vajinal orgazm miti

bildigimce

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2013
16
2
6
34
İstanbul
1 Kasım 2013 Cuma

Vajinal Orgazm Miti
Okuduğum ve herşeyi başlatan o ilk makale Anne Koedt tarafından 1970 yılında yazılmış olan "The Myth of the Vaginal Orgasm"dir (yani "Vajinal Orgazm Miti"). Makaleye şu siteden ulaşılabiliyor; The Myth of the Vaginal Orgasm by Anne Koedt

Öncelikle belirtmem gerekir ki bu makale Anne Kroed'in kendi görüşerini içerdiğinden, söylediği herşeyin doğru olduğunu düşünmüyorum; fakat bu makale benim belli konularda bilinçlenmem de ve hiç sorgulamadığım ve beni çok rahatsız eden (aslında birçok kadının da aklını kurcalayan ama hiç dile getirilmeyen) konulara değiniyor.

Anne Kroed makalesine kadınların cinsel soğukluğunu hakkında yazarak bir giriş yapıyor. Kendisine göre klitoral ve vajinal orgazm diye bir ayrım yok ve cinsel soğukluk da kadınların vajinal orgazm olamaması üzerinden tanımlandığı için kadınlar aslında "cinsel soğuk" olmaya mahkum ediliyor. Kroed vajinanın çok da hassas bir bölge olmadığından söz ediyor ve kadınların cinsel sorunlarının çoğunun da kadın anatomisi üzerine yanlış varsayımlardan kaynaklandığını söylüyor. Halbuki bu tür durumlarda bizzat kadının kendisi suçlanır ve kadınlık görevini yerine getiremediği söylenip durur!

Kroed diyor ki kadınların tahrik olması için birçok bölge bulunsa da (göğüs, kalça, bacak vs) orgazma ulaşması sadece klitorisin uyarılması ile mümkündür. (Bu bilimsel bir araştırma değil ve Kroed'in haklılık payı olsa da durum tamamen bu değil, ilerdeki yazılarda detaylandıracağım). Bu yüzden de süregelmiş olan cinsel davranışlarımızı ve normlarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyor. (Ki bu mutlaka yapılmalı!). Kadınlar cinsel olarak erkeklerini tatmin etmek üzerinde betimlendikleri için anatomik yapıları yeterince incelenmedi ve artık "özgürleşmiş kadın ve onun vajinal orgazmı" mitinden bıktık diyen Kroed, erkeklerin aslında klitorisin farkında olduklarından (neticede "ön sevişmede" -ki aslında bizim için en güzel şey belki de!- bolca kullanıyorlar) ama kendi zevkleri için (yani illa ki penetrasyona ulaşmak için) ona ikincil derecede bir organ muamelesi yaparlar.

Kadınlara gelirsek, birincisi erkeklerin tatmin etmekle o kadar meşgul oldukları için ya onlar da klitorisi gözardı ediyorlar ya da vajinal orgazm mitine o kadar inanmışlar ki klitorisin gücünün farkında bile değiller ve de kendilerini vajinadan zevk alamadıkları zaman anormal hissediyorlar. Kroed kadınların erkeklerin normlarına göre belirlenmiş cinsellik içinde kafalarının karıştıklarını söylüyor ve çoğu zaman kadının işi bitirmek için sustuğunu ve orgazm olmuş taklidi yaptıklarını söylüyor.

Bu makalede önemli bulduğum başka bir nokta ise Kinsey'nin araştırmasından yaptıpı alıntı (Sexual Behavior in the Human Female, Alfred C. Kinsey, Pocketbooks, 1953): "Vajinanın hassaslık derecesi bu kadar: jinekolojik araştırmamızda test ettiğimiz kadınların yüzde 14'ünden azı vajinasına dokunulduğunu belirtti" sy.580. Düşünsenize bu kadar az hassas olunan bir yerden bizim doruğa ulaşmamız bekleniyor (ama dediğim gibi işin detayları ve başka bir yüzü var ki bu konuya ilerde değinicem).

Bu makaleyi okumamın bana ne gibi faydası oldu. Birincisi hiç fikrim olmayan bir konuda bilinçlendim. İkincisi hiç konuşulmayan bir konuda konuşabilir oldum (ki bunun ne kadar önemli olduğunu sonraları çok iyi anladım, neden kimse konuşmuyor, kadınlar konuşsa herşey ne kadar kolay olacak!). Üçüncüsü ben konuştukça, çevremdeki çoğu insanın bu konuda sıkıntısı olduklarını öğrendim, bu konuları hiç bilmediklerini, kimseyle konuşamadıklarını, kendilerini tek zannettiklerini, anormal olduğunu düşündüklerini, "kadınlık görevini" yerine getirememekten utanç duyduklarını...

Umarım siz bunları yaşamamışsınızdır, yaşadıysanız umarım biraz daha bu konuda bilgi edinmiş olursunuz bu yazıyla... Lütfen konuşun!

blog: bildigimce.blogspot.com

ben bunu eşime söylemek ve yaşamak istiyorum ama nasıl sölicemi nerden başlıcamı bilemiyorum kızlar banada bi yardım edin adam nerden öğren din diye sorarmı veya biliyomudur onu bile bilmiyorum.

ben bunu eşime söylemek ve yaşamak istiyorum ama nasıl sölicemi nerden başlıcamı bilemiyorum kızlar banada bi yardım edin adam nerden öğren din diye sorarmı veya biliyomudur onu bile bilmiyorum.

