Vajinal muayene hakkında bakar misiniz kizlar

peki şeyi merak ettim ben madem karından muayene olunabiliyor neden bakire değilse vajinal muayene yapılıyor ya da öyle bi seçenek var sonuçta o zaman herkes karından muayeneyi tercih eder aralarında fark var mı

ben hala bu konularin evli/bekar ayrimindan konusulmasina tilt oluyorum.. kisi evli degilse kesinlikle bakiredir algisi ne artik ya? bakireysen/degilsen diyin bari...
Bazı doktorlar böyle soruyor bizde buraya aktarıyoruz.
Çok önceden gittiğim bir doktor evli misin diye sormuştu bende hayır demiştim (doktorun sormak istediği ilişki yaşadın mı?dır ama bazıları açıkça sormuyor, e bunu anlamak için ekstra çaba sarfetmeye gerek yok doktor onu sormak istiyor)
Böyle şeylere takılmak manasız.

bana da bu sekilde soruldugunda takilinmis gibi geliyor.. doktor bile boyle sorarsa..

evli degilseniz karninizdan bakiyorlar zaten direk soruyolar evlimisin diye

peki şeyi merak ettim ben madem karından muayene olunabiliyor neden bakire değilse vajinal muayene yapılıyor ya da öyle bi seçenek var sonuçta o zaman herkes karından muayeneyi tercih eder aralarında fark var mı

Evet canım var. Vajinal ultrason ile daha ayrıntılı görüyor. O sebeple ilk tercihi vajinal ulrason olur. Bu arada vajinal muayene de sadece ultrason kullanmayabilir. Smear için doku örneği falan almak isteyebilir. Gerçi bakire isen onları almak istiyor mu bilemiyorum. Sen yine de hazır git.

Zaten hemen yatırıp muayene etmiyorlar , önce şikayetlerinizi soruyorlar , evli misin , bekâr mısın soruyorlar , en son muayeneye alıyorlar , bekâr olduğunuza göre karından bakarlar .

Ultrason cihazı ile karın ve kasık bölgesinden bakarlar.
Alttan muayene yapılmaz size.
Zaten jinekologa gittiğinizde evli olup olmadığınız aktif cinsel yaşamınız olup olmadığı soruluyor.
Jinekolog ve kadın doğum uzmanı bildiğim kadarı ile aynı.
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı diye geçiyor...

Çoğu hastanede kadın doğum ve jinekoloji aynı şeydir zaten.
Evli değilsen daha doğrusu bakireysen vajinadan bakmaz. İlk başta sorar zaten bekar olup olmadığını. Sormazsa sen söyle.

Ben evlıyım dogum da yaptım ıkı ayrı hastaneye gıttım bırınde apandısıt suphesıyle acıle gıttık karından baktılar yumurtalıkta kıst varmıs yırtılmıs onun agrısı dedıler alttan muayene olmadı,ıkıncıye yıne bu kıste baktırmak ıcın baska hastaneye randevu alıp gıttım oda hıc sormadı karından ulstrasonla baktı kendılıgınden ıcındekı sıvı bosalıyo sonecek dedı oda alttan muayene yapmadı.

Evet evet.
Ben de bunu söyleyecektim arkadaşım sen yazmışsın.
Şikayetine göre bakar zaten.
Misal mantar, akıntı, smear alınması gibi durumlarda mecburen vajinal muayene yapılıyor. Ama bakire isen zarar vermeyecek şekilde dikkatli yapılıyor. Değilsen zaten ultrasonu da daha iyi görebilmek için ordan bakar.

Zaten hemen yatırıp muayene etmiyorlar , önce şikayetlerinizi soruyorlar , evli misin , bekâr mısın soruyorlar , en son muayeneye alıyorlar , bekâr olduğunuza göre karından bakarlar .

Bu mesajını görünce istemsiz bir gülme geldi.
Geçen sene haberlerde çıkmıştı.
Kızın biri gidiyor işte, sözde doktor sormadı diyor. Doktor da o söylemedi hemen açtı diyor
Haberlere çıkmışlardı kız kızlığımı aldı diye bas bas bağırıyodu.
Olayın bu kadar vahim olduğunu hiç düşünememiştim o zamana kadar.

Bazıları evli misiniz der bazıları ilişki yaşadınız mı der.
Eğer gittiğiniz doktor evli misiniz diye sorarsa ne biçim bi soru bu hiç mantıklı değil dersiniz.
Kız haklı . Kişi yanlış anlayabilir bu soruyu .
İnsan gibi bakire misin değil misin diye sorsunlar.
Bana sorsalar ilk anlamayadabilirim bakire olmadigim halde yok evli değilim diyebilirdim öylesine soruyor sanıp.

O zaman sen doktora söylersin , hiç evlenmedim dersin .

Bana sorsalar ilk anlamayadabilirim bakire olmadigim halde yok evli değilim diyebilirdim öylesine soruyor sanıp.
Vala jinekoloji doktoru soruyorsa ben gayette öyle anlarım, demek ki herkesin anlayışı farklı.
Diş doktoru sorsa yanlış anlarım mesela o ayrı.

Vala jinekoloji doktoru soruyorsa ben gayette öyle anlarım, demek ki herkesin anlayışı farklı.
Diş doktoru sorsa yanlış anlarım mesela o ayrı.
Herkesin anlayışının farklı olduğu bir yerde herkesin anlayışına bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden işte ne biçim doktor demekte haklı oluruz diyorum.

Herkesin anlayışının farklı olduğu bir yerde herkesin anlayışına bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden işte ne biçim doktor demekte haklı oluruz diyorum.
Hayır sorulacak soru da çok basit.
"Daha önce cinsel ilişkiniz oldu mu?"
Sonuçta jinekologa gidildiği için bu gayet normal bir soru. Öyle "evli misin" diye dolandırmaya gerek yok.

Hayır "evli değilim" dedikten sonra açıklamak daha uzun oluyor bir de.

ben hala bu konularin evli/bekar ayrimindan konusulmasina tilt oluyorum.. kisi evli degilse kesinlikle bakiredir algisi ne artik ya? bakireysen/degilsen diyin bari...

iyi doktor evli misin bekar mısın diye sormaz zaten dslkfjlsdf

bana da bu sekilde soruldugunda takilinmis gibi geliyor.. doktor bile boyle sorarsa..

Çoğu hastanede kadın doğum ve jinekoloji aynı şeydir zaten.
Evli değilsen daha doğrusu bakireysen vajinadan bakmaz. İlk başta sorar zaten bekar olup olmadığını. Sormazsa sen söyle.

En sinir olduğum sorudur "evli misiniz" sorusu.

Çünkü bizim muhteşem halkımız bakire misin ya da daha önce cinsel ilişki yaşadın mı diye sorunca direkt hakaret algılıyor da ondan.
Çok defa gördü bu gözler yani.

Ayrıca konu sahibi kadın hastalıkları ve doğum ile jinekoloji ve obstetri aynı şeydir. Yani kadın doğum doktoru = jinekolog.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…