Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım bende de o siğillerden çıktı. Henüz doktora gitmedim, ama küçük bi araştırma yaptım, söylediğin o asit şeklindeki ilacı bi arkadaşımdan duydum, onun siğillerini yok etmiş ama ilacın ismini hatırlamıyo sen ismini biliyomusun ilacın?

Helin tesekkurler canim.benim ilk dogumumda zaten sezaryenle olmustu.2.de de zaten sezaryen olacam.bu hastaliga yakalananin dogumu mutlaka sezaryen yapmasi lazim.canim ya bebege (suan yokta) eger hamile olursam bi zarari olmaz demi.asiyi haziranda yaptirmistim.

bebege gecmesı sadece normal dogumla olur bu yuzden sezeryan yapılması lazım sıgıl olsada olmasaada sezeryan sart.

ası hamılelık ws bunların herhangı bır alakası yok canım ası senı kanserden tıp yukselmesınden koruyor hamılekle bı alakası yok dedım gbı sezeryanla hıc alakası kalmıyor

padofılm asıt solısyon

verlutol asıt solısyon

aldara krem

Ben de hpv olmadığını tahmin ediyor ve umuyorum. Yine de evli biri olarak kadın doğumcuya görünüp genel bir kontrol, smir vs yaptırman ve bundan sonra en azından yılda bir kontrollere gitmende fayda var. Zerona`ya katılıyorum, bir an önce aşını da yaptır.

Evliliğinde mutluluklar dilerim

arkadaşlar cervarix aşı 130 tl ben acıbademde yaptırdım 2 dozumu haberınız olsun

Bilgi için sağol cnm. Ben de cesaretimi ve moralimi topladığım bir ara aşı yaptırıcam. Yalnız birkaç sorum var. Acıbademde aşıyı yapmadan önce muayene de olmak gerekiyor mu? Bir de gardasil bundan daha mı pahalı yoksa acıbadem indirim mi yapmış? 2 doz arasında 30 gün mü var 60 mı?

pınar padofılm 10 gunde bır dıl 7 gunde bır tekrar surulur cunku yoksa tekrar ıkı hafta cıkmazda 3. hafta surulmez

tatlım demek istediğimi anlamadın sen aslında aynı şeyden bahsediyoruz
ayın 24 ve 31 de gttm ben 7 gün arayla podoflm uyguladı doktor yani
işte en son gttiğimde 15 gün sonra gel dedi
şimdi siğiller düştü birazcık beyzlık kaldı
inşallahhhh tekrr etmez
kimsenn ki tekrar etmez inşallahhhh

senın kı kızlık zarı parcası gelmıs bızımkıyle alakası yok arkadasım

Nasıl yani kızlık zarı parçası anlamadım Hem ben ilk ilişkiye girdiğimde kan gelmedi.Kızlık zarım esnektir diye düşünüyorum. Doktora gittiğimde bunuda soracağım..

Son düzenleme:

ben muaynemı baska bır özel hastanede olmustum dr bana o hastaneın recetesıne yazmıstı olacagım asıyı bende acıbademde gosterdım hemsıreye gardesıl 250 tl cervarıx neden 130 dedıgımde devletle anlasmalı ne ole bısıler demıstı 1.ay ılk doz 2.ay 2.dozumu son dozumu nısanda olucam hem neden moralın bozuk canımbence bır an once yaptır sonrasında acıbademede muayne oldum ordakı dr bana mutlaka son asını yaptır dedı acıkcası bende vırus oldugu halde yaptırma ası demeyen dr cıkmadı

1.doz ocak ayı 20.gunu
2.doz subat ayı 20.gunu

1 ve 2.doz arasında 30 gun ara war

3.doz da bundan 6 ay sonra agustos 20.guunu

arkadaşlar siğili olan herkes tipleme testi yaptırdı mı
doktor ordan bi parça aldı siğilden onu tahlile yolladı sadce
bu tipleme değil
sizce istememesi normal mi

arkadaşlar siğili olan herkes tipleme testi yaptırdı mı
doktor ordan bi parça aldı siğilden onu tahlile yolladı sadce
bu tipleme değil
sizce istememesi normal mi

benden koter ıslemı sırasında bı parca aldılar sona doktor 15 gun sona doktora gıttım de tıp 6 baslangıc sewıyesı korcak bısı yok dedı yane meyersem tıpmıs bende alınan o parcaa senden nıe aldıkı emınmıısın yani

