle konuşabilicek kadar anlayışlı değildim. o anne arkadaş değil ki diye düşünüyordum sanki arkadaşa herşey anlatılabilirmiş gibi. ve 40 yıl düşünsem benim başıma gelir mi gibi bir inancım olmadığı gibi vajinismusun adını dahi duymamıştım. ama sonuç evlendim ve orda bir delik olmadığına inandım :) doktora gittim kapalı mı bir problem mi var diye. sonra denemeler yapamamalar vs..... 2. derece vajinismus olduğumu öğrendim.... ha bunu aşabildim mi hayır tam olarak aşamadım hiç mi yapamıyorum tabiki yapıyorum bir sürü gebelik geçirdim düşükle sonuçlanan. ama zaman zaman istemsiz olan bir durum olarak kaldı bende. bu arada ilk gebeliğimde tam bir birleşme yaşamamıştım hala bakireydim... bebeğimin kalbi durunca kurtaj olmak zorunda kaldım ve doktor kurtajda zarı gördüğünü söyledi. bende ona tam bir birleşme yaşamadığımızı söylemiştim zaten.
evet bu her normal bayanda olur....sizler adına çok üzüldüm canım
Rabbim tez zamanda hastalığınıza şifa versin inş.
ben öncesinde eşimle (daha doğrusu o zaman sadece nikah kıymıştık, düğün olmamıştı) telefonda cinsel konuları konuşmadan önce çok onyargim ve korkum vardı maalesef. kulağıma gelen şehir efsanelerini bi duysanız bana hak verirdiniz :) şunu diyebilirim: hepinizden daha fazla korkuyordum
peki cinsellik konuştuğunuzda ıslanma oluyor muydu sizde de, benim gibi?
evet bu her normal bayanda olur....
bunu düşünmemek tabi ki tavsiyem....yaşmadan neyin ne olduğu bilinmez çünkü... böyle bir rahatsızlığın kendinde varlığını biliyorsa tedavi olabilir yok eğer bilmiyorsa acaba bende varmılarla bu iş olmaz. olmayan şeyide oldurursun sonra. yaşayıp görmek lazım. zaten romantizm olduğu yerde insanın aklına bunlar çok gelmiyor inan. böyle bir rahatsızlık varsa o pembe bulutlar puffff bir acıyla dağılıveriyor... ama yoksa acı falan hissetmiyorsun ve bu büyü bozulmuyor. hem evliliğin ilk zamanları muhteşem ve heyecan verici.... bak biz hala o ilk zamanlarımızı özlüyoruz o zamanlar bu kadar başarılı bile değildik ama çok eğleniyorduk,mutluyduk.... gerçi şimdide mutluyuz ama ilk zamanların her zaman başka bir tadı vardı. bunların kıymetini bilin sömürün hatta günlerinizi kavganında dibine vurun mutluluğunda.peki yeni evleneceklere senin tavsiyen ne olur canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?