Yaklaşık iki senelik evliyim... Ben de cinsellik konusunda acaip utangacımdır.. Öyle ki hiç eşime düşünün evde canım aşkım bitanem gibi şeylerle bile seslenemem... Yatakta o çok sever konuşmayı renklidir yatak hayatımız.. Ama ben o kadar utangacım ki utanma der beni rahatlatmaya çalışır... Ve işe de yaradı artık bir kaç aydır ben de utanmıyorum yaşamak istediklerimi istediğim gibi yaşıyorum ona azar azar da olsa şunu şöyle yap bunu böyle yap diyebiliyorum çünkü o da soruyor neyin hoşuma gidip gitmediğini.. Siz de rahatça konuşabilirsiniz bence... Ben bu tarz isteklerimi ilk önce yüzüne değil de mesajla söylemiştim sonra sonra açıldım inanın siz de ne istediğiniz söylerseniz o da sizi mutlu etmek için dha çok çalışacak o da mutlu olacak... Bunu biran önce yapın bir çok şeyin çok daha güzel olduğunu farkedeceksiniz

sorun şu ben bunu eşime yaşamak istediğimi söylesem eşim nerden öğrendin diye sorar hastanede çalışıyorum burdan öğtendim falan desem sün arkadaşım baya samimiyiz bana anlattı ve ben şok oldum esas orgazm vajinal olanmış idrara benzeyen ama idrar olmayan bir su geliyomuş baya tazyikli ben bunu hiç duymadım acaba eşim biliyo ben bilmediğim içinmi öyle davranıyor kafayı yicem daha önce biriyle unu yaşadımı ben herşeyi ilk eşimde yaşadım onun için onun bana öğretiklerini biliyorum sadece ve ben kimseden vajinal orgazm duymadım zaten klitoral olarak herzaman orgazm oluyorum ya ben nasıl açsam konuyu

bende utana sıkılada olsa eşime sölerim aktif bi cinsel yaşantımız var taki dün bunu öğrenene kader 17 yaşımda eşimle tanıştım 23 te evlendim 28 yaşındayım ve şoklardayım ya eşime söylemem lazım içimdede tutamam böyle bişey var o niye bana söylemiyo bunu biliyosa bildiğim herşey yalanmıymış((((((((((((

Canımmmm... Tazyikli su geldiğini kim söyledi Allah aşkına... bir tek erkek boşalırken tazyikli boşalır kadından gelen su normal olarak akıntı gibi gelir zevk suyudur... O da uzun ön sevişmeyle başlıyor... Vajinal orgazm her seferinde zaten mümkün değil.. Vajinal orgazm için eşin ilişki esnasında o noktaya değecek de sen de orgazm olacan.. Bunlar öyle her zaman mümkün mü... Şahsen uzun ön sevişmeyle o dediğin zevk suyu geliyor zaten.. Klitoral olarak da uyarıyorsa zevk alıyorsan sorun nedir? Konuyu da böyle oturup bilimsel bilimsel konuşma zaten... İstersen önce benim gibi ne bilim bi konu aç mesajla çok utanıyorum söyleyemiyorum sana herşeyi vs de.. Bunda öğrenmeyle alakası yok.. Sana onu sormaz erminim.. Ben de her şeyi eşimde yaşadım o kadar acaip şeyler biliyor ki inan çoğu şeyi ondan öğrendim ama sorgulamadım nerden nasıl öğrendin diye..

bence bu yazıyı yazışmalarımızı bütün kadınlar okumalı çünkü bir çok kişi orgazm olamıyor veya klitoral orgazm oluyor vajinal orgazm olan arkadaşlar bizlere yardımcı olun bizde kadınız ve bunu yaşamak kendi adıma konuşuyorum istiyoruz hep beraber herkesi bilinçlendirelim bence

internette bunun masaj videoları ve boşalma görüntüleri var dün baya araştırdım idrara gibi ama araştırmalar idrar olmadığını kanıtlamış

Bir de zaten orgazm olunca az da olsa o su gelir akıntı şeklinde... Bunu anlamadım.. Neyi bu kadar kafanıza taktınız ortada hiçbişi yok bence

ben bilimsel bi şekilde konuşmuyorum yalnış anlamışınız veya benyalnış anlatıım sanırım kusura bakmayın sadece bilgi almak istedim cvp için teşekkür ederim ilk yazan sizdiniz sadece burda herşeyi bulabileceğimi düşündüğüm için yazdım ilk açılan konu başlıklarınada hemen yazdım konu açmak fikrinden önce yaşayan insanlarla veya açılmış konular üzerinden yazışmak istedim alakanız için teşekkür ederim ama normal hayatta soramıcağımız şeyleri sanaal ortamda yüzyüze olmadan daha rahat konuşuyor olabilmek adına yazmıştım .

Canım sanırım sen benim yazdığımı yanlış anladın.. Bilimsel olarak oturup konuşma derken eşinle böyle konuşurken bilimsel olarak anlatma demek istedim.. Bilimsel olarak anlatırsan hani böyleymiş şöyleymiş diye o zaman daha çok merak eder nerden öğrendiğini.. Sen her şey doğal normalmiş daha çnceden de söylemek isteyip de utandığın için şimdi söylüyormuş gibi hissettir eşine demek istedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…