Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

aynen canım valla bu bartholin absesi de yeniden olacak diye bende stres yaptım sanırım. bende de çıktı kocaman ama tek :))) neyse ki senin iyi olmana çook sevindim. geçmiş olsun bidaha olmasın diyelim....

Arkadaşlar,
Ben bu topic'te bazı hatalı / yanlış bilgiler paylaşıldığını görüyorum.
Zaman zaman yorum yazarak veya özel mesaj ile mesaj sahipleriyle kontak kurdum ama hep ters cevap aldım.
Bugünkü Güneş gazetesinde HPV ile ilgili uzun bir yazı var.
Herkesin okumasını isterim.
Foruma link ekleyemediğim için yazıyı olduğu gibi aşağıya yapıştırıyorum.
Okuyunca açık açık anlaşılacağı gibi HPV sadece cinsel ilişki ile bulaşmıyor ve bu illetten kurtulmak için rahim ağzı kanseri aşısı olmak zorundayız. Başka bir korunma yolu yok.

Prezervatif kullanmak HPV'den korumuyor

Rahim ağzı kanserinin en önemli nedeni HPV'den korunmak için prezervatif bile yetmiyor. Çünkü HPV ten teması ile bile bulaşabiliyor
RAHıM ağzı kanseri, sağlıklı kadınlarda yapılan düzenli tarama ile önlenebilen tek kanser türü. Kadını ölümcül rahim ağzı kanserinden koruyan rahim ağzı kanseri aşısı HPV tip 6, 11, 16 ve 18'in neden olduğu kanser öncesi düşük dereceli lezyonları ve genital siğilleri önlüyor. Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güçer, rahim ağzı kanseri aşısı ile ilgili soruları yanıtladı.
Rahim ağzı kanseri nasıl oluşur?
Rahim ağzı kanseri, rahim ağzında anormal hücre çoğalmasıdır. En önemli nedeni Human Papilloma Virüs yani HPV'dir. Rahim ağzı kanseri, HPV enfeksiyonuna yanıt olarak rahim ağzı duvarında anormal hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla gelişir. Bu anormal hücreler bir araya gelerek tümör adı verilen kitleleri oluştururlar. HPV, temas ve cinsel ilişki yoluyla bulaşır. HPV virüsünün kuluçka süresi yaklaşık dokuz aydır. Enfeksiyon etkilerinin ortaya çıkması için virüsü aldıktan sonra yaklaşık bir yılın geçmesi gerekir. Bir çok vakada enfeksiyon sessiz kalıp, birkaç yıl HPV virüsünün etkileri ortaya çıkabilmektedir.
Bu aşıyı her kadın yaptırmalı mı?
Bu aşıyı risk altında olduğunu düşünen herkes yaptırabilir. Aslında tüm toplumu aşılayacak olursak bundan 20-30 yıl sonra Türkiye'de hiçbir rahim ağzı kanseri kalmaz. Ancak şunu da muhakkak belirtmek lazım. Şu anda piyasada bulunan HPV aşısı kansere sebep olan tiplerden tip 16 ve 18'e karşı koruyucu, diğer tiplere karşı koruyucu değil. Kansere sebep olan HPV virüsleri içinde 16 ve 18 tüm kanserlerin yüzde 70'ini oluşturuyor. Demek ki, kanserlerin yüzde 30'u aşının korumadığı türden HPV tipleri ile oluşuyor. Yani aşı olmak demek kansere yakalanmama garantisi değil. Aşı olunduğu zaman da smear taramasının aynı şekilde devam etmesi gerekiyor.

