Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Yayılmaları da okuduğum kadarıyla kişiden kişiye değişiyor. Bağışıklık sisteminin kuvvetine göre. Hamilelik, sigara kullanımı da olumsuz etkiliyormuş. Büyüme-küçülme, artma-eksilme olmaması senin bağışıklık sisteminin aktif savaştığını gösterir virüsle. Bağışıklık sistemine yardımcı olmak için siğillerden kurtulmakta+bağışıklık sistemini güçlendirmekte fayda var, konsantre virüs fabrikası çünkü siğiller.
İnşallah atlatırız en kısa zamanda.

canım benimki vajina girişindeymiş yani içerde anladığım kadarıyla dağılmamış daha tedaviyede başlamadım enfeksiyonun geçtikten ve raglim bittikten sonra 2.muayenede...

ben dewlet hastanesınde koter oldum ve ucret almadım ozele gıttım de bı doktor 450 dyerı 350 pesın dedı devlet hastanesınde hemencecık 15 dk da uyusturdular ve ayak kaldım evıme gıttım

cuma günü vajina girişinde ve dudqaklara yayılmış olan siğilleri genel anestezi yaparak yaktılar özel bir hastanede. ve çok acı çekiyorum.kanama oluyor.yaktırma işlemi yaptıran arkadaşlar bu işlemden sonra nasıl problemler yaşadınız yazabilir misiniz?

Merhaba..

Smear da bi yanlış olabilir umudum hala devam etmekte:) Ama eğer yoksa, evet leep gerekliymiş, olmuşla ölmüşe çare yok. Elimden geleni yapıyorum metanetimi korumak için, başarıyoda olabilirim, yani normal hayatıma devam ediyorum, ama strese duyarlı sivilceler çıktı saç diplerimde e anca o kadar oluyo:)

Sizde de oluşmuşmuydu, bende psikolojik bi kirlilik hissi oluştu. Devamlı ellerimi yıkıyorum, elimden gelse kimseyle temas etmeyeceğim eşim de dahil. Çok zararlı olduğunu bildiğim halde tuvaletten sonra uzun süre temizlik yapıyorum falan.. Düzelir miyim acaba:??

canım benim, eşimde siğil yok, sıkı bi kontrolden geçirdim onu tabi benim durum netleşince bi de doktor kontrolden geçirecek :2:

Benim siğillerim yakın aralıklarla çıktı 2 tane var, karşılıklı vajina grişinde. ilk çıkan biraz daha büyük ama extra bi büyüme yok ikisindede. Oldukları gibi duruyolar. smearı isteyen ve değerlendiren ilk doktorum, bağışıklık güçlendirici 2 ilaç yazdı bana, imunex ve bitkisel bi ilaç. Onları kullanıyorum. Sigarayı bırakamadım daha Sonuç netleşmeden bırakmak istemiyorum, bırakırsam hasta moda geçeceğim çünkü biliyorum..

Bu karmaşa ne zaman geçecek , ya bi hastalıkla yaşamak hiç kolay değil, Allah hepinize hepimize sabır versin..

Kesinlikle zor bir durum ama hiç üzülmeyin geçmiş olsun..üzüldükçe daha kötü olur..kafanıza takmayın..ben de yaktırmıştım..sonra bir kere tekrarladı ve tekrar tedavi oldum şükür bir daha olmadı..ama stres artıryor bir an önce tedavi olun..umarım bir daha olmaz ama psikolojini iyi tutmak çok önemli diye biliyorum..geçmiş olsun

canım inş smear yanlıştır ama değilsede çok şükür ki tedavisi var.ufak bi işlemle kurtulabilirsin.İnsan ister istemez kafasına takıyor.Ama belli bir zaman sonra sonra unutup gideceksin.Bende öyleydim sürekli elimi yıkıyordum ama geçti:) birde canım siğillerin görüntüsü nasıl dümdüz deri gibi mi yoksa üzeri biraz pütürlü gibi mi? merak ettim.benimde orda bişey var gibi ama dümdüz ve ayrı bir kabartı şeklinde değil deriyle bir.Kızlık zarı parçası gibi geliyor ama.ya birde her gördüğüm bi kabartıyı siğil zanneder oldum.benim bir tane bikini bölgesinde vardı alındı baskada hiç yoktu.5 aydır birşey yok.smear da temiz çıktı.ama bilki geçicek.ve çok takma ve düşünme olurmu.

canım benimki vajina girişindeymiş yani içerde anladığım kadarıyla dağılmamış daha tedaviyede başlamadım enfeksiyonun geçtikten ve raglim bittikten sonra 2.muayenede...

canım benımde vajına gırısındeydı komple sarmıstı orayı yakıldı 3 haftada yaralarım ıyı oldu ama azcık acısı kaldı

gecmıs olsun hande sanırım senınde benım gıbı olmus cok canım yandı benımde ama 4-5 gun sonra sadece yaralar acıyor sadece akıntılı kanamam olmustu benımde gunde 2 bardak adacayı ıctım hel-ın arkadasımız soylemıstı sagolsun bırde tuvaletten sonra batıconla temızledım ben su degdırme yarana canım dr sana krem verdımı bırde bana fujıdın( antıbıyotık krem )madacassol(hucre yenıleyıcı)ıkısını karıstırıp yaralarıma suruodum sabah ogle aksam ve cok rahatlattı ozellıkle antıbıyotık kremın faydasını gordum sabahları portakal suyu ıc ve bol bol meyve ye mutlaka daha kısa surede ıyı olucaksın ve uzulme bunları yasadıgım ıcın korkulucak bısey yok arkadasım kendıne cok cok cok ıyı bak gecıyor

