Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

7 yaşındaki kızımın yuzunde 10 15 düz sigil war yardımmmm edın verrutal werdı dr o da yakıyo özeldem atın mesaj sureklı forumu takıp edemıyom lutfennnnnnnnnnnnnn

7 yaşındaki kızımın yuzunde 10 15 düz sigil war yardımmmm edın verrutal werdı dr o da yakıyo özeldem atın mesaj sureklı forumu takıp edemıyom lutfennnnnnnnnnnnnn

janım benım cocun yuzunde ucuk varsa

akrabanız olamayn(komsun ,arkadasın,...) bırısı bimillahı rahmani rahim desin kurdanla kac tane sıgıl varsa sırayla saysın sıgıllerı saysın

sona bır tane kagıda kac sıgıl warsa elıyle (kaya tuzu ,ve arpa koysun) elıyle kagıdı kapasın
ondan al gıt temız bır su kenarına konusmadan gıt bısmaıllahı rahmenı rahım de
bıldıgın her sureyi 3 er kez oku(ayetel ,felak,nas vs....) 2 haftada benım gectı annanem okudu ıse yaradı dedım gbı

verlutolu coccuklara verıolar ama ben pek tavsıe etmıorm cok can yakıo yaaa.... bu dedım ısını gorucektır

sıgılın yoksa pamukla sur her yere yat sabah ta yıka jelle o yterlı olur sıgıl olsaydı yatardın pmaukla ama sıgılın olmadı ıcın grek yok

arkadaslar merhaba oncelıkle hepınıze geçmiş olsun dıyorum benım de bır kaç ay once genıtal bolgemde sıgıller meydana geldı...once çok korktum doktora gıdemedım net de bıraz arastırma yaptım ve bır çok yolu denedım otlar dualar sarıp sarmalamalar vs.vs.vs ama hiçbiri care olmadı ve sıgıllerım her gecen gun buyumeye basladı.elma sırkesını kullandım semızotunu hasladım ve sıcak sıcak yaranın uzerınde 15 20 dk beklettım o sıralar da yuzumdekı sıvılce ızlerı için kantaron yagını kullanıyordum ve bır ıkı gun içinde ızler kuculup kaybolmaya baslayınca neden olmasın dedım ve sıgıllerın uzerıne gecelerı yatarken bu yagdan surdum bır haftaıcınde allahın ıznıyle sıgıllerden eser kalmadı yaklasık 7 ay oldu sukurler olsun hastalık tekrarlamadı tabı hıjyene dıkkat edıyorum
kantaron yagı cılt hastalıklarında kullanılıyor bılmıyorum tek basına o mu care oldu ama dedıgım gıbı aynı zamanda haslanmıs semızotu lapasını yaranın uzerıne koydum elma sırkesıyle temızlık yaptım hepsı bırden mı iyi geldı sıze de tavsıye ederım sonucta bıtkısel bır yağ asırı kullanmadıkdan sonra bır zararını gormezsınız..

gecmiş olsun arkadasım atlatmana sevındım ama yara dıyorsun ne yarasıydıkı bırde bu kantoron yagının sarısı falan var dıyorlar ondanmı kullandın

tesekkurler canım siğiller artık yaraya donusmeye baslamıstı ve yayılmaya baslamıstı...
kantaron yagının rengı kahverengıydı canım sarı mı degıl mı bılmıyorum ama bır arkadsım almıs gecen gun benımkınden farklıydı rengı daha acık geldı sankı benım kullandıgım yagın rengı daha kahverengı ve kokusu daha agırdı sankı

ınsallah tekrar etmez canım sanırım karnıbahar gıbydı cunkı onlar yara gıbı acıda verıyor kantoron tahrıs ettımı hıc

