Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım bende de siğil 1 buçuk-2 ay önce vardı 4 kere aldara sürdüm geçti. daha yeni gittim dr a... hpv nin cinsine bakacaktı ve hpv varmı yokmu zaten belli olcaktı. o dediğin testler yapıldı bana ve hpv çıkmadı çıkmadığı için de cinsi de öğrenilemedi. ben doktordan şüphelendim acaba unuttu mu diye ama bu durumun aynısını yaşayanlar var. bende senin gibi düşnüyorum siğil varsa hpv nasıl olmaz diye ama.... işte burada 2 yol geliyo aklıma ya hpv var tespit edilmedi yada bendekiler siğil değildi.... baya karmaşık bişi şimdilik oluruna bıraktım tekrar siğilim çıkana kadar bişey yapmak istemiyorum. çıkarsa yine dr a gidicem ve tekrar hpv olup olmadığına ve cinsine bakılmasını isteyeceğim... bide şöyle bişey geliyo aklıma bendeki siğiller çok güçsüz olabilir. yada ben bu hpv yi evliliğimin başlarından beri taşıyorum ama şimdi çıktı çünkü çok stresli zamanlarımdı. belkide siğil hiç çıkmayacaktı ve vücudum kendi kendine yenecekti. son anda bir artma görüldü.... ne biliyim herkes farklı yaşıyo bu virüsün belirtilerini kimse kimseye uymuyo...

bu tanının konulması için doktora gitmek şartmı? bendede anlattıklarınıza benzler şeylerden var çünkii ve cok korkuyorum(

Eğer siğiliniz varsa, bu (başta rahim ağzı kanserine neden olan tür olmak üzere) diğer HPV türlerine karşı da korunmasız olduğunuzu, her an diğerlerinin de size bulaşabileceği anlamına gelir. Korunmak için en mantıklı çözüm aşı olmanızdır.
Siğiliniz yoksa ve henüz hiçbir HPV türüyle temas etmediyseniz, hayatınızdan bu virüsü çıkarmak için yine aşı olmanız gerekir.
Yani aşılanmadığınız sürece HPV'nin hedefinde olursunuz.

bu tanının konulması için doktora gitmek şartmı? bendede anlattıklarınıza benzler şeylerden var çünkii ve cok korkuyorum(

bence hemen bi cildiyeciye görün.zaten jinekoloğa gitsende cildiyeye yönlendiriyor. tabi görünen yerdeyse siğil.inşallah yanılmışsındır ama yinede şimdiden geçmiş olsun:1no2:

arkadaşlar benim son gittiğim doktor podofilm verdi . bu ilaçtan fayda gören oldumu lütfen bilgiverirmisiniz:sinifsinif:

dünden beri gelen giden olmamış sanırım herkes düzeldi benden başka:gitme::gitme::gitme:

dünden beri gelen giden olmamış sanırım herkes düzeldi benden başka:gitme::gitme::gitme:

geçmiş olsun arkadaşım; padofin kulaanan arkadasım benım bı ay kullandı öle ha dince uçan bısı dıl keşke bende padofin kulansaydım bana direk asit werdıler janım yana yana şimdi padofini kullanan arkadsım yaklasık bır aydır bı zaman dilinnınde kulanıyor janını böyle sıkma lutwen beslenmene dıkkat et et sebze we taze meywe bu cok onemlı bı ay bı kullan padofini en kotü ihtimal koter yaptır hiç acımıo korma... sonrada maddi durumunuz ıyı ıse hpv aşışı ol en azından hpv yuksek tiplerinden korun

teşekkür ederim ilgin için.aldarada dahil her ilacı kullandım. sanki biraz yavaş iyileşicek bu hastalığım. sabredicem artık.

