Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba arkadaslar.Ilk kez yaziyorum.Aylardir sadece okuyor ve hepimizin cabalarinin sonuc vermesini istiyordum.Subat 2010 da farkettim sigillerimi.Regl donemimdi.Hemen doktora gittim ve hpv nin neden oldugu sigiller oldugunu ogrendim.Ustelik 2 aylik evliydim.3 gun sonra koter yapildi.2 gun bacaklarim acik bir halde yattim sadece.10 gun sonra kontrole gittigimde yenileri cikmaya baslamisti.Tekrar yakmayi onerdi doktorum ama kabul etmedim.Her iki haftada bir o masaya yatamazdim.Once cok moralim bozuldu ve hicbir tedavi yoluna gitmedim.Fakat hergecen gun artiyorlardi.Arastirmaya basladim.Sitede hergun takip ediyordum.Hepimiz cesitli yontemler deniyorduk.Ama ne olursa olsun koter yaptirmayacaktim.
Bagisiklik sistemimi guclendirmem gerekiyordu.Savasmaliydim bu kucuk pitirciklarla.Kucuk derken sayilari 50 yi bulmustu.Biliyordum ki regl donemimde cogaliyorlardi.Neden?O donemde savunma sistemimiz cokuyor.
Once corek otu ve cam bali karisimi hazirladim.Sabah ve aksam birer corba kasigi aliyordum.Hersabah buyukkk bir bardak portakal suyu icmeye basladim.Sonra hersabah bir bardak ilik suya 1 tatli kasigi cam bali 2 yemek kasigi elma sirkesi ekleyip ictim ve de beta glikan tablet takviyesi kullandim.1 aydir da her aksam buharda haslanmis brokoli yiyorum.Belki okurken mideniz kalkmistir.Ama sonuc nemi oldu????????

Sayisi 55-60 civarindaki sigillerim beni terketti arkadaslar.Inanamiyordum ben kazanmistim.Sakin moralinizi bozmayin arkadaslar.Hersey bagisiklik sistemimiz ile ilgili.Guclu olursa pitirciklar dayanamayip gidiyorlar.

Allah hepimize sabir versin.Ne kadar sinir bozucu olduklarini biliyorum ama inanir ve savasirsaniz gidecekler...

Mrb canım çok geçmiş olsun ilk olarak.bu kadar fazla siğilinin gitmesi bağışıklık sistemini yüksek tuttuğun için seni terketmişler.inşşşş bir daha hiç uğramazlar.ne kadar zamandır yok siğillerin?smear testi yaptırdınmı canm?birde eşinde varmı yoksa bile korunuyorsun değilmi

NEHIR SORUNUN nedır arkıdasım ?
siğillerim var ama ben onların siğil olduğunu yeni öğrendim. enfeksiyonda olduğu için şuanda ne smear testi nede siğillerle ilgili bir işlem yapılabiliyor. antibiyotik ve fitil kullanıyorum. 1 ay sonra test yapılabilecekmiş. hiç bilmediğim bir konuydu bu formdaki yazıları okudukça bayaa bilgi edindim.özellilkede sizden. öğrendiğim kadarıyla siğillerin alınmasında yakma, dondurma gibi yöntemler varmış.tavsiye edeceğiniz bir yöntem varmı. bilgi veren olusa sevinirim.

siğillerim var ama ben onların siğil olduğunu yeni öğrendim. enfeksiyonda olduğu için şuanda ne smear testi nede siğillerle ilgili bir işlem yapılabiliyor. antibiyotik ve fitil kullanıyorum. 1 ay sonra test yapılabilecekmiş. hiç bilmediğim bir konuydu bu formdaki yazıları okudukça bayaa bilgi edindim.özellilkede sizden. öğrendiğim kadarıyla siğillerin alınmasında yakma, dondurma gibi yöntemler varmış.tavsiye edeceğiniz bir yöntem varmı. bilgi veren olusa sevinirim.

benim araştırdığım kadarıyla en iyisi yakma işlemi oluyor.. çünkü derinin 3-4 tabaka altına kadar temizleniyormuş öylece.. ama tabi burada benden daha bilgili arkadaslar da var.. onların da fikirlerini al bence