slm kızlarr uzun zamndr bakmıodum hiç siteye artık bu siğil kelimesini duymak istemedgm için:) aramıza yeni katılan arkadaslara üzülerek geçmiş olsun diyorum ve dedgm gbide geçicek kızlar bz kendmze iyi baktgmz sürece geçicek bu hastalıkta kurtulcaz.siğilleri bnm kadar inatçı olan görmemiştm hiç halada 8 ay oldu ilk siğilim çıkalı suanda cok küçük kabrtı gelio elime 1 ayı geçti ihmal ediyrm gdemedm bitürlü doktora okabrtıda aynı yernde duruo çoağlmıo acaba siğil diilmi dicem ama siğilden başka bişe olamaz çoğalmaması garip geldi:S bu cuma gidicem doktora pzrteside 3. aşımı olucam gardesili inş. 3 aşıdan snra hc cıkmaz kızlarr kesnlkle ve kesnlklee aşınızı olun bnm 10 15 tane fln siğilim vardı her hafta cıkıodu aşı sayesnde azaldı bide yaktrıodum önceden ama smdi artık dondurma işlemi yaptryrm gercekten daha acısz vede cok işe yarıo 10tane siğilimi dondrma işlemi gecrdi doktrum mucize demişti yaktrmaktan daha ii bnce deneyin derim aldara kremide tavsye etmem bn bosa gecktrtm tedavimi aldara bnde bi işe yaramadı kişye görede degsblr ama en iisi yakma yada dondurma işlemi vede Aşıı mutlaka yaptrın geçmiş olsun kızlar..

ya kızlar bu illet bende de var bı ara sırkeyle kurutmustum galıba ıyı kurutamadım yıne cıktı 2 adet.bı doktora gıttım benden sımır degılde hpv virusu varmı dıe galıba yanlış anlamdıysam ole bı test yaptırdı.merak ettığım hpv vırusu yoksa enfoksıyon kapmıs gıbı bısey mı oluyorm yanı.yada varsa noluyo.nolur bılen varsa cvp yazsın

evt cnm kapmış oluyorsun ama panik yapma tedavisi var.eğer sendede varsa dr.gitmeni tavsiye ederim.sormak istediğin bişey varmı?

o el yıkamayı gelin bana sorun kafayı yıycem el yıkamaktan sıgılden degıl ama takıntıdan olecem neredeyse bıde 5 aylık bebeğım var pıjamamı gıysem elımı yıkıyrm nolcaak bılmıyorum allahım hepımıze yardım et

evt cnm kapmış oluyorsun ama panik yapma tedavisi var.eğer sendede varsa dr.gitmeni tavsiye ederim.sormak istediğin bişey varmı?

burda brısını bulmak ne kadar guzel bısey sagol krstal yanı sole dusunursek enfeksıyon kapmak hpv vırusunden daha ıyı dıyebılırmıyız.ya bılmıyorum sorulardfa sacma olabılır ama kıme ne soracağımı sasırdım

ilk önce geçmiş olsun.bak cnm şöyle söyleyeyim hiç paniğe kapılma.bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalış,örneğin yediklerine dikkat etve vitamin al.bedeninin zayıf düştüğü zamanlarda çıkarlar.kendine ii bak yani.vajinal temizliğine her zamankinden daha çok dikkat et.ve siğil olan bölgene elini sürersen ellerini yıka ki bulaştırmayasın.dr git ve eşinde aynı zamanda görünsün.bazen bu siğiller vücutta çıkmayadabiliyor ama taşıyıcı olabiliyorsun.kadınlarda daha çok kendini belli ediyor.çünkü vücut direncimiz daha zayıf.smeer testi yaptırmak gerekiyor.ve aşısıda var aşının adı( gardasil)senin nasıl kaçtane görüyorsun baktığın zaman?

gizli enfeksiyonların saptanmasında 3-5 asetik asit solüsyonu ile sadece siğilin olduğu bölgeye dikkatli bir şekilde uygulanır(yakıcıdır).eğer ki o bölgede beyazlanma görülürse enfekte alanların tesbiti yapılmış olur.bu asetik asitle yakma yöntemi yada dondurma yöntemi,yada lazer uygulama(pahalıdır),yada elektrokotorizasyon gibi işlemler Dr. kontrolünde yapılır.biraz uzun tedavi gerektirebilir.en basiti dondurma yöntemi diyebilirim.vede 6 aylık aşısını muhakkak yaptırın derim.Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…