herne kadar wc havludan havuzdan bulasabilir dense de %99 cinsel yolla bulasan bir virustur, o yuzden eslerinizin cinsel hayatini sorgulamaniz gerekir bence, tek eslilerde gorulmez bu virus

sorgulamak derken sanırım eşleri suçlamak gerektiği gibi bir anlamda söylememişsindir cnm... herkes hayatında bişeyler yaşar ve birtakım şanssızlıklara maruz kalır. hem bu hastalık kısa vadede seyreden bir hastalık değil. yıllar önce bu virüsü alıp da yıllar sonra siğil çıkana kadar taşıyıcı olduğunu bilmeyenler var. hatta siğil çıkmayıp da ömür boyu bilmeyenler de mevcut. mantıklı olan, eşleri sorgulamak değil tedaviyi aksatmamak.... benceeee hihoyyyt

herne kadar wc havludan havuzdan bulasabilir dense de %99 cinsel yolla bulasan bir virustur, o yuzden eslerinizin cinsel hayatini sorgulamaniz gerekir bence, tek eslilerde gorulmez bu virus

Cinsel yolla bulaşma oranı gerçekten %99 mudur bilemem ama bence o kadar yüksek değildir.
Bu nedenle cinsel ilişki ile bulaşması yüksek ihtimaldir demekle yetinirim ve her türlü cinsel temas ile bulaşabileceğini unutmamak gerektiğini eklerim.
Ayrıca bu virüsün tek eşlilerde görülmeyeceği tamamen yanlış bir bilgidir.
Bu virüs hiç cinsel ilişkiye girmemiş birinde bile bulunabilir.
Hatta genel anlamda HPV'den bahsediyorsak doğum sırasında anneden çocuğa bile geçebilir.
Bence bilgi paylaşımı yaparken dikkatli olmak lazım. Özellikle de konu sağlıksa...

ya bence %99 olamazzzz cunku dus aldın banyodan bıle wurüs enfeskyonu alabılrısın weya her ay gıtmıs oldun agdacı ya da bırının esyasını kullanman sonucta cınsel yolla sürtünme yoluyla bııle gecen bı rahatsızlık ıse bole demek komık geldı wurusu tasıdından haberı olmayan bı suru kısı war etkısı yıllar sonra ortaya cıkan yada 2 ayda belıren bu sürü ince ayrıntı yada bı suru bakıire kız war lutwen yanlış bilgi wermeyin burdaaa kısaca %99 demekde pek saglıklı dilll o denlı yuksek olaması ımkansız (((( eşinizi bile suclarken 2 kes dusunun )))

prezervatif hpv yayılımını yüzde 100 korumaz die bir fikir ortaya atılmışsa. hpv nin sadece cinsel yolla bulaşacağı nasıl söylenebilir. ortak kullanım alanları bence bal gibi hpv yayılmasında etken. her ne kadar uzmanlar aksini idda etsede ben o fikre inanmıyorum. bir insan cinsellik olmasa da hpv taşıyıcısı olabilir.

ayrıca siğilim yok yok derken nurtopu gibi 2 siğilm var artık. şimdi 15-20 gün önce testte hpv negatif çıktı diyen doktor bu siğile ne diyecek çok merak ediyorum.... ayrıca bu sefer acaip kaşındı bunlar arkadaşlar siğilini kaşıyarak kanatan ve kırmızı olmasına neden olan arkadaşlar varmı. ayrıca son çıkan 2 siğil acaip sert... öncekiler öle değildi acaba siğil değilmi ki... ayh deli olcam siğilmi? değilmi? derken büyüyecekler... karar verdim sürüom ben aldarayı bakalım ne olcak :)))))

selam kizlar bu sayfayi yeni gordum maalesef ben ve esimde HPV liyiz rutin kontroller icin doktora gittigimde smear testininde zamani gelmisti onuda yapti bir kac hafta sonra aradilara doktor hemen gormek istiyor diye hpv oldugunu soylediler cok korktum cunku ilk kez duyuyordum isin ilginci bende gorunurde hic sigil falan birsey yok doktora gittim doktor biyopsi aldi temiz cikti allaha sukur kanser degilmis bu arada esiminde cinsel organinin uzerinde minicik sigil cikti onun icinde doktora gittik doktor birini tamamen aldi biyopsiye yolladi daha sonuc gelmedi digerini de yakti bu ay basi yine gittim doktora benimkiler rahimin icindeymis doktor kulak temizleme cubuguna asit doktu ve onlara surdu cok kisa bir islemdi hic canim yanmadi ben cok korkuyordum acir diye ama cok basit bir islemmis aralik sonu tekrar cagirdi bu seferde dondurucaz dedi bakalim bu sefer nasil gecicek ben asiyi bilmiyordum nette okudum gittigimde bende sorucam kac yasina kadar yapilabiliyor diye