Hepimize gecmis olsun canim.Insallah hepimizi terkeder ve birdaha ugramazlar.En basta yaptirdigimda da terkettiklerinde yaptirdigimda da smear testlerim temiz cikti.5 haftadir yok sigillerim.Belki sevinmek icin cok erken fakat o puturlu yuzeyden kurtulmus olmak o kadar guzelki paylasmadan yapamadim.Esim de hicbir belirti olmadi.Cok anlayisli bir esim var cok sukur ki En saglam korunma yolunu sectim.....Bagisiklik sistemimi yukseltme cabasina girdigimden buyana birliktelik yasamiyoruz.Bu benim bir tedavi sureciydi ve saygi duydu.

kızlar merhaba
benim maşallahım var vallah aman :nazar: değmesin bana:9: cevremdeki olumsuzluklarıda takmıyorum ilişkim güzel gıdıyor:69: ama grıplı bırının yanına fazla yaklasmıyorum ve bu acıyı tekrar yasamak ıstemiyorum.. ayrıca akıntımda azalmıs gunluk ped kullanma pamuklu bez kullanman lazım dedı doktorum sızde adet donemlerınızde orkıde fazla yonelmeyın.
bırde azcık kilo versem cok ıyı olucak sabahları yürüyerek işe gidiyorum ve pazar sporumu yapıyorum umarım bu da vucut dırencımı yuksek tutar..sağlıcakla kalın :nazar:

yarın koter olalı tam 3 hafta bitecek.. yaralarım bu hafta daha iyi durumda.. yalnız ben bu yaralar daha çabuk iyileşsin ıslak kalmasın diye 1 haftadır regl geciktirici ilaç kullanıyorum.. sizce artık o ilacı bırakmalı mıyım.. yoksa yaralarımın tamamen iyileşme sürecini geciktirir mi regl olmak? ne dersiniz
güzelim adet gecıktırıcı bende kullandım ama cok sancım oldu ara ara. doktorum 3.kutuda bırakabılırsın dedı sadece yaranı temız tut dedı.. ped kullanma pamuk kullan zaten yumurtalıkların bıraktıgın gıbı cok kan salgılamıyor kahverengı gelıyor ılk adet kanaman. Dıger aya kadar ancak cozulursun ben cok korkuyodum kıstlerımı buyutucek dıye gecıktırıcı hap ama sancıdan baska bır zararını gormedım kanamamda cok olmadı duzensızlıkte olmadı.. pamuklu iç çamasırı ve pamuklu sargı bezıyle atlat bu donemı...

güzelim adet gecıktırıcı bende kullandım ama cok sancım oldu ara ara. doktorum 3.kutuda bırakabılırsın dedı sadece yaranı temız tut dedı.. ped kullanma pamuk kullan zaten yumurtalıkların bıraktıgın gıbı cok kan salgılamıyor kahverengı gelıyor ılk adet kanaman. Dıger aya kadar ancak cozulursun ben cok korkuyodum kıstlerımı buyutucek dıye gecıktırıcı hap ama sancıdan baska bır zararını gormedım kanamamda cok olmadı duzensızlıkte olmadı.. pamuklu iç çamasırı ve pamuklu sargı bezıyle atlat bu donemı...

4 gün önce bıraktım ilacı.. bugün itibariyle ilk reglimi oldum:) evde olduğum için ped kullanmıyorum şimdilik.. kağıt mutfak peçetesi koydum birkaç kaç.. yarım saatte 1 değiştiriyorum.. bakalım inşallah sorunsuzca atlatabilirim bu dönemi.. yaralarım şimdilik iyi epey kapandılar..