CıNSEL ıLıŞKı KRıTER DEĞıL
Bu aşıyı cinsel ilişkiye giren kadınların yaptıramayacağı söyleniyor. Bunun doğruluk payı nedir?
Aşı henüz hiç cinsel deneyim yaşamamışlarda daha etkili olmaktadır. Ancak cinsel ilişki burada tek kriter değil. Kadın, cinsel ilişki yaşamış olsa dahi, yüze yakın çeşiti olan HPV virüslerinden, kansere yol açan tipleriyle karşılaşmadıysa; bu aşı koruyacaktır.
Gebelere yapılabilir mi?
Gebelik sırasında önerilmiyor ama emziren kadınlara uygulanabilir. Gebelikten önce başlanmışsa, devam edilmez, gebelik sona erdikten sonra yeniden aşılama yapılabilir.
Erkekler de yaptırabilir mi?
Erkeklerin aşılanması hala tartışılıyor. Çünkü onlarda da kansere yol açmayan genital siğiller oluşuyor. Tercih ederlerse erkeklerin de taşıyıcı olmama adına 9-15 yaş arasında aşılanabileceği bildiriliyor.
Cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanımı HPV enfeksiyonuna karşı korumada ne kadar etkili?
Prezervatifle HPV'den maalesef değişik oranlarda olan koruma belki sağlayabiliyor ama tam olarak korunma için prezervatif bile yetersiz. Çünkü bulaşma için illa ki bir sıvı alışverişi gerekmiyor, ten teması ile bile bulaşabiliyor.
HPV enfeksiyonu cinsel ilişki sonrası her kadına bulaşmamakta. Virüs ile karşılaşan insanların %80'i bu virüsü hiç farkında olmadan yenmekteler. Ancak %20 insanda bu virüs uzun dönem süren gizli enfeksiyona sebep olmaktadır. Hatta gizli enfeksiyonun da %70'i bağışıklık sistemi tarafından yenilmektedir. Ancak geriye kalan insanlarda rahim ağzında yıllar içerisinde kanser öncüsü lezyonlar ortaya çıkmakta ve bazı kişilerde öncü lezyonlar kansere ilerlemekteler.
Rahim ağzı kanserini önlemek için üretilen aşılar, hangi yaş aralığına ve kimlere uygulanabilir?
HPV aşısı, özellikle 9-13 yaş aralığındaki kız çocuklarına uygulanmalıdır. Bu yaş aralığı isteğe bağlı olarak 26 yaşına kadar uzatılabilir.
HPV aşısının canlı bir aşı olmadığı ve hepatit aşıları gibi genetik teknoloji ile hazırlandığı için birçok kişiye rahatlıkla uygulanabilmektedir.

KOLDAN UYGULANIR
Aşı üç doz olarak, altı aylık süre içinde, koldan uygulanmaktadır. Aşı, oral seks yoluyla geçen HPV'nin neden olduğu ağız içi ve gırtlak kanserlerine karşı da koruyucu. Çünkü aynı mekanizma o bölgede de işliyor.

darısı bizim başımıza.. geçmiş olsun.. nasıl atlattın aldara isimli ilaçlamı yoksa yakma dondurma işlemiylemi ? ben 2. kez yaktırdım umarım son olur..
şimdiden teşekkürler yardımın için

merhaba, sadece sen merak etmissin, demek ki cogu kisi atlatmis
anlatayim
evet bir kez biyopsi seklinde aldirdim tum sigilleri (hpv tiplemesi icin)
2 kez de yakildi cunku durmadan tekrarliyordu
yakildiktan 1 hafta icinde yenileri cikiyordu ve hizla cogaliyordu
son yaktirmamda sigillerden birkaci buyumustu ve derinlesmisti, lokal uyusturarak yani dise igne vurur gibi her sigilin yanina uyusturucu igne vurularak yakildi ancak cok acili oldu cunku dedigim gibi derin sigiller vardi. Bendekiler zamanla hep çap olarak hem de derinlemesine buyuyordu.

3-4 farkli jinelog gezmistim o gune kadar, hepsi yakilcak dedi baska bi yontemi yok dediler ama bi tanesi mutlaka gecececek belki kendikendine ama cogalmamasi icin yakilacak dedi ayrica bazilari da gozumu cok korkutmustu, ciddi bi mesele haline getirmistim kafamda bosyere...

Son yakma isleminden sonra ben birdaha boyle bir islem yaptirmamaya karar verdim, cunku bidaha o masaya yatmak bile istemiyordum artik. Kendikendine gececek bunlar artik hicbisey yapmayacagim dedim. Yalniz o arada da hpv tiplemesinde bende bulunmayan tipler icin asi oldum.