Bence de HPV'nin sadece cinsel ilişki ile bulaştığını düşünmek büyük hata.
Öyle olsa bakirelede görülmezdi.
Bu virüs tokalaşmayla bile bulaşabiliyor, bunu unutmamak lazım.
Zaten Dünya Sağlık Örgütü gibi çok ciddi bir kurumun da bu virüse karşı bu kadar tetikte olmasının tek nedeni bu. Ben HPV'nin gelecek yılların hastalığı olduğunu düşünüyorum. Yani birkaç yıl içinde çok daha fazla duyar olacağız bu virüsü ve bunun neden olduğu sıkıntıları.
Rahim ağzı kanseri nedeniyle her iki dakikada bir kadın ölüyor.
Bu ölüm oranı şimdi bize çok uzak geliyor.
Tıpkı bir zamanlar kuş gribinin ya da birkaç ay önce domuz gribinin bize çok uzak geldiği gibi...
Dünya Sağlık Örgütü diyor ki "HPV'nin etkilerinden korunmanın tek çözümü rahim ağzı kanseri aşısı olmak."
Biz hala burada siğilleri yaktırmaktan bahsediyoruz.
Bir kere virüsle temas ettikten sonra yaktırsak ne olur?
Önemli olan bu virüsün bir türünün bize bulaştığı gerçeğiyle yaşamak ve diğer türlerine karşı tedbir almak.
Yani aşılanmak!

öncelikle bilgilerini paylaşan herkese tşk .ben padofilm yazan doktora önce çok kızmıştım haftada bir sürülen şeyden ne fayda görücem diye .3.haftanın sonunda siğilim banyoda yok oldu.izi bile yok hatta en büyük siğilde denemiştik önce.şükürler olsun en korktuğum siğil yok artık. özel günüm bitince miniklerede sürücem.hem canımda asitteki gibi yanmıyor.HERKES DOKTORUNDAN ıSTESıN.ŞıDDETLE TAVSıYE EDıYORUM.DIŞ KISIMA KENDıMıZ UYGULAYA BıLıYORUZ.HERKES YARARLANSINLÜTFEN...........:lepi:

pardon ama yaktırmayacağız da ne yapacağız... gereksiz konuşmalar ve can sıkıcı sözler sarfetmekten vazgeçseniz diyorum artık. ayrıca ben sizin burada bu hastalıkla mücadele eden biri olarak bulunduğunuza inanmıyorum. ordan burdan bilgileri kopyalamak için burada değiliz. hastalığmızın tedavisi sırasında yaşadığımız tecrübeleri aktarıyoruz ki insanlar birbirinden bişeyler öğrensin ve tedavilerinde bu bilgilerden faydalansın.

gerçi yukarıda yazdım ama bence herkes PODOFİLMi denesin.mucize bişey acı yok ağrı yok ,hergündeğil sadece haftada bir kez uygulanıyor.yemin ederim bu benim için en güzel çözüm oldu .kocaman siğil 3kez sürünce yok oldu.sihirli bişey bu.nolur cebinizi ve canınızı yakmayın .uygun fiyatlı ve acısız.çok mutluyum darısı hepinize.hihoyyyt

Herkese selam arkadaşlar.. benimde yakma işlemi olalı bugün 15. gün. kontrolüm var ve yaralar geçmedi. çok zorgünler geçirdim. bide üstüne regl oldum geçen hafta tam kabustu... ilki bu kadar acımamıştı. bu 2. sefer çok acım oldu
Yeni ilaç isimleri duyuyorum PODOFİLMi acaba gerçekten işe yararmı ? aldarayıda doktoruma sorucam yaralar geçince başlasam iyi olucak..
aquarius 80 nasılsın cnm ? yeni siğilim çıktı yazmışsın. merak ediyorum seni. yaz lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…