• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinamus hakkında bilgi

mukix

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
329
12
318
Diğer
merhaba bayanlar vajinamus hakkında bilgisi olan yaşayan ve kurtulan arkadaşlarımdan yardım istiyorum. vajina girişinde değilde vajina içinde olurmu yoksa zar kalınlıgından olusan bi agrı mı hissediyorum... imdat resmen ya...... :40:

merhaba bayanlar vajinamus hakkında bilgisi olan yaşayan ve kurtulan arkadaşlarımdan yardım istiyorum. vajina girişinde değilde vajina içinde olurmu yoksa zar kalınlıgından olusan bi agrı mı hissediyorum... imdat resmen ya...... :40:

merhaba, ilişkinin hiçbir şekilde olmaması, vajinanın tamamen kasılıp erkek cinsel organının girişine izin vermeme durumuna vajinismus denir. ilişki olup ağrı olmasına disparoni yani ağrılı cinsel ilişki. bunun kızlık zarının kalınlığıyla veya inceliğiyle alakası yok tamamen psikolojik.

merhaba öncelikle geçmiş olsun canım bende eşimle birlikte olurken çok canım acımıştı hatta abartısız 4 ay doğru düzgün birlikte olamamıştım öyle canım acıyordu yani ama vajinismus farklı bişey hiçbir şekilde birlikte olamamak anlamında ama benimki öyle değildi ben birlikte oluyordum ama canım çok yandığı için yarım bırakmak zorunda kalıyorduk hep, eşimin desteği ile aştım bende psikolojik olduğunu düşünüyorum yavaş yavaş oluyor ben şu anda 2 yıllık evliyim ve hiçbir sorunum kalmadı Allah yardımcın olsun umarım yardımcı olabilmişimdir

merhaba öncelikle geçmiş olsun canım bende eşimle birlikte olurken çok canım acımıştı hatta abartısız 4 ay doğru düzgün birlikte olamamıştım öyle canım acıyordu yani ama vajinismus farklı bişey hiçbir şekilde birlikte olamamak anlamında ama benimki öyle değildi ben birlikte oluyordum ama canım çok yandığı için yarım bırakmak zorunda kalıyorduk hep, eşimin desteği ile aştım bende psikolojik olduğunu düşünüyorum yavaş yavaş oluyor ben şu anda 2 yıllık evliyim ve hiçbir sorunum kalmadı Allah yardımcın olsun umarım yardımcı olabilmişimdir

cnm bende vajinusmus hastasıydım.8 ay boyunca eşimle birlikte olamadım.ilk önce kızlık zarımın cok kalın olduğu ve ameliyatla alınması gerektiği teshisi koyuldu ve basit bi operasyonla alındı.daha sonra yine olmadı vajinusmus vajina kaslarının istemsiz olarak kasılması sonucu cinsel birleşmenin olmaması anlamına geliyoo.ben ankarada yalşıyorum burda bi klinik var orada 3 günlük bi tedavinin sonrasında aştım inanmayacaksın ama suan 3,5 aylık hamileyim.hemen hanmile kalmak istemiyordum ama o kadar saskındıkki kazaile hamile kalmışım.ilk seferde hemdee:))))hiç korkma inan korkacak hiçbişeyy yokk o kadar zaman niee o kadar kasmışım kendimii anlamadım gereksizmiş yani.ibnsanın kendinee güveni geliyoo inanamazsın.iş tamamen cigerlerde(nefes alış verme tekniklerinde) ve beyinde bitiyorrrr.ama yardım almanı tavsiye ederimm ama muhakkak güvenilir bi yerdeee al heryere sakın gitmweeeeee.aallah yardımcın olsunnn

bende tam 6 ay bu ıgrenc rahatsızlıgı cektım
oncelıkle gecmıs olsun herkese gercekten zor
aneztezı altında bır bırlıktelık yasadım
kanamam cok oldu ıyılesme olmadı
psıkıytrık tedavı gordum ılk ay yapmaya basladım