Işin özü bu sigillerin gecmesi icin telkin gerek, bu sigillerin sinir sistemi ile ilgisi var arkadaslar. Ben baya arastirdim. O yuzden cok guclu bi sekilde kendinizi telkin ederek virusu baskilamaniz lazim. Bunu yapmasaniz bile zaman icinde zaten vucut bu virusle basediyor ancak o surec bile cok sıkıntılı. Yani benim oyle oldu cunku inanilmaz kasiniyordu ve elimi attigim heryer kabarciklarla doluydu.

Neyse sonunda gittim bi hocaya okuttum ve de gececegine inandim, cunku hocanin okuyup ta gecmedigi sigil yokmus diye duydum kendimi inandirdim yani. Icimde yine de suphe vardi o yuzden gecmedi yine de...Sonra eski bir usul aklimiza geldi o da incir sütü. Yani incir agaclarinin yaprak sapini kopardiginizda beyaz bir sivi geliyor. Bunu sigillere surdum, acitiyor ama yaktirmaktan daha iyiydi bana gore. 2 gunde bir bu sutu kullandim. 1 ay icinde hepsi kuculerek kayboldu hatta izi bile kalmadi. Okutmaktan mi yoksa bu sutten mi bilmiyorum. Sigiller varken bunlar gecse bile iz birakir diyordum cunku gorseydiniz gercekten vajina o kadar kotu gorunuyordu ki...Allaha cok sukur.

1 hafta once de asinin 3. ve son dozunu oldum...Ben bunun bagisiklik sisteminin zayif olmasindan dolayi oldugunu dusunmuyorum cunku grip bile olmayan bir insandim.

Ha bu arada corekout- bal karisimini da denemistim ancak bir sonuc vermedi. Aldara ise cok zayif bir ilac, doktor da bunu soyledi yani sigillerle basedecek bir gucu yok sadece hergun surersen bi nebze buyumesini onledi o kadar. Bendeki sigiller gucluydu cunku.

Sigilleri onemsememek ve gecip gidecegini dusunmek gerek. Benim toplamda 6-7 ay surdu gecmesi. Darisi basiniza.

Son düzenleyen: Moderatör:

çok teşekkür ederim paylaştığın için. geçmezse denicem dediklerini. 2. yaktırışım, artık pskolojim kaldırmıyo maddi olarakta çöktürdü beni bu hastalık. umarım çıkmaz bidaha., bu inciri nerden bulabilirim? ham olarak almak lazım değilmi? o sütü, olmuş incirde olmaz sanırım....

arkadaşlarr yardımmm bişi sorucamm.. ben hem normal bi vitamin, hemde doktorun verdiği imuneks adlı vitamini kullanıyorum. ama alnımda hiç çıkmaz bisürü sivilce çıktı. hemde ödem gibi şiştiii ((

acaba fazla vitamin yaparmı yada bu imuneks yapmış olabilirmi. iki vitaminide kullan demişti doktorum. ama çok kararsız kaldım acba biraz aramı versem bu sivilceler ondanmı oldu ? yoksa yaktırmaya giderken biras stres yaptım ondan mı oldu offf.......

vitaminleride bırakırsam ya gene siğiller tekrarlarsa? moralim bozulduuu (

canım merhaba bence boşuna kuruntu yapıyorsun çünkü bende de siğil var ama çok şükür hpv yok smearı tam 3 kez yaptırdım onlarda temiz yani hpv yok tabi karar senin istersen yenile testini hepimize geçmiş olsun

canım sağolasın içim daha da rahatladı. şu an siğilin olduğu halde hpv yokmu. yoksa siğillerin geçtikten bir süre sonra mı hpv yok dendi... artık bu konunun üstüne bende gitmeyi düşünmüyorum. artık ne olursa olur... alnımıza yazılandan ötesi olmaz. allah herkese acil şifa ve güç versin....

canım benim senin durumun fazla vitamin yüklemesinden olmuş gibime geldi. kendine iyi baktığına inanıyorsan doktorla görüş bu vitaminlerden birini almayı bırak. diğerini de 2 günde bir iç. valla moraller bir bozuluyo bir düzeliyo... yinede güçlü olmak ve bunu atlatmak önemli... ayrıca çok senelr önce bir trafik kazasında ölümden döndüm. çok kan kaybettiğim için vitamin yüklemesi oldu. sivilce ve aşırı kilo problemi yaşamıştım ama kullanmayı bırakınca herşey normale döndü. hee bide fazla vitaminin karaciğere de zarar verdiği bilinen şeyler. doktorla görüş cnm. haber bekliom (herzaman olduğu gibi..)

