Vajinal muayene hakkında bakar misiniz kizlar

Kız haklı . Kişi yanlış anlayabilir bu soruyu .
İnsan gibi bakire misin değil misin diye sorsunlar.
Bana sorsalar ilk anlamayadabilirim bakire olmadigim halde yok evli değilim diyebilirdim öylesine soruyor sanıp.
Bence de. Bazen muhabbet olsun diye ne iş yapıyorsunuz falan diye de soruyorlar, medeni hal sormak da bunun gibi bişey benim gözümde.

Çünkü bizim muhteşem halkımız bakire misin ya da daha önce cinsel ilişki yaşadın mı diye sorunca direkt hakaret algılıyor da ondan.
Çok defa gördü bu gözler yani.
Maalesef çok doğru.
Benim bir tanıdığımın kızı doktora gitmiş, jinekoloğa, doktor ona "cinsel ilişkiye girdiniz mi?" diye mi ne sormuş, bekaretini öğrenmesi gerekiyordu muhtemelen. Kız da terslemiş doktoru, ben daha 20 yaşındayım ne ilişkisi diye. İyi bişeymiş gibi bir de gelip bize anlatmıştı.

Kadın doğum uzmanı ( jinekoloji uzmanı.)
Bakireysen ultrasonik muayene olur, idrara sıkışık olmalısın ( net görebilmek için)
Jinekolojik muayene istersen de yara durumuna bakılabilir, smear testi de yapılabilir.
Muhtemelen adetin gecikmiş olup sağ veya sol overde ağrıyla kendini hissettiren kistin olabilir. Sen kistin olduğunu nereden biliyorsun? Sürekli yaşadığın bir durum mu?
Geçmiş olsun canım

o zaman sırf bir kadın bakire olduğundan adam akıllı muayene bile olamıyorlar vay be

tabiyki karından bakar

hahah

Doktor isteğine göre değil
Bakire olup olmadığını sorduktan sonra kendi karar vererek bakar
Bekarım deseniz de bakire misiniz diye de ayrıca soruluyor
2 kere muayene oldum
Ben pcos dam şüpheleniyorum diye çok şükür hiçbirşey çıkmadı darısı başına

Ben vajinal muayene olmak istemediğim için evli değilim demiştim. İlişki durumunu sorsaydı gerçeği, yalnızca gerçeği söyleyeceğime yemin edebilirdim.

Amannn aman ..... Bilseydim konumu açarken evli değilim yerine bakireyim derdim ....

Şu konuları saptirmayin yahu ...

Ben burda evli değilim demekle bakire olduğumu kastetmistim....

Tabi ki evli olmayanların cinsel yaşantısı olabilir ..Bizde biliyoruz sorun yok sakin olabilirsiniz...Konuyu saptirmaya gerek yok ... Her konuda bir polemik çıkarmaktan vazgeçin ..

Cevap veren arkadaslara teşekkür ederim ...

Kendi doktorum dışında birine çok nadir gitmisimdir ama hiç birinde evli misin sorusu duymadım. Genelde cinsel olarak aktif misin diye sorarlar.

Aktif değilseniz vajinal muayene yapmazlar kolay kolay. Ama bakılması gereken mantar ya da enfeksiyon durumlarında smear alırlar.

Teşekkür ederim canım....
Bende tuylenme problemi var ki ben normalde tuysüz bir insanımdir kaşlarımi bile hiç almadım düşün ama bir süredir göğüs bölgem çenem ve de boynumda biraz tuylenme var bir de yüzümde putur putur kırmızı şeyler çıktı cildiyeye gittim kadın doğum a da bir gözük dedi onun dışında adetlerim falan normal .. Arkadaşımda da tuylenme vardı 5.5 cm kisti olduğunu öğrendi bende kistten supleniyorum bu yüzden umarım değildir ...

Ultrason ile bakarlar. Jinekolog kadın doğum (ve hastalıkları) aynı şey. Yanlız giderken dikkat etmeniz gereken bazen sadece hamile olanlara bakan doktorlar oluyor büyük hastanelerde

Ben lisedeyken muayene olmustum iki kere
Birinde akintidan ornek almislardi
Alet filan sokmuyolar zaten

Genelde bakmiyolar ama ultrasona gönderiyorlar

ben evlenmeden önce vajinal muayene oldum hatta akıntımdan örnek almıştı doktor, hazırlıklı gidin

Doktorun evli misiniz bekar mısınız diye sorması daha normal geliyor kulağa, zaten kist vb şeyler ultrasonda çok rahat görülüyor. Mantar vb alttan muayene gerektirecek durumlarda duruma göre hareket edilir. Önemli olan şikayetiniz. Hazırlıklı gidin ama korkacak bişey yok. utanmanız sağlığınızdan daha önemli değil. Doktorlar da sizi vajinal muayene etmek için can atmıyor. Rahat olun. Ne gerekiyorsa o olur. Kadın doğum jinekolog diye iki ayrı bölüm yok. İkisi aynı şey .

Hımm anladım tamam canım. Bilgilerime dayanarak söylüyorum ki hormonal bir dengesizlik söz konusu. Demişti dersin
Bayramdan sonra ihmal etmeyip tahlillerini yaptırmalısın

o zaman sırf bir kadın bakire olduğundan adam akıllı muayene bile olamıyorlar vay be

Olur mu öyle şey tabii ki de muayene oluyor, bir sürü farklı görüntüleme yöntemi mevcut sonuçta.
Dünyanın her yerinde durum aynı, bekaret tabusu yüzünden değil muayene esnasında kişinin vücut bütünlüğüne zarar vermemek adına sorulup ona göre yöntem kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…