yalnız dün birazcık kalçama yakın minik bir sivilce çıktı.. aslında aynen sivilce ama ben yine de ya siğilse diye her saat başı kontrol ediyorum.. sanırım paranoyak olucam bu gidişle :50:

merhaba arkadaşlar ben bi kaç ay önce smear testi yaptırdım ve muayane etti sadece önemsiz bir iltihap var ve onun dışında önemli bişey yok dedi dr fakat ben elimle kontrol ettiğimde pütür pütür bişeyler geliyor tıpkı karnıbahar gibi bunları dr un görmemesi yada smera testinde çıkmaması gibi bi durum olabilirmi:41:

merhaba arkadaşlar ben bi kaç ay önce smear testi yaptırdım ve muayane etti sadece önemsiz bir iltihap var ve onun dışında önemli bişey yok dedi dr fakat ben elimle kontrol ettiğimde pütür pütür bişeyler geliyor tıpkı karnıbahar gibi bunları dr un görmemesi yada smera testinde çıkmaması gibi bi durum olabilirmi:41:

cnm korkutmak istemem ama ben 2 gün arayla 2 farklı hastanede sear vermiştim birinde temiz diğerindeyse hpv tip 50 çıkmıştı
yani mümkn smear testini tekrarlatmanı öneririm ama mümkünse başka bir yerde.... başka bir doktora daha görün
ve sakın panik yapma stress yapma kendinede iyi bak
umarım bir sorun yoktur...
eğervarsada korkulcak birşey yok bak hepimiz aynı dertten muzdaribimiz ama hiçbirimize birşey olmamış...
herkese sağlıklı günler dilerm...

Merhaba arkadaslar.Ilk kez yaziyorum.Aylardir sadece okuyor ve hepimizin cabalarinin sonuc vermesini istiyordum.Subat 2010 da farkettim sigillerimi.Regl donemimdi.Hemen doktora gittim ve hpv nin neden oldugu sigiller oldugunu ogrendim.Ustelik 2 aylik evliydim.3 gun sonra koter yapildi.2 gun bacaklarim acik bir halde yattim sadece.10 gun sonra kontrole gittigimde yenileri cikmaya baslamisti.Tekrar yakmayi onerdi doktorum ama kabul etmedim.Her iki haftada bir o masaya yatamazdim.Once cok moralim bozuldu ve hicbir tedavi yoluna gitmedim.Fakat hergecen gun artiyorlardi.Arastirmaya basladim.Sitede hergun takip ediyordum.Hepimiz cesitli yontemler deniyorduk.Ama ne olursa olsun koter yaptirmayacaktim.
Bagisiklik sistemimi guclendirmem gerekiyordu.Savasmaliydim bu kucuk pitirciklarla.Kucuk derken sayilari 50 yi bulmustu.Biliyordum ki regl donemimde cogaliyorlardi.Neden?O donemde savunma sistemimiz cokuyor.
Once corek otu ve cam bali karisimi hazirladim.Sabah ve aksam birer corba kasigi aliyordum.Hersabah buyukkk bir bardak portakal suyu icmeye basladim.Sonra hersabah bir bardak ilik suya 1 tatli kasigi cam bali 2 yemek kasigi elma sirkesi ekleyip ictim ve de beta glikan tablet takviyesi kullandim.1 aydir da her aksam buharda haslanmis brokoli yiyorum.Belki okurken mideniz kalkmistir.Ama sonuc nemi oldu????????

Sayisi 55-60 civarindaki sigillerim beni terketti arkadaslar.Inanamiyordum ben kazanmistim.Sakin moralinizi bozmayin arkadaslar.Hersey bagisiklik sistemimiz ile ilgili.Guclu olursa pitirciklar dayanamayip gidiyorlar.

Allah hepimize sabir versin.Ne kadar sinir bozucu olduklarini biliyorum ama inanir ve savasirsaniz gidecekler...

geçmiş olsun arkadasım cok sevındım senın adına
insallah bir daha tekrarlamazlar :nazar:

benim araştırdığım kadarıyla en iyisi yakma işlemi oluyor.. çünkü derinin 3-4 tabaka altına kadar temizleniyormuş öylece.. ama tabi burada benden daha bilgili arkadaslar da var.. onların da fikirlerini al bence
çok teşekkür ederim.korkuyorum biraz bu durumdan ama sizden destek alıyorum.umarım hepiniz bu hastalıktan kurtulursunuz. hepinize geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim.korkuyorum biraz bu durumdan ama sizden destek alıyorum.umarım hepiniz bu hastalıktan kurtulursunuz. hepinize geçmiş olsun.