canımm bayram tatili için ailemin yanına geldim o yüzden doktora gidemedim soramadımda. annem bi cildiyeciye gidelim bunlar sivilce değil başka bişi diyobaya büyüdü çoğaldı cnm yanıyo. sanırım cildiyeciye görünücem vitamin kullandığımıda sölicem bakalım ne teşhiş koyucak meraktayım. moralim çok bozuk ben böyle kolay kolay olmam. sanırım üst üste gelince biras ağır oldu bu kadarı..:gitme:
üstesinden gelicez ama demi tatlımmm :) öpüyorum seni çokk

zaten sabır ve özveri isteyen bir hastalığımız var. şimdi siğilleri en yoğun yaşadığımız dönemde başka sıkıntıları yaşamak ne kadar zor geliyo biliyorum. bende geçen gün aynı oldum moralim bozuldu ama yine mecburen toparlandım.

canım internetten araştırdınmı hiç?? bu sendekiler ne olabilir?? kullandığın ilaçların prospektüslerini ayrıntısına kadar oku canım. hemen cildiyeye git bakalım ne diyecek hay allah ya çok merak ettim. ama ne olursa olsun biz atlatırız canım. hepsi geçicek inan buna hatta bunlar geçicek de başka neler gelcek başımıza iyisi de, kötüsü de... ayrıca sana destek olan bir sevdiğin var ne kadar güzel. aileyle de paylaşılmıyo bu tarz sorunlar keşke benim de yanımda beni seven bir insan olsa... opuyorumnanaktan

bu topikte daha öncede bahsetmiştim ama hala bu dertten kurtulamamış arkadaşlar için tekrar hatırlatmak istedim;
bendede hamileliğimin ilk aylarında çıktı bu illetten.doktorum hpv kondilomları olduğunu söyledi.kısa zamanda hem sayıları hem büyüklükleri arttı.bunun üzerine doktorumun tavsiyesiyle ıL33 diye bi asit kullanmaya başladım.evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz bişey..2-3 gün arayla 4-5 kere sürmemin sonucunda hiçbişey kalmadı geriye...
doktorum hamilelik boyunca bağışıklık sistemim baskılanacağı için tekrarlayabileceğini söyledi. ama şükürler olsun,7.ayıma girdim ve eşimle birlikte olmayada devam ettiğim halde tekrarlamadı.
yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç en ucuz,güvenli ve etkili yöntemin bu asitle dağlama işi olduğu.
benden tavsiye etmesi..

Siğil var ise hpv %100 vardır. Smear testinin temiz çıkması hpv olmadığı anlamına gelmiyor arkadaşlar. Smear testi sadece kanserli oluşum yada hücre değişimi varmı yokmu diye yapılır. Hpv olup olmadığını anlamak için HPV DNA PCR testi yaptırmalısınız. Başka türlü hiç bir şekilde hpv nin aktif yada inaktif olup olmadığını anlayamazsınız.

birkaç sene önce bende de siğil vardı. doktora gittim. "aldara" isimli ilacı verdim. 4 ay her gece yatmadan önce sürüyorsunuz. biraz meşakkatli ama sonucu iyi oluyor. eğer geçmezse lazerle yakarız demişti doktor. ama geçti o ilaçla.
eşimde de çıkmıştı. başlangıçta bir ilacı vardı onun, sürüyordu, 2 gün sonra siğil yok. ama tekrarlıyordu. en son lazerle yaktırdı. bir daha da çıkmadı onda da.

