Vajinal Mantar ile sorun

Mirepeeny

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
4
0
Merhaba arkadaşalar,
Sanırım vajinal mantar oldum. Doktora gittim fakat hiç bir dokyor bu ihtimalin üzerinde durmadı. Ancak en son gittiğim doktor idrar yolu enfeksiyonu dedi. Bu iki hastalık türü birbiriyle benzer özellik gösterir mi? Antibiyotiğin mantarı tetiklediğini duydum o yüzden tekrar doktora gidene kadar ilacı kullanmamaya karar verdim. Yardımcı olur musunuz.? Bir dr bu soruna kesin çözüm m bulan varsa paylaşabilir mi? Teşekkür ederim. ..

Son düzenleme:
merhaba bende bu rahatsızlıgı 3 yıldır cekiyorum ve bekarım allahtan evli degilim evlenınce daha cok sorun oluyomus benim antibiyotıkten dolayı oldu ve surekli tekrarlıyo doktor krem flan verdi ama gecmiyo gecer gibi oluyo sonra geri baslıyo civan percemi kullandım bi işe yaramadı sirkeyle yıkadım yine aynı sonuc bu aralar gece yatmadan once zeytin yagı suruyorum sımdılık ıyıyım sende dene derim bol bol evde kendiniz yogurt yapıyosanız onu ye allah yardımcın olsun kesin cozumunu bende bulamadım.

Ben de 1 seneyi askın suredir ekrarlayan mantar sorunu yaşadım. Doktora gittim, ancak tedavi ve ilaclar yalnızca anlık cozum sagladı. Tıbbi olarak terimi tam olarak bilmesem de kasıntılı ve beyaz peynir kesigi gibi olan turundendi. Bana verilen Funit, Flucan ve Fungan gibi ilaclarla sorunum ilk basta geciyor ardından tekrar ediyordu. Yanında ek merhemlerde kullandım ancak bunlar sadece anlık kasıntıyı giderdi. Sonuc alamayınca careyi internette gordugum sirke, maydonoz suyu gibi cozumlerde aradım. Bunları da denedim ancak bir sonuc alamadım hatta sirkenin daha kotu geldiğini soyleyebilirim. Gercekten sıkıntılı ve stresli bir surec ve bela gibi bir hastalık diyebilirim. Kullandıgım ve sonuc aldıgım bir cozumu sizinle paylaşmak istedim. Ben bu konuyu doktoruma danısmadım, ancak siz denemeden once doktorunuza danısmanızı tavsiye ederim, amacım saglık hizmeti vermek vs. degil yalnızca sorunun sizi nasıl zor durumda bıraktıgını bildiğim icin internette okuyup hızlı sonuc aldıgım bir tecrübeyi paylaşmak istedim.

Eczanelerde satılan yarım corba kasıgı karbonatı (ingiliz karbonatı olarak geciyor) kaynamıs suyla karıstırıp ardından oda sıcaklıgına dusmesini bekledim (ılımasını bekledim kısaca). Bu karısımı oncelikle pamuk yardımıyla ilgili kısmın dıs kısmını temizlemek icin kullandım. Dıs kısım temizlenince ucunda igne olmayan bir enjektor yardımıyla karısımı ilgili kısmın ic tarafına dogru su sıktım. Surecte siz de zaten farkedeceksiniz beyaz partekuller dokulmeye baslayacaktır. Bu sıkma islemini ilgili kısımdan beyaz bir partekul cıkmayıncaya kadar tekrarladım. Kasıntı hemen durdu, biraz degisik - kuruluk ve yanma arası - bir hissiyat oldu. Kalan suyu hijyenik kosullarda sakladım (saklama imkanınız yoksa karısımınızı tekrar yapabilirsiniz). İşlemi ertesi gun sabah ve aksam tekrarladım ve ertesi aksam tum sorunlarım ortadan kalktı.

Umarım en kısa surede sorunlarınıza cozum bulursunuz!

bende bugun civanperçemi aldım, ama Mirepeeny mesajını okuyunca ümitsizliğe kapıldım

Merhaba,

mantar geçti demişsin,, şuan nasılsın tekrarlama oldu mu, bende dün çok kotu atak yaşadım. Çörekotu yağını pamuğa döktüm ve o bölgeye hafif içine doğru sabaha karşı koydum, sabahtan beri iyiyim. ama kalıbı bir çözüm olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…