Arkadaşlar yazılanları okudum bende bu virüsten taşıyorum maalesef 2008 in mayısında yaktırdım ihtimal eşimden geçti ama ogünden itibaren herhangi bir siğil çıkmadı bende. Sırf bu siğilden dolayı bu sene normal doğum yapamadım sezeryan olmak zorunda kaldım açıkcası hiç bir dr bu konu hakkında beni tam olarak aydınlatmadı bende internetten araştırdım. Genelde cinsel yolla bulaşan bir hastalık ama diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük olsa da var. Smear testiyle tipleme yapılmıyo bunun için özel olarak akıntı kültürü aldırıp hpv tiplemesi istemesi gerekiyor dr un, bu hemen çıkan bir sonuç değil yaklaşık 3 haftayı buluyor. Bende 16,18 ve 87 tip hpv çıktı 16,18 yüksek risk taşıyan tipleri 87 ise düşük riskli hatta risksiz. Bu virüs kolay kolay yok olmuyor vücutta uzun yıllar kalıyor, bağışıklık sistemini etkiliyor o yüzden bağışıklığınızı güçlü tutmak zorundasınız her virüs kanser olacak diye bir şey yok ama olma ihtimali var.
İnsanlık o kadar bozuldu ki heryer mikrop yuvası kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden evlatlarınızı iyi yetiştirin heleki bu zamanda Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:
valla ben bu işi parayla onunla bununla yapmadığım için şu an kendimi diğer türlere karşı risk altında görmüyorum. ama PİNKFLOYD sen bu işi meslek haline getirmişsen hemen aşını ol gerekli önlemlerini al... tamam mı bacım. allah sana bol kazanç versin. milletin moralini bozmadan hemen buradan uzaklaş. çünkü hastalığını ilk defa öğrenen birinin senin yazılarını okuyunca hissedeceklerini tahmin edebiliyorum. bu o kişide nasıl bir yıkım olabilir düşünsen yalan yanlış bilgilerle insanları korkutmazsın. buna izin vermek insanlığımdan utandırır beni.
sağolun arkadaşlar yaa iyiki varsınız... inanın bunu öğrendiğimde bende şoktaydım artık alıştım. ben daha önce evliydim bu virüsü eşimden aldım yani hayatımda hiç birlikteliği olmamış biri değilim. belkide sizlerin dediği gibi farklı yerlerden de almış olabilirim ama eşimden almış olduğum baya güçlü ihtimal. ben siğillerimin tedavisi sırasında ve sonrasında hiçbir ilişkide bulunmadığımı belirtmek istemiştim. ben siğilleri sorun etmiyorum ve kimse de sorun etmesin zaten nasılsa geçicek bunlar. kendimize iyi bakmamız yeterli zaten. benim kafama takılan ben smear testiyle birlikte hpv cinsini de öğrenmek istedim. dr tamam dedi. test yapıldı ama bende 20 gün öce hpv negatif çıktı. tabiiki cinsini de öğrenemedik. o günlerde yeni çıksan siğilim yoktu. yani testte negatif çıkacak kadar kendime iyi bakmışken bunlar ne oldu da böle yine çıkıverdi anlamadım. hani şu an cinsel birlikteliğim de yok. diyim ki bu kadar zamanda tekrar enfekte oldum. ayrıca daha önce bikaç aldara sürmekle geçen siğiller şimdi aynen duruyo. kaç gün oldu onlar bana ben onlara bakıyoruz :)) hay allah yaa güliyimmi ağlıyımmı :s
valla ben bu işi parayla onunla bununla yapmadığım için şu an kendimi diğer türlere karşı risk altında görmüyorum. ama PİNKFLOYD sen bu işi meslek haline getirmişsen hemen aşını ol gerekli önlemlerini al... tamam mı bacım. allah sana bol kazanç versin. milletin moralini bozmadan hemen buradan uzaklaş. çünkü hastalığını ilk defa öğrenen birinin senin yazılarını okuyunca hissedeceklerini tahmin edebiliyorum. bu o kişide nasıl bir yıkım olabilir düşünsen yalan yanlış bilgilerle insanları korkutmazsın. buna izin vermek insanlığımdan utandırır beni.
bu arada rengi et rengi falan değil ,ten rengi aynı renk yani...(((
Sana, senin ağzınla cevap verecek olsam mesleğinle (yönetici asistanlığı) ilgibi bir şeyler sorardım.
Ama o zaman ben de seninle aynı mesleği yapar olurdum.
