- 26 Ocak 2008
- 1.183
- 2
sağol dalyaa37 ancak benim 10 aylık bi bebeğim var ve anadolu yakasında bi yer arıyorum
tek başıma olsam giderim ama onu bırakacak kimsem yok maalesef
merhaba kızlar.....sızınle paylasmak ıstedıklerım var.sıtede yenı sayılırım.anlatacaklarımı duyunca sıgıllerınıze sukredebılırsınız.ben hpv tasıdıgımı tesadufen ogrendım.smear yapıldı oylesıne.orda cın 1 cıktı.yanı rahım agzı kanserı oncesı durumu.hpv bırcok tıpı olan bı vırus.zararsız olanlar sıgıl yapıyo. bırde tehlıkelı tıpler var.onlarda rahım agzında hucresel deısıklıkler yapıyo.tabı ben bunları ogrenınce mahvoldum.cunku 26 yasındaym ve sadece 1 yıllık evlıyım.daha bebısım bıle yok. tabı ınlarca muayene, zor kolposkopiler, canlı canlı alınan bıyopsiler....hepsını yasadım.ınanın sıgıllerdeen cok daha zor.sonra rahım agzım yakıldı.tum bunlar sadece onlem.bı cozum deıl.ve bu onlemler umarım bebek sahıbı olmamı engellemez.kanser olmaktan cok korkuyorum.ama daha cok bebegm olmamasından korkuyorum.ılk smearım temız geldı.sımdı 2. yı yaptırıcam.desteklerınızı ve dualarınızı beklıyorum.Allah hepimize yardım etsin.siğillerinizi sakın takmayın....banada moral ve dua gonderın nolur...bı gun ınsallah bu sıtede sıze saglıgımın ıyı oldugunu,hamıle oldugumu ve bebegımın oldugunu yazabılırım.ınsallahhhhhh
merhaba kızlar.....sızınle paylasmak ıstedıklerım var.sıtede yenı sayılırım.anlatacaklarımı duyunca sıgıllerınıze sukredebılırsınız.ben hpv tasıdıgımı tesadufen ogrendım.smear yapıldı oylesıne.orda cın 1 cıktı.yanı rahım agzı kanserı oncesı durumu.hpv bırcok tıpı olan bı vırus.zararsız olanlar sıgıl yapıyo. bırde tehlıkelı tıpler var.onlarda rahım agzında hucresel deısıklıkler yapıyo.tabı ben bunları ogrenınce mahvoldum.cunku 26 yasındaym ve sadece 1 yıllık evlıyım.daha bebısım bıle yok. tabı ınlarca muayene, zor kolposkopiler, canlı canlı alınan bıyopsiler....hepsını yasadım.ınanın sıgıllerdeen cok daha zor.sonra rahım agzım yakıldı.tum bunlar sadece onlem.bı cozum deıl.ve bu onlemler umarım bebek sahıbı olmamı engellemez.kanser olmaktan cok korkuyorum.ama daha cok bebegm olmamasından korkuyorum.ılk smearım temız geldı.sımdı 2. yı yaptırıcam.desteklerınızı ve dualarınızı beklıyorum.Allah hepimize yardım etsin.siğillerinizi sakın takmayın....banada moral ve dua gonderın nolur...bı gun ınsallah bu sıtede sıze saglıgımın ıyı oldugunu,hamıle oldugumu ve bebegımın oldugunu yazabılırım.ınsallahhhhhh
Hepinize çok geçmiş olsun anlıyorum çok sıkıcı bir durum .Evlikken daha de zor oluyor çünkü tekrar bulaşıyor ve bu sorun uzıyor .Aktif genital leziyonların varlığında bulaşıcılık en yüksektir.Siğiler ortaya çıkıp tedavi edildikten sonra yeniden siğil çikmadan geçen dönem ne kadar uzunsa bulaştırıcılık da oranda azalmaktadır . Ben doğrusu merak ettim nerden bildin havuzdan kaptın?? Çünkü bu virus bazen yillarca hiçbir bulgu vermeden vucuta kalabiliyor ondan erkekler genelde taşıyicı oluyorlar haberleri bile yok ve bize bulaştırıyor .acil şifalar diliyorum canım.ben evliliğimin ilk yılarında bu soruna karşılaştım.balayında havuzda kapmışım bu virüsü.ve tabiki eşimede bulaştı bu meret.bende bağışıklık kazanmıştı.tam 3 kez operasyon geçirdim.5 yıl geçti aradan bir daha hiç çıkmadı.ama eşeimle neredeyse 1 seneye yakın bu rahatsızlıkla uğraştık .tam bende bitti diyoruz bu seferde eşimde çıkıyordu.ve çok çabuk yayılan bişi. buğün 2 tane varsa ertesi gün 10 tane oluyodu .her hafta dr gidiyordum kontrole.allahtan kurtuldum. darısı sizlerin başına.ama yıllardır havuza iç girmedim korkudan bir daha o günleri yaşamak istemiyorum.
selam kıslar bendede siğil çıktı ve sonra kendiliğinden koptular şimdi gözle çok farkedilmiyor ama elimle hissediyorum var yani. hamiş kalmaya da çalışıyorum ama hala kalamadım acaba bu siğiller gebeliğe engelmi biliyomusunuz. siğili olup gebe kalan varmı aranızda??????????
bende uçuk oluyor siğil değil ağızdaki uçuk gibi sadece biryerde çıkıyor siğil dediğiniz şey bunun gibimi?