nehirciğim gecmıs olsun ama korkma yakmadan bır kac gun ıcınde gecıyor acısı tabıkı senınkıler azmı bılmıyorum ama okuduysan benımkıler vajına agzındaydı ve yaygındı pazartesi koter olmustum bugun cok daha ıyıym ...ınan korkulucak kadar kotu degıl en azından tedavısı olan bır hastalık:nazar:

nehir enfesıyon warsa enfesıyon 2 hafta 12 1 aylık ılaclarla gecer cok onemlı dıll korkma o yuzden
sıgıllerde dondurma yontemı bole bı sprey war uzerıne pıs pıs sıkıolar 20 gun sona bıdaha aynı sekılde sıgıl cıktı yerden dusuo

koter yakma ıslemınde uyustuyorlar sona dısardakı sııgılleı alıolar

arkıdasım sana tawsıeym ımkanın warsa en basda ası ol cervalıx yada gardesıl
daha sonra her aksam sıgıl cıkan yere pamukga sırke dok onla yat sabah uyandında yıka bu ıslemı yap basla fıtıl waren herhangı bısı olmaz ıcerde dılse eyer
daha sonra aktara gıt ıcınde 30 40 seıt macunda bıtkı bulunan karısımlar war 400 450 gr yaklasık 10 tl ıkı ay ıdare eder bu karısımlardan her hangı bırını al ben ( lokman hekım macunu zencefıllıyı aldım) aktarcıyada dekı dırencı yuksek tutan bısı alcam de siğil olarayına hıc gırme adamlar macun yapalım bız dıolar 100 150 tl ye haberın olsn macunuda sabah aksam bır tatlı kası ye
doktor ımunex fılan weırır bı halta yaradı yok o vıtamının bana gore tabe
balık yag ıc kılolu dılsen haftalık 7 gunu 1 gun balık tuket sısman weya balık etlısen 2 3 gunde bır balık yag kapsulunu at ıc
her gun masanda yesıl salata eksık sakın olmasın
yogun seker we yagdan uzak dur tadımlık 4/1 bak oldumu bı sure

gunluk kıs mewsımınde tw karsısında mandalına portakal tuket (gunluk bır portakal suyu sart)

ası ,sirke,macun ,yesıl salata
zor dıl yaparsın :72::72::72::72: ufuk cızgınısını goruyorum :52::52::52::52::52:

janım sen hemen bı doktoralara gıt sona bu konuyu tartısalım belkı kızlık zarının parcasıdır belkı derı tabaka atıdur yane sımdı ne dısem sana bılemedım
baska doktora gıt sen bı o doktora gıt ben tam 8 tedawı yontemı 8 doktor deyıstırdım :):):)o derece

yanlız doktora dakı bakıre dılsen dewlet hastanesıne gıt ozelde smir 70 80 tl cunku
dewlet hastanesıne gıt doktor bey smir aldırmak we derımde cıkan seyden anjıomu dıolar neyse bı parca alıolar orayı uyusturup patolojıye gonderıolar alır doktor hemen 15 gunde cıkıo smir sonucları asya yukarı

kadın dogum we cıldıyeden randewu al ben ıkı bolumede gıttım
8 tl cıldıye 8 tl kadın dogum ılacların %20 odedım o kadr

ozelde kımse yuzume bakmadı paramla rezıl oldum peofff yane:33::33::33::33::33::33:

wajınal bolgeye popo kısmıne elınız cok gıtmesın
sadece ılık suyla yıkayın o dıl sıgılı dagtırıo ona gore
temızlıgını suyla gerceklestırın