benm doktorum kafada bıtıreceksın olayı dedi
rahmının bır bebek kafası cıkıcak kadar esnek bır yapıya sahıp oldugunu dusun hep dedi

pamak egzersızı canını acıtır ama p...nis acıtmaz dedi
gercektende parmagımın ucuna bıle elımı degıremıordum

kafamda yapacam dediğim gun oldu
once basını sonra yarısını ve 1 hafta ıcınde hepsını almayı basardım
kayganlastırıcı kullandım
basardıgım halde ılk 1 sene
cunku agrım oluyordu ama artık ondanda kurtuldum cok sukur

rabbm sıfalıgınızı versın
eger sorunuz olursa elmden geldıgınce cevplamak ısterım
ceken anlar cunku

bende tam 6 ay bu ıgrenc rahatsızlıgı cektım
oncelıkle gecmıs olsun herkese gercekten zor
aneztezı altında bır bırlıktelık yasadım
kanamam cok oldu ıyılesme olmadı
psıkıytrık tedavı gordum ılk ay yapmaya basladım

benm doktorum kafada bıtıreceksın olayı dedi
rahmının bır bebek kafası cıkıcak kadar esnek bır yapıya sahıp oldugunu dusun hep dedi

pamak egzersızı canını acıtır ama p...nis acıtmaz dedi
gercektende parmagımın ucuna bıle elımı degıremıordum

kafamda yapacam dediğim gun oldu
once basını sonra yarısını ve 1 hafta ıcınde hepsını almayı basardım
kayganlastırıcı kullandım
basardıgım halde ılk 1 sene
cunku agrım oluyordu ama artık ondanda kurtuldum cok sukur

rabbm sıfalıgınızı versın
eger sorunuz olursa elmden geldıgınce cevplamak ısterım
ceken anlar cunku

teşekkür ederim canım ben almayı başardım sonunda hepsini yanlız kanamam olmadı.. denemeye devam ediyoruz ama bunun kadar tekrar girermi bilmiyorm allah yardımcımız olsun hepimizin...

kanama herkeste olacak dıe bır sart yok
doktora gıttıgınde kızlık zarının ılerde oldugunu söler zaten snaa

teşekkür ederim canım ben almayı başardım sonunda hepsini yanlız kanamam olmadı.. denemeye devam ediyoruz ama bunun kadar tekrar girermi bilmiyorm allah yardımcımız olsun hepimizin...

ya bişey sorucam canım sana bende nerdeyse tamamını aldım ama kanama olmadı bende de halbuki bakireyim niye kanama olmadı fikrin var mı? zar kalınlığım ve yapısıda normalmiş

merhabalar, dr. ulusoya giden arkadaşlardan bilgi bekliyorum. mayıs başında bende gitmeyi düşündüm ve randevu almadan önce tedavi yöntemini biraz daha açıklamasını istedim. gelen açıklamada beni rahatsız eden bir duurm vardı.
" gerekli görüldüğünde eşi yanında vajinal çalışma yapılır "şeklinde bir açıklama vardı.ben böyle bir durumu kaldıramam size ne tür bir yöntem uyguladığını açıklayabilirmisiniz.
sonuçta bu durum psikolojik bir sorun olduğu için bu tarz bir tedavi beni ruhsal olarak daha çok yıkacak. bunu anlatmaya çalıştığımda tedavinin bir kısmını kabul etmeme gibi bir şeyin olmaması gerektiğinden bahsetti ve eğer kabul etmiyorsam başka yöntemler bulmamı istedi. anlayamadığım nokta vajinal çalışma gerekli görülüyorsa msn üzerinden nasıl tedavi yapabiliyor?
ben sadece beynimdeki acı korkusunun hipnoterapiyle yok edilmesini istiyordum...:(
lütfen bana yardım edin 5 yıldır bu rahatsızlıktan muzdaribim. psikolojim iyice bozuldu.

Back