hel_in arkadasım yanlıs anlasılma olmus galıba dogumdan sonra akıntı ve vajına bolgesınde kasınma problemım oldu ben de elma sırkesı kullandım ve faydasını o zaman gordum dedım.. bu baslık da konu o kadar çok kı sanırım bır yanlıs anlama olmus ılahı kıs elma sırkesınden enfeksıyon mu kapılır guldurdun benı canım

merhaba arkadaslar benım sıgıllerım 1 yıldır yok ama smear testı sayesınde problem olup olmadıgı ve türü anlasılır mı ya nı tür belırleme ıcın baska ıslem yaptırmam gerekıyormu bende sıgıl kalmadı parca alıpta patolojıye gönderemezler kı türü smearda anlasılır mı tesekkurler

emınecık nasnasılsın artık hıce gelmıyosun ya

bu arada sıgılın tıpını sadece sıgıl parken patolojık lab. gonderıolar .....
smir testıylede kanser taramasıyla kanser onceden belırlenır.....
ası olmanı onerıyorum sana arkadsım ....

arkadasım nası acı cekıon

kanaman nasıl adet kanaması gbı olmadıgı surece onemlı dıl 3 5 damlayla kan gelıosa onemlı dıl

acı cekıosan nası cekıosn dusa gırdındemı wc gırdın demı her wc gırdınde avondan genıtal sıvı temızleme jelı al once onu sur sona cısını yap

akıntın olucaktır gunde ıkı bardak ada cayı ıc

aktardan macun al her hagı dırencı yuksek tutan bebegım kesın ıcınde corek otu olsn

en onemlısı ımkan warsa tanıdık bırı aracıyla ası ol cervalıx yada gardesıl ezanede ası 244 tl kaldıkı asıyı 3 doz olman lazım ben ılac deposunda calısan arkadasıma 93 tl getıtıtırdım

janım benım pamuga sırke dok karsıklıkymıs madem sıgıl ıkı taneyse her aksam pamuga dok sırkeyı her aksam oraya koy

gün ıcınde bır bardak prtkal suyu ıc

aktardan macun al gunde bır kasık ye ımunexten daha ıyı ımunxsn ben bı etkısını walla goremedım macun yemen sart dırec yuksek tutan

meywe ye gunluk

ası ol
akıntın warsa ada cayı ıc gunde ıkı bardak

ellerını zamanla yıkaman normal sıgıller sırkeyle dusunce huyundan vazgecersın bende oledım

Ben ellerimde egzama çıkana kadar abartılı şekilde antibakteriyel jeller, sabun, kolonya vs kullanıyordum. Hatta ilk zamanlar refleks olmuştuR; konuyla ilgili birşey okusam hemen kolonya sürüyordum ellerime halbuki ne saçma dimi...Şimdi biraz daha hafifledi bu durum. Siğilleri yok ettirmenin payı büyük. Yine de tam geçmiş değil : )
Keşke sigarayı bıraksan. Bir sorunun yoksa bile bu kadar çektiğin sıkıntının sonunda en azından sana faydası dokunan birşey olurdu.

Birlikte olunurken prezervatif kullanmanın iyileşme sürecini çabuklştırıcı etkisi olduğunu okumuştum. Yani eşinde siğil olsa da olmasa da; hatta sende de görünürde siğil olmasa da cin1, 2,3 vb rahim ağzı hücre bozukluklarının iyileşmesini hızlandırdığı bir araştırma ile tespit edilmiş. Zannedersem bu hpv dnasının sıçrama yoluyla başka hücrelere bulaşmasını yani çoğalmasını nispeten önlüyor imiş.

En son kontrolünü ne zaman yaptırmıştın? Düz siğil varmış bende de ama dr tespit etmişti ben nasıl birşeydir bilmiyorum ama kontrol vaktin de geldi ise doktora bir göster istersen...

Smear benzeri bir test yapılmıştı bana tipi belirlemek için. Ama tabi öncesinde hpv sorunu olduğunu biliyorduk çünkü siğil de vardı. Sende siğil yoksa aktif hpv olup olmadığını bilemez. Bağışıklık sistemin virüsü baskılamış olabilir çünkü. İnşallah da öyledir. Ama dersen ki ben boşa çıkma ihtimalini de göze alıyorum (tip belirleme testi ucuz değil çünkü) smear in yanısıra hpv dna tipleme testini de yapmalarını isteyebilirsin. Veya kolposkopi yaptırırsın; kolposkopide yaptıkları asit testinde tespit edilen yerler olursa oradan örnek aldırtıp tipleme yaptırabilirsin.

Ama normal durumda eğer siğil yoksa önce smear sonra smearde bir belirti, problem olduğu takdirde kolposkopi ve tip testi yapılması mantıklı.

mrb sevgılı arkadasım
prezervatıf ılesme surecını hızlandırmaz arkadsım

bırıncısı gecıktırırı
kadın ve erkekte bosalma yoluyla zaten ıslaklık oluyor dogal oalrak kaldıko koter olunda o bolgeyı kuru tutmak ıcın gunluk ped bıle onermıyor doktorlarkı bır an once koter yerlerı kurusun ıyesme hızlansın dıe
bence bu tamamen yanlıs oldugunu dusunmekteyım ben

bu arada sızın sorununuz nedır?

En son kontrolünü ne zaman yaptırmıştın? Düz siğil varmış bende de ama dr tespit etmişti ben nasıl birşeydir bilmiyorum ama kontrol vaktin de geldi ise doktora bir göster istersen...

ekimdeydi kontrolüm canım.düz siğil demişsin.en azından bir çıkıntı yokmuydu ve nerede vardı?benimki paranoyak bir durum oldu kendi etimi bile siğil görür oldum.nerde bir çıkıntı görsem siğil sanıyorum.biraz tarif edermisin siğilin nasıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…