vajinamda enfeksiyon olduğunu nasıl tespit ederim?

manik_depresif99

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
68
18
25
herkese iyi günler dilerim öncelikle. Birkaç aydır vajinamdaki akıntının yeşilimsi renk olduğunu fark ediyorum. üstelik başlarda daha kötü kokuluydu. idrarda da yeşille sarı arası bir renk gözlemledim. aynı koku onda da mevcut. şu an birkaç ay öncesine göre daha azalmış durumda. çünkü bunları fark edince hem bol su tüketmeye özen gösterdim hem de daha da titiz davrandım vücudum için. fakat ben bu durumun nedenini bilmiyorum. mart ayında antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım. ondan olduğunu düşünmüştüm. hatta iki adet dönemi ortasında kanama meydana gelmişti. bu kanama sonraki adet dönemimin ortasında da oldu. ben bunları hep antibiyotiğe bağlayarak düşünmemeye çalışmıştım. sonra bir ay önce video denk geldi orada klamidya enfeksiyonundan bahsediyordu. neredeyse tüm belirtileri taşıdığımı fark ettim. sevgilime de bahsettim. maalesef ki birkaç kez korunmadan ilişki yaşamıştık. hatta bir tanesinde adetimin sonuydu ( bunu aslında ikimiz de istemiyorduk ama dayanamamıştık) her neyse... ben evli olmadığım için hastaneye gitmek istemiyorum. çünkü çekiniyorum. zaten böyle şeylerden çok çekinirim. doktora bu şikayetimi nasıl anlatırım bilmiyorum. kısacası gitmemek için elimden geleni yaparım. bunların yanında bende hastalık hastalığı da var. en ufak şeylerde internetten bakıp kanser tanısı koyuyorum bazen. yani boş yere doktora gitmiş olmak istemiyorum. size sorum bunu yaşayanlarınız varsa tecrübelerinizi bana anlatabilir misiniz?

Bir şeyler yapmaya korkmuyosun, doktora gitmiyosun. Yemyeşil enfeksiyonun böbreklerine vurana kadar otur evde bekle o zaman evlenince gidersin ne diyelim sana şimdi?
sakin olsanız keşke biraz. keyfimden gitmiyor değilim. yaptığım yanlışın da farkındayım ayrıca yemyeşil de değildi. saldırgan bir tavırda olmanıza gerek yok. yardımcı olmayacaksınız madem niçin bu şekilde yazıyorsunuz

Canım enfeksiyondan kaynaklı bu ben tam 5 ay civarı çektim ilaçlarla ilişkiye 1 ay ara verdik öyle düzeldim mecbur gitmen lazım ayrıca kimseye hesap vermek zorunda değilsin kimseden çekinmek zorundada değilsin sağlık bu mutlaka doktora görün alt muayene olarak sıkıntılı bir süreç bu

Yeşil akıntı mantar sebebiyle de olabilir. İlla vajinal muayene olacak diye bir kural yok evlenmeden önce bende bu durumu yaşamıştım. Normal bir ultrason muayenesi ve idrar kan tahlilleri ile sorunu çözebilirler. Ona göre ilaç tedavisi görürsünüz. Bence ertelemeden bir an önce doktora görünün enfeksiyon tüplerinizi tıkar ve ilerde bunun zorluğunu çekersiniz. Geçmiş olsun.

Yok halen bilmiyorum problemi ve devam ediyor sanırim. Uzun suredir boyle oldugum icin eskiden nasildi duzenim hic hatirlamiyorum. Keske korunsaydim iliskiye girerken
bebeğim bence enfeksiyonun korunup korunmamakla hiçbir alakası yok. bekar olduğun halde biriyle bir ilişki yaşaman kimseyi ilgilendirmez. en kısa zamanda doktora görün. bunu ben de yaşadım , evleneli 3 ay oldu 3 aydır daha yeni yeni iyileşiyorum gibi.. ama eskiye nazaran çok daha iyi. ilişki esnasında kötü koku çıktığını düşünüyorsan da her zaman yanında bir peçete bulundur. cikardigin an sil ki koku etrafa yayilmasin. o kokunun ne kadar pis bir şey olduğunu biliyorum maalesef. tekrardan çok geçmiş olsun. lütfen ihmal etme

doktora kimbilir kaç tane senin gibi bekar cinsellik yaşamış hasta gidiyor sence senin özel hayatını yargılar mı ? böyle bi durum söz konusu değil herkesin kendi özel alanı. bu durum ilerleyip yumurtalarına sıçrarsa o zaman doktordan cıkamazsın henüz başındayken doktora gitmelisin. partnerinde herhangi bir sorun yoksa yeşil akıntın trikomanas da olabilir . bu sende kendiliğinden de geçebilir. yinede bu tür şeyler ilk ortaya cıktıgında gidip gösterilmeli ilerleyen sürecte senden örnek dahi alsa bulunamayabiliyor ve vucuttan atılması için uzun bir tedavi süreci gerekebiliyor. randevu al ve kontrole git canım :)

Bahsettiginiz enfeksiyon trikomonas enfeksiyonuna da benziyor aslinda. Ara kanama, yesil akinti, kotu koku belirtileri arasindadir. Tedavisi var, doktora giderseniz antibiyotik ve fitil tedavisi ile kisa surede hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…