Vajinal Kaşıntı, Yanma ve Akıntı

simoneleni

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
20
0
Arkadaşlar merhaba. Ben ilişkiye prezervatif kullandırarak giriyorum ve bizim 3.denememizdi. Aradan 2 ay geçmişti ilişkiye girdik. İlk gün sorun olmadı. Ne yanma ne de başka şey. Sonraki gün bir daha girdik ilişkiye. Girerken canım çok acıyordu ama sonra geçtiydi. Yine pek bir problem olmadı yanma gibi. Ama en sonunda canım çok acıdı ve yarıda kestik. O andan beri acı, yanma, kaşıntı ve kötü kokulu süt kesintisi tarzında akıntı geliyor. Şu an doktora gidemeyecek durumdayım yani dışarı çıkamam. Kimseye de diyemem. Nasıl geçirebilirim bunu adet günüm de yaklaşıyor o daha da kötü etmesin? Yıkıyorum ama yine de geçmiyor kaşıntı falan. Yardımcı olur musunuz?

Merhaba,
Sanırım mantar enfeksiyonu bulaştı kondom kullanarak ilişkiye giren arkadaşımda da aynı sorunlar olmuştu. Bende de var mantar bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Yıkamayın kesinlikle mümkünse su değdirmeyin, su vajinanın ph dengesini bozuyor ,enfeksiyonu daha da arttırır özellikle de kaşıntıyı. Olabildiğince kuru tutun, sürekli iç çamaşırını değiştirin ve ütüleyerek kullanın,dışarı çıkamıyorum demişsiniz ama ulaşabileceğiniz bir eczane varsa travazol ya da canesten krem alırsanız iyi gelir, mantar enfeksiyonu için birebir ilaçlar.
Geçmiş olsun.

Merhabalar, bir eczaneye gidip rahatsızlıgınızı söyleyin onlar size krem, fitil ve hap vereceklerdir. Ayrıca eczanelerde genital bölge için ph değerini bozmayan hijyenik temizleyici sıvılar var(NUMIS MED kullanıyorum ben) onlardan alıp hergün o bölgenizi yıkayın her gün mutlaka iç çamaşırınızı değiştirin kesinlikle naylon çamaşır giymeyin pamuklu giyin, bunları yaparsanız kısa süre içinde geçer,
Mantar bende antibiyotik ilaç kullandıktan sonra oluyor, yakın zamanda antibiyotik kullandıysanız o da yapmış olabilir.

Merhabalar, bir eczaneye gidip rahatsızlıgınızı söyleyin onlar size krem, fitil ve hap vereceklerdir. Ayrıca eczanelerde genital bölge için ph değerini bozmayan hijyenik temizleyici sıvılar var(NUMIS MED kullanıyorum ben) onlardan alıp hergün o bölgenizi yıkayın her gün mutlaka iç çamaşırınızı değiştirin kesinlikle naylon çamaşır giymeyin pamuklu giyin, bunları yaparsanız kısa süre içinde geçer,
Mantar bende antibiyotik ilaç kullandıktan sonra oluyor, yakın zamanda antibiyotik kullandıysanız o da yapmış olabilir.

Doktorun bana o vajinal temizliyecilere inanmamamı, vajinal dengenin henüz bir kimyasalla oluşturulamadığını tek yapmam gerekenin yıkamadan kendi haline bırakmam gerektiğini, dengeyi kendinin yakalayacağını söyledi. Su temizlemiyor aksine dengeyi bozduğu için pisletiyor çok rahatsız oluyorsan haftada en fazla bir olmak kaydıyla banyo yaparken 3-5 saniye su ile temizleyebilirsin dedi. Bir de oturarak banyo yapılmaması gerektiğini söyledi.

Benim hala ara ara olur geçer mantar alıştım bu duruma, antibiyotikler bende de aynı sorunu yaratıyor şu anda da yaşıyorum hatta :)

Tekrar geçmiş olsun hepimize.

Merhaba,
Sanırım mantar enfeksiyonu bulaştı kondom kullanarak ilişkiye giren arkadaşımda da aynı sorunlar olmuştu. Bende de var mantar bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Yıkamayın kesinlikle mümkünse su değdirmeyin, su vajinanın ph dengesini bozuyor ,enfeksiyonu daha da arttırır özellikle de kaşıntıyı. Olabildiğince kuru tutun, sürekli iç çamaşırını değiştirin ve ütüleyerek kullanın,dışarı çıkamıyorum demişsiniz ama ulaşabileceğiniz bir eczane varsa travazol ya da canesten krem alırsanız iyi gelir, mantar enfeksiyonu için birebir ilaçlar.
Geçmiş olsun.

İlişkiye girdikten sonra bunlar oldu zaten. Kondomlaydı ilişki ve ben sanırım fazla hassasım. Adet oldum o bitti ve yanma, kaşıntı, batma gibi şikayetlerim yok şimdi. Ama akıntı devam ediyor. Sarımtırak ve beyazımsı. Ben de yıkamıyorum. Kaşıntı için elma sirkesi yaptıydım adetim başlamadan önce. O biraz iyi geldiydi. İlişki yaşamadan önce böyle problemlerim yoktu ya. Akıntım oluyordu fakat normal akıntıydı. Şimdi bunlar çıktı başıma. Evet maalesef çıkamıyorum. Annem rahatsız işimden izin aldım onun başında durmak için. Eşim de il dışına gitti iki haftalığına işi gereği. Kimseyi endişelendirmemek için bir şey demedim. Tek çarem buraya yazmak oldu. Ayriyetten iki aydır adet kanamam azaldı.. Bunu da takmaya başladım. Normalde 5-6 gün olduğum ve ilk üç günü yoğun geçen kanamam iki aydır az oluyo ve 3,5-4 günde bitiyor. Bu ay da çok yoğun olmadım yine aynı şekilde bitti. Dediğiniz ilaçları alayım en iyisi teşekkür ederim ya :)

Antibiyotik kullanmadım. Onla alakası yok. İlişkiye girdikten sonra oldu. Prezervatiften şüpheleniyorum. Sanırım enfeksiyon kaptım prezervatiften. Korunmak için kullandığımız şey sanırım bana zarar verdi. Şimdilik kaşıntı, akıntı, yanma batma gibi problemler yok ama akıntılarım devam ediyor. Sarımtırak ve beyazımsı...

X