ınsallah tekrar etmez canım sanırım karnıbahar gıbydı cunkı onlar yara gıbı acıda verıyor kantoron tahrıs ettımı hıc

kantoron yagı : ıslak yarada ıse yarar koter olduktan sonra yenı derı olusumunu saglar
sırke dogal asıttır
7 ay cok uzun bı sureee
onun yerıne koter olup kantoran yagını we bır ay gectıkten sonra sırkeyı denesen 2 ayda ıylesırdın gecmıs olsn janm benım

evet canım ustu bembeyazdı karnıbahar goruntusu vardı allah kımseye yasatmasın ınsallah hayır canım cıldımde tahrıs soz konusu degldı ama iyileşme sırasında çok hafıf kasınmalar ve sızlamalar oldu ara ara kı bunlarda bır sonuc alacagımın habercısıdır dıyerek sabrettım zıra ılk zamanlar daha cok canım yanıyordu rahatca oturamıyordum bıle...

tesekkur ederım canım ama elma sırkesını de kullandım daha kötü oldu
dogumda enfeksıyon kaptım vajınal akıntı ve kasıntı sorunu oldu sırkenın faydasını ıste o zaman gordum

tesekkur ederım canım ama elma sırkesını de kullandım daha kötü oldu
dogumda enfeksıyon kaptım vajınal akıntı ve kasıntı sorunu oldu sırkenın faydasını ıste o zaman gordum

sırke enfeksıyon yapmaz sen bı yerden mıkrop kapmıssındır yada muane olurken ıcın muane olmak ıcın soktukları waınayı acan seyden bıle mıkrıop kapar akıntın olur sırke yapmaz YANLIŞŞ BIRGI OLMASINDA.........

SIRKE DOGAL ASIT SURDUKCE SIGILI 3 HAFTA BOYUNCA PAMUGA SIRKE KOYUP SIGILE UZEIRNE BASINACA HER GECE 3 HAFTADA DUSER SIGIL....

Merhaba arkadaslar. Burda birbirinize destek olmussunuz, cok guzel. Okurken sayfaları (2 saat kadar oldu) bi çok şey öğrendim..

Bende de bikaç ay önce et beni gibi bişi çıktı. İlk önce şiş ele gelen, hemen farkedilen bişeydi. Sonra küçüldü siğil görüntüsü aldı. Bi süre sonra bi tane daha çıktı. Onlarla bikaç ay yaşadım. Arada bi türlü geçmek bilmeyen bi rahatsızlık hissim, sex yaparken canım yanıyodu, sexten sonra ilk 2 gün tuvalete giderken çok canım yanıyodu, son olarakta adetlerim düzensizleşince, korkunun ecele faydası yok dedim ve doktora gittim. Son 1 yılda 6 belkide 7. doktora gidişimdi bu arada vajinamdaki hassasiyetten dolayı. Doktoruma hiç lafı dolandırmadan bunlar hpv nin siğilleri değilmi diye sordum. Bilemiyorum smear yapalım bence önemli bişey olmayabilirler dedi. İstediği tetkikin üzerine hpv benzeri lezyon görüldü yazmış. Tabi ben neredeyse sonuçtan emindim. beklediğim sonuç bi türlü çıkmadı, smear tekrar edilmiş, sonunda aldım sonucu. hpv ile ilgili herhangi bi terim yok, ASC-H HGSIL ekarte edilemez demiş. Doktorum senin beklediğin şey yok,smearında kanser hücreleri görülmüş, leep denen bi operasyon öneriyorum dedi. Ve öylece kaldı. Sanırım cuma günü kapsamlı bi hastanede smearı tekrarlatıp gerekeni yapacağım.. Ama zaman çok zor geçiyo. Endişeliyim tabiki..Gündüz meşgul olacak bi çok şey var ama akşamları zor geçiyo. Bu arada her şekilde hpv pozitif olduğumu örendim..Varmı arkadaşlar smearında bu şekilde sonuç alıpta, biopsisi temiz çıkan arkadaşlar??