GAYE ADLI KULLANICI ARKIDASIM
madem kıstın war dogum kontorl hapı yerıne sen ender saracınnn sogan kurunu dene bende yok olduu

nehirciğim gecmıs olsun ama korkma yakmadan bır kac gun ıcınde gecıyor acısı tabıkı senınkıler azmı bılmıyorum ama okuduysan benımkıler vajına agzındaydı ve yaygındı pazartesi koter olmustum bugun cok daha ıyıym ...ınan korkulucak kadar kotu degıl en azından tedavısı olan bır hastalık:nazar:
çok teşekkür ederim arkadaşım. bunları doktara bile fazla soramıyorum başkalarıylada paylaşamıyorum. benimkilerde vajina ağzında ve yayğın. beni çok rahatlattın. sanada geçmiş olsun.inşallah sende diğer arkadaşlarda bu illetten tamamen kurtulur.

nehir enfesıyon warsa enfesıyon 2 hafta 12 1 aylık ılaclarla gecer cok onemlı dıll korkma o yuzden
sıgıllerde dondurma yontemı bole bı sprey war uzerıne pıs pıs sıkıolar 20 gun sona bıdaha aynı sekılde sıgıl cıktı yerden dusuo

koter yakma ıslemınde uyustuyorlar sona dısardakı sııgılleı alıolar

arkıdasım sana tawsıeym ımkanın warsa en basda ası ol cervalıx yada gardesıl
daha sonra her aksam sıgıl cıkan yere pamukga sırke dok onla yat sabah uyandında yıka bu ıslemı yap basla fıtıl waren herhangı bısı olmaz ıcerde dılse eyer
daha sonra aktara gıt ıcınde 30 40 seıt macunda bıtkı bulunan karısımlar war 400 450 gr yaklasık 10 tl ıkı ay ıdare eder bu karısımlardan her hangı bırını al ben ( lokman hekım macunu zencefıllıyı aldım) aktarcıyada dekı dırencı yuksek tutan bısı alcam de siğil olarayına hıc gırme adamlar macun yapalım bız dıolar 100 150 tl ye haberın olsn macunuda sabah aksam bır tatlı kası ye
doktor ımunex fılan weırır bı halta yaradı yok o vıtamının bana gore tabe
balık yag ıc kılolu dılsen haftalık 7 gunu 1 gun balık tuket sısman weya balık etlısen 2 3 gunde bır balık yag kapsulunu at ıc
her gun masanda yesıl salata eksık sakın olmasın
yogun seker we yagdan uzak dur tadımlık 4/1 bak oldumu bı sure

gunluk kıs mewsımınde tw karsısında mandalına portakal tuket (gunluk bır portakal suyu sart)

ası ,sirke,macun ,yesıl salata
zor dıl yaparsın :72::72::72::72: ufuk cızgınısını goruyorum :52::52::52::52::52:
helincim çok sağol. aynen dediğin gibi bana 100-150 tlye macun yapmaya kalktılar. kabul etmedim. tarif ettiğin gibi olandan bulmaya çalışacağım. hiç meyve yemiyordum o kadar tırstım ki şimdi günde bi bardak meyve suyu içiyorum. yeşillik yemeye çalışıyorum. sirkeyi nasıl yapsam diye düşünürken onuda tarif etmişsin. allah razı olsun senden. aşıyıda kontrole gittiğimde muhakkak söyleyeceğim.çok teşekkür ederim.inşallah hepimiz kurtuluruz bu problemden.

arkadaşlar aksam haberlerde izledım dr dıokı aktarlardan her seyı almayın ıyı gelıyor dıye ama hel-ın dedıgı gıbı bol c vıtamını balık yagı kapsuslu ve yesıllık yıyelım va asımızıda olalım :kkk:

çok teşekkür ederim arkadaşım. bunları doktara bile fazla soramıyorum başkalarıylada paylaşamıyorum. benimkilerde vajina ağzında ve yayğın. beni çok rahatlattın. sanada geçmiş olsun.inşallah sende diğer arkadaşlarda bu illetten tamamen kurtulur.

sağol nehırcıgım ınsallah hepmız ıyılesecegız once ınanmak gerekıyor ben hel-ın dedıgı gıbı ufak sıgıllerımden sırke sayesınde kurtuldum bır dene derım sana ve moralını yuksek tut arkadasım gecıcek kımse bunlarla yasamıo canım :nazar::16:

Back