Vajinal ultrason ucuna prezervatif kullanmadılar

ebruliimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2017
5
1
Kocaeli Acıbadem hastanesinde kontrollerimi yaptırıyorum ve ikinci keredir hemşire hanım vajinal ultrasonun ucuna prezervatif geçirmeyi unutuyor, ilkinde doktor bey farketti 'takmadın mı' diye sorduğunda 'aaa takmıştım takmamış mıyım' gibi bir tepki verdi. Birkaç hafta sonra tekrar kontrole gittiğimde bu sefer doktor tam kullanacakken benim dikkatimi çekti doktor bey ucunda koruyucu var mı diye sordum hemen geri çıkardı ve YOK! Hemşire yine aaa takmamış mıyım unutmuşum diye bahaneler uydurdu, sonra da hemşire bana probun ucunu iyice temizlediğini zaten temiz olduğunu prezervatifsiz kullanmanın daha sağlıklı oluğunu falan söyledi.
Şimdi ben ne yapmalıyım eğer benden önceki hastada da böyle kullandılarsa enfeksiyon bulaşabilir mi?
Böyle birşey yaşayan var mı?

Kocaeli Acıbadem hastanesinde kontrollerimi yaptırıyorum ve ikinci keredir hemşire hanım vajinal ultrasonun ucuna prezervatif geçirmeyi unutuyor, ilkinde doktor bey farketti 'takmadın mı' diye sorduğunda 'aaa takmıştım takmamış mıyım' gibi bir tepki verdi. Birkaç hafta sonra tekrar kontrole gittiğimde bu sefer doktor tam kullanacakken benim dikkatimi çekti doktor bey ucunda koruyucu var mı diye sordum hemen geri çıkardı ve YOK! Hemşire yine aaa takmamış mıyım unutmuşum diye bahaneler uydurdu, sonra da hemşire bana probun ucunu iyice temizlediğini zaten temiz olduğunu prezervatifsiz kullanmanın daha sağlıklı oluğunu falan söyledi.
Şimdi ben ne yapmalıyım eğer benden önceki hastada da böyle kullandılarsa enfeksiyon bulaşabilir mi?
Böyle birşey yaşayan var mı?
vajinal ultrasonda koruyucu takılıyordur ama prezevatif değildir o ben ilk kez duyuyorum ve hiç dikkat etmiyorum ne takıyorlar takmıyorlar.

Son muayenede bana taktiklari prezervatif yirtildi mesela Ama doktor cikarir cikarmaz aleti hemsire hemen sprey sikip iyice temizledi Aletin ucunu. Acibadem gibi bir hastanede hijyen sikintisi olmaz bence merak etmeyin..

Bir dahaki seferede once sorun koruyucu takip takmadiklarini. Yine ayni sey olursada acibadem merkezi arayip sikayet edin..

Bundan sonra mutlaka dikkat ederim ama iş işten geçti umarım enfeksiyon filan geçirmem daha başka birşey,
Bu düşünce beni o kadar huzursuz ediyor ki
Bu hastane beni çok yordu 3 ay önce boş gebelik nedeniyle küretaj oldum ve sonrasında rahim içi yapışıklık oluştu bu işlemi yapan doktora çok güvenmiştim.. tabiki hiçbir doktor istemez hastası böyle birşey yaşasın ama sonrasında umurunda bile olmadı hanımefendinin neyse ayrılmış zaten o hastaneden

Tabiki huzursuz olursun bende huzursuz olurum ne zaman gitsem bakarım takıyor mu diye inşallah bişi olmaz temizlemişlerdir demekten kendimi alamadım binbir türlü hastalık geçer vajinal mantarından tut hıv e kadar allahım korusun

Bundan sonra mutlaka dikkat ederim ama iş işten geçti umarım enfeksiyon filan geçirmem daha başka birşey,
Bu düşünce beni o kadar huzursuz ediyor ki
Bu hastane beni çok yordu 3 ay önce boş gebelik nedeniyle küretaj oldum ve sonrasında rahim içi yapışıklık oluştu bu işlemi yapan doktora çok güvenmiştim.. tabiki hiçbir doktor istemez hastası böyle birşey yaşasın ama sonrasında umurunda bile olmadı hanımefendinin neyse ayrılmış zaten o hastaneden
@ebrulimm yapışıklık nasıl anlaşıldı

I izmirburcu küretajdan sonra adet göremedim yaklaşık 80 gün ve çok şiddetli ağrılarım oluyordu apandisit ağrısı gibi dayanılmaz.. meğer adet görüyorum ama atılamıyormuş, fazla küremeden kaynaklanıyormuş bu yapışıklıklar

Normal hastanelerde eldiven takıyorlar, ben bir kere o muayeneyi görmüştüm Kİ bence sağlıksız. Ama özel bi hastanede o durum ve hemşirenin yaklaşımı hiç hoş DEĞİL açıkçası. Umarım bulaş durumu olmamıştır. O tarz muayenelere gittiğinizde kendiniz yanınızda götürün içiniz daha rahat eder

X