Allah hepimiz hakkında hayırlısını nasip edip, hayırlı şifalar versin..

cım cok gecmıs olsun ama bu kadar dr gıtmıssın hıc bırıde goremedımı ah su dr lar ya siğil v arsa zaten hpv pozıtıf tabıkı vucut bunu atıyor ama bız dırenıcez sadece sen ıyı bır dr gorun arkadasım ve oyle karar ver dr dedıgıne bende cok yazılarda yanlıs teshısler okudum bazı arkadaslardabelkı senınde oyledır kı neysekı tedavısıde var bunların rahatca uyu arkadasım

herkeze merhaba ,,

benimde morali fena bozuk bende muayene diye gidip siğilimin olduğunu öğrendim yakılması gerekiyormuş..burda okuduğuma göre..

buarada yaktırma tedavsi nekadr olduğu hakkaında bilgi verirmisiniz acaba arkadaşlar

Cok tesekkur ederim.. Smear testinin yanlis olmasi gibi bi umut besliyorum, ama sanirim cumaya kadar dayanamayip bi test daha yaptiracagim bugun.. Olmuşla ölmüşe çare yok. O yüzden durumu öğrenip üzerime düşeni yapacağım:)

Merhaba twee,
Öncelikle geçmiş olsun. ascus gibi bir sonuç olabilir mi senin smear sonucu? Riski yüksek mi düşük mü belirsiz olan durumlar için bu terimi kullanıyorlar. hgsil ekarte edilemez deniyor o tip sonuçlarda da ama senin dr un önerdiği leep uç bir çözüm olmuş olur ascus için. eğer siğil (veya benzeri) halen varsa smear le filan vakit kaybetme, hpv pcr testini yaptır. Tipleme testi de deniyor. Böylelikle leep gibi bir cerrahi müdahale olmadan sendeki türün hangisi olduğunu anlayabilirsin. Ondan sonra kolposkopi ve biyopsiye gitmekte fayda var bence. Okuduğum kadarıyla bu hastalık çok hızlı ilerlemiyor o yüzden canını çok sıkma. Ben sıkmıyo muyum sıkıyorum ayrı... Ama siğilin çıkmış olması mesela sendeki tipin düşük risk dedikleri türden olma ihtimalini güçlendiriyor. Hpv tipleme testiyle netleşmiş de olursun bu konuda, inşallah hiç yoktur ama varsa da düşük riskli olanıdır.

Hangi jinekologa gittiğin de önemli. İçine sinen birini seç. Mümkünse onkoloji ihtisası da olsun. jinekolojik onkoloji ihtisası gibi birşey deniyor sanırım. İlk teşhis için ünlü, her yerde reklamları olan bir hastaneye gitmiştim. Oradaki jin. dr. teşhisi koyabildi ama tip testini yapması için ben ısrar ettim. Etmesem yapmayacak, ben de kimbilir daha kaç hafta bende hangisi var acaba diye paranoyalar yapacaktım. Şimdi paranoya yok mu var tabi...Ama o tahlil sonucunu beklediğim günleri hatırlıyorum da...Allah düşmanıma yaşatmasın yok böyle birşey. Diyorum herhalde Allah`ın ya sevgili kuluyuz sabrımızı, isyan edip etmeyeceğimizi görmek için bizi sınıyor; ya da çok günahımız var cezasını çekiyoruz. Neyse uzatmayayım...

Bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde beslen, mümkün olduğunca kafana birşey takma, senden değerli birşey yok hayatta diye düşün ve buna göre yaşa. İçine sinen ve bu türden vaka çok görmüş, bilgili bir dr a danış. İkna olmazsan bir dr a daha danış. Herkesin yaşı, çocuk isteyip istemediği, bağışıklığı vs farklı olduğu için sana uygun olanı söyleyebilecek bir dr bulursun umarım. İş bir tek siğile kalsın. Hel_in arkadaşımızın önerileriyle halledersin onları da.