arkadaşım bence direk ağaçtan almalısın yoksa sütü kurumuş olur.yani enyakın incir ağacını bulman gerekiyor. bende deniycem bunu çok duydum sanırım menfaatleniriz. geçmiş olsun:sinifsinif::a015:

bitanem çok sağol çarşambaya randevu aldık bakalım gidicez. ama doktor bi arkadaşm gördü. zonaya benzio sıkıntıdan çıkar. önce svilce gibi başlar büyür ama genede cildiyeci görsün tam bilemem dedi. oysa bile ilacı var tedavisi var napalım. ama görüntü olarak tam alnımda olduğu için canım sıkılıo çok
vala siğilleri unuttum şimdi bunla uğraşıyorum hadi bakalım gelde stres yapma :)
biras desteğe ihtiyacım var ayrı şehirlerdeyiz. erkek arkadşımın yanına gidicem 2-3 günlüğüne.orda nete giremem. dönüşte haberleri veririm tatlım.
şimdiden tüm arkadaşların bayramı kutlu olsun.. allaha emanet olun a.s.

herne kadar wc havludan havuzdan bulasabilir dense de %99 cinsel yolla bulasan bir virustur, o yuzden eslerinizin cinsel hayatini sorgulamaniz gerekir bence, tek eslilerde gorulmez bu virus

Rahim kanserine karsi asi üretilmistir. Gardasil benim kullanmis oldugum asinin ismi. Türkiye´de varmi yokmu bilmiyorum ama bu asliari lütfen yapalim hanimlar. Ben yaptim, hicbir yan etkisi yok. Ben jinekologa gittim ve sadece dogum kontrol hapi önermesi icin cünkü evlenecektim. Bana ilk dedigi Asiyi yaptir cok iidir...aldim, yaptirdim...3 dozlu bir asi. Bugün televizyonda canli yayinda izledim, doktorun biri bu asilar hakkinda konustu ve bu asiyi yapan kadinlarda nerdeyse 100% koruma görünüyor yani bu rahim kanseri olma olasiligi yok gibi.
Evet bu asi pahali ama düsünün ki ömür boyu bu konuda rahatsiniz...
Lütfen hanimlar arastirip bunlari haptirin...
Saygilar

sewgılı arkadaşım ası ıkı tıptır gardesıl 4 farklı tıp vürüsten koruyo cervılax ıkı tıp hpv olan hastalara dr lar cervılaxsı onermekdedir.her ne olursa olsn bayanlar aşıyı dr sorarak doktorunuzu yaptırın ayrıca bayanlar aşının tek dozu 250 TL civarında dr gelen fıyaatı reprazantıcılardan 170 tl eger tanıdınız varsa dr veya ılaccı getırsın bu ası hpv gecıren hpv 6 gecirmekten olan bayanların hpv 11 ve ust hpv tıplerınden korumasıdır .... ayrıca bayanlar aşı yaklasık 5 yıl koruma saglamaktadır . lutwen ası olun cok onemlı pat dıe kanser olmazsınız ama 15 -20 yıl sona ne olca bellı olmaz sımdıden onlemnızı alın o pısıkolojı adamı cok kotu yapıodu ılk zamanlar en azından benı ole yaptı dengemı alt ust ettı cok agladım zırladım keske bırı zamanındda bana asıdan bahsetesdı de olsaydım sımdı kendıme cok ıyı bakıorm balık yag tabletı , vıtamınımı ıcıorum ozellıkle bol taze meywe yemekteyım cok sukur sızde onlemınızı alın unutmayın en temız ınsanda bıle cınsel yolla olmasada olan bısı havuz hamam özellıkle ağda spatulasına dıkkat etın we ılıskı sırasında korununun prezervatıfle kendınıze ıyı bakın arkadslar

bu arada bırsey soylemek ıstıyorum prezervatıf sıgıl warken korumuyor... ılestıkden sonra ıyı bı koruyucu bıde temızlık cok onemlı k genıtal temızleme sabunun kullanın ...
bu arada bı bakın su atmıs oldum lınkeoruyo sızde bı goz atın derım

MSN Yaşam

canım ne zamandır nete giremedim o yüzden sorunu şimdi cevaplıyorum kusura bakma bende siğiller vrken bile hpv yoktu çok şükür.şimdi 2 tane siğilim var çok küçük dr yakmaya bile gerek görmedi bir daha smear yapıldı sonucunu bayramdan sonra alıcam ama bundan önce iki kere yaptırdım hepside temiz çıktı çok şükür çok geçmiş olsun hepinize iyi bayramlar arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…