Anladın değil mi, ne demek istediğimi?
Lütfen kendi etrafındaki, seninle aynı işi yapan, aynı kültürden gelen insanlara "bacım" de, bana değil...
yuksek tıplere karsı ası oldun mu bebesım....
Şimdi siz burada aşıyı önerdiğiniz için size de sataşmalar başlar.
Hatta kendini bilmez biri çıkıp, sizin de o malum işi parayla yaptığınızı söyler.[/QU
janım burda ınsanların zaten derdı tasası war ama sen ınsanlara bu denlı sert cewaplar wererek yardımcı olmaktan cok kostek olursun... .Kımse ası kotu demıyor zaten ama ınsanlara (HPV_sIGIL) olan bolge dıyelım ıylestıkten sonra olsn TOKALAŞMAYLA BILE BULASIR dersennnn hem ınsanları korkutursun hemde ürkutursun
bız zaten ılesme surejınde herkes bılıo doktorlarımız bıze soylemekte aşı olmamız gerektını olsun nasıl bı yol ızlememız gerektını olsun bunu daha ıyı bı dılle soylesen eyer bu denlı tepkı cekmezsın hepsı buuu yanı şu ankı konumuz dunya saglık örgütunun ne dedı dıl onlara kalırsa su anda nufusun %40 hpv
yaniiii aşıya kımse ışe yaramaz demıyor ya da fayda sağlamaaz kısaca burda aşı hpv bulasmadan once koruyo doğru bulasmıssada hpv yuksek tıplerınden koruyo ben de bunu soyledım ...... burdakı bayanların coğunun bıldını dusunuyorm bende bunu .....
şuan burdakı ınsanların tek derdı ortak sorunumuz ılk aşama olarak bır daha bu hpv cıkmaması kaldıkı senın yazını ılk okuyanlar kendımiiiı dusundumde ben aglardımmmm yanı bunuda anca basına geler bılır ınsanlara bu kadar sert yaklasma lutven. boyle bı durumda moral onemlıdır ılesme surecınde moral etkılıo we ılesmeyı gecıktırmektedır... hoscakal.. kıb:enbuyukkk:
yuksek tıplere karsı ası oldun mu bebesım....
herkese geçmiş olsun bende aranıza yeni katıldımankarada önerebileceğiniz bi doktor var mı bana yardımcı olur musunuz bi doktora gittim hpv dedi hpv varsa hıvde kesin vardır falan diye bişeyler söledi çok kötüyümm lütfen bana yardım edin (
teşekkür ederim dishikush doktorum bana söledii cinsel yolla bulaian hastalıklar genelde bir arada bulunur o yüzden hpv olan bi kişide hıvde vardır o yüzden hepsine bakmamız lazım dedi ama çok korkuyorum inan siğillere mi üzüleyim bunu mu düşüneyim bilemedim malesef eski erkek arkadaşımdan bulaştı sanırım bu virüs ve kendisiyle artık görüşmediğim içinde onadabişey soramıyorum çok kötüyüm(
teşekkür ederim dishikush doktorum bana söledii cinsel yolla bulaian hastalıklar genelde bir arada bulunur o yüzden hpv olan bi kişide hıvde vardır o yüzden hepsine bakmamız lazım dedi ama çok korkuyorum inan siğillere mi üzüleyim bunu mu düşüneyim bilemedim malesef eski erkek arkadaşımdan bulaştı sanırım bu virüs ve kendisiyle artık görüşmediğim içinde onadabişey soramıyorum çok kötüyüm(
herkese geçmiş olsun bende aranıza yeni katıldımankarada önerebileceğiniz bi doktor var mı bana yardımcı olur musunuz bi doktora gittim hpv dedi hpv varsa hıvde kesin vardır falan diye bişeyler söledi çok kötüyümm lütfen bana yardım edin (
Canım doktorun biraz kötü ve doktor olmasına rağmen cahilce yaklaşmış durumuna. Evet bütün testleri istemesi normal ama bu şekilde konuşması çok kötü. Boşver sen takılma bu tür söylemlere. Yaptır sen yine bütün testlerini için rahat etsin. İlk doktora gittiğimde benim doktorumda istedi tüm testleri. Sormadım bile neden diye. Kendi içimin rahat etmesi çok daha önemli çünki. Takılma sende. Düzenli tedavini ol, moralini bozma yeter canım. Allahın izniyle geçecek bunlar. Geçmiş olsun canım...