gecmıs olsun arkadasım siğillerin cok ıse yakılması gerekıyor ama tek tuk ıse hel-ın arkadasın dedıgı gıbı aksam yatarken sırke koy ben 2 kere yaktırdım tekrar cıktı ılk yakmadan 275 ıkıncı yakmada 490 aldılar bagkurum özel hastanede yaptırmıstım

Sonuc ASC-H cikti, acsus değil. Doktorum hpv dna sı için, normalde arada asama olarak hpv dna sı istiyoruz ama senin durumun için gereksiz zaman kaybı olur dedi. Smear sonucumu memorial hastanesinin jinekolog onkolog profösörüne gönderdim, sağolsun oda hızlı bi şekilde cevap yazdı, "ASC-H oldukça önemli bir değişiklik Kolposkopi ile bakılması ve büyük olsılıkla LEEP denen ufak operasyonun yapılması lazım. Patoloji sonucu çok anormal birşey çıkmaz ise hem bu işlemle hastalığın derecesi anlaşılmış olacak hemde tedavi edilmiş olacak Rahim ağzı kanseri 3-5 günde olacak birşey değil en az 6 seneden fazla süreye ihtiyaç var. Sevgiler... " demiş. Başka bi doktor arkadaşımda, jinekolog arkadaşıyla konuştu, smear sonucuna göre leep yaptırmalı zaman kaybetmeden demiş..

Smearın sonucuna göre yapılacaklar konusu belli sanırım, benim smearın sonucunun yanlış olması gibi bi umudum var. Çok zor bi süreç. Bi nedenden ötürü bi süre beklemek zorundayım hastaneye gitmeden önce. Bu bekleme süreci çok zor, bi kaç gün kaldı ama arada devamlı ya varsa, ilerlermi, başka yerlerime sıçrarmı endişesi oluşluyo, tabi bunlar yüzeysel olanlar. Altyapısıda çocuklarım ve eşim elbette. kızım 2.5 yaşında çok küçük daha. Bu süreç çok zorlu bi süreç. Çocuklarımla birlikte atlatamayacağım kadar yorucu bi süreç. Hem onların yanında yaşayıp, hem etkilenmemelerini sağlamak çok zor olabilir. Beni korkutan bu hengamenin beni yorması. Yoksa biz kadınlar metanetimizi hemen kaybetmeyecek kadar güçlü ve yaşama çok bağlıyız.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için, etrafta kimseyle konuşamıyorum, daha kimseye haber veremedim durumu netleştirmeden, babam eşim ve yakın bi arkadaşımdan başka kimse bilmiyo. Bu belirsizlik içinde susmak çok zor. Burası benim için ilaç gibi oldu..

Bir de merak ediyorum, siğiller hangi hızda yayılıyolar, mesela bendekiler 3-5 aydır 2 tane. yayılma yok, büyüme yok, oldukları gibi duruyolar. Tabi önce bi tane çıktı sonra 2. çıktı buda bi dağılma farkındayım ama

çok geçmiş olsun canım.bu siğiller içerde problem yaptımı insanı daha çok huzursuz hissetiriyor ama ne kadar güzelki biz böyle bilinçli bayanlar olduğumuz sürece bunuda atlatıcaz.Bikaç dr a sormuşsun leep işlemini onlarda önermişler sanırım.Olman gerekiyorsa bence bu işlemi yaptır hem o hastalıklı bölgeyide almış oluyorlar arayı uzatmadan kurtulabilirsiniz.O işlemden sonrası önemli olan tabiki.İlk olarak siğil eşinde varmı?görünürde yoksa bile 1 sene kadar prezervatifle ilişkiye girin.1 sene kadar sık aralıklarla dr a gidersin ama ondan sonra normala döner.Geçiyor biz tedaviyi aksatmadığımız sürece.Bağışıklık sistemini yüksek tutmaya çalış.vitamin takviyesi alabilirsin.bol bol meyve sebze ye.sigara içiyorsan bırak.
3-5 ay içindemi 2 tane siğil oluştu ve nerede çıktı canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…