• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal sorunum var ama ne ?

akakcebenim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
22
1
6
Gaziantep
önce mantar demiştim okuyunca tereddüt ettim.
bende olanı söylüyorum; iç çamaşırımı daima değişmeme rağmen (günde 2 yani) çamaşırımda hep ya beyaz ya sarımsı süt kesiği gibi ya da ona benzer bir şey var.mideniz bulanmaz umarım ama hani sadece sıvımsı bir şey değil.fakat kaşıntı ya da kanama,idrar sırasında yanma yok.hem de haftada 1 ayda 1 değil hiç geçmemek kaydıyla var.

cinsel ilişkim olmadı,bekarım.22 yaşındayım ayrıca.

mantar mı bu ? yoksa başka bir şey mi ? öünkü hiç geçmiyo mantar olmayadabilir.hem vajina duvarı değil direkt vajinadan gelen akıntımsı bir şey bu.
çok korkuyorum ileride çocuk konusunda sıkıntı yaratır mı bu ?
son olarak doğal yoldan bir yöntemi falan yok mu ilaç dışında.çünkü fitil vs kullanamam zaten.

bıktım artık ya.sinirleniyorum huzursuz oluyorum korku ayrı temizlik ayrı yandan off

önce mantar demiştim okuyunca tereddüt ettim.
bende olanı söylüyorum; iç çamaşırımı daima değişmeme rağmen (günde 2 yani) çamaşırımda hep ya beyaz ya sarımsı süt kesiği gibi ya da ona benzer bir şey var.mideniz bulanmaz umarım ama hani sadece sıvımsı bir şey değil.fakat kaşıntı ya da kanama,idrar sırasında yanma yok.hem de haftada 1 ayda 1 değil hiç geçmemek kaydıyla var.

cinsel ilişkim olmadı,bekarım.22 yaşındayım ayrıca.

mantar mı bu ? yoksa başka bir şey mi ? öünkü hiç geçmiyo mantar olmayadabilir.hem vajina duvarı değil direkt vajinadan gelen akıntımsı bir şey bu.
çok korkuyorum ileride çocuk konusunda sıkıntı yaratır mı bu ?
son olarak doğal yoldan bir yöntemi falan yok mu ilaç dışında.çünkü fitil vs kullanamam zaten.

bıktım artık ya.sinirleniyorum huzursuz oluyorum korku ayrı temizlik ayrı yandan off

Bende de bu durum söz konusuydu.
Doktora gittiğimde bir ilaç verdi. Onu kullandım ve akıntım zamanla azaldı.. İlacın adı aklımda değil ne yazık ki .. =/
Hatta şuan hiç yok diyebilirim..

Vajinal temizliğe önem verin. Sık sık bol suyla yıkayın.Kaşıntı yapmayacak , rahat edebileceğiniz iç içamaşırlarını tavsiye edin..
Kokulu ped kullanmayın.Zarar verir ve kaşıntı yapabilir..

Mantar olabilir belki..

Doktora görünmenizde fayda var..
Geçmiş olsun..

Hangi vajinal akıntılar normal kabul edilir?
Akıntı beyaz ya da şeffaf renkteyse, günde bir kez hijyenik ped kullanımından daha fazlasına gerek duyulmuyorsa, beraberinde kötü koku, idrar yaparken yanma gibi rahatsızlıklar yoksa, bu fizyolojik akıntı olarak kabul edilebilir. Fizyolojik akıntı, o bölgenin sürekli olarak temizlenmesini sağlamak amacıyla oluşur.

Bende de bu durum söz konusuydu.
Doktora gittiğimde bir ilaç verdi. Onu kullandım ve akıntım zamanla azaldı.. İlacın adı aklımda değil ne yazık ki .. =/
Hatta şuan hiç yok diyebilirim..

Vajinal temizliğe önem verin. Sık sık bol suyla yıkayın.Kaşıntı yapmayacak , rahat edebileceğiniz iç içamaşırlarını tavsiye edin..
Kokulu ped kullanmayın.Zarar verir ve kaşıntı yapabilir..

Mantar olabilir belki..

Doktora görünmenizde fayda var..
Geçmiş olsun..

Vajinayı sürekli bol suyla yıkamak yanlış aslında mantara sebep oluyor ve bazı yararlı bakterileri öldürüyor diye biliyorum

Back