Öncelikle geçmiş olsun, 2018 yılında hiçbir şikayetim yokken smear testi için gittiğimde banada Dr çok büyük bir yara var ama ilaç yazmıyorum, istersen yaktir istersen dondur, istersen herhangi birşey yaptirmayadabilirsin, ama ben dondurmani tavsiye ederim demişti. Ben herhangi bişey yaptirmadim sonra geçen yıl gittim yine smear için ama 5 yıl dolmadigi için sadece hpv testi yapabiliriz dedi yara ile ilgili hiçbir şey söylemedi bende sormayı tamamen unuttum, çok şükür hpv de sıkıntı yoktu. Sadece akıntım çok onun dışında kaşıntı, çok afedersiniz ilişkide ağrı, yada enfeksyon, kanama gibi şikayetim yok. Doğum düşünüyorsanız dondurma yapmalısınız diye biliyorum Dr öyle söylemişti. Yinede en doğru karari tabiki Dr unuz verecektir.Mrb.kizlar bana akıl verin.bn ara ara vajinal enfeksiyon kapan biriyim.gecen kış ta dr.a gttigimde orda küçük bı yara oldgunu öğrendim.numune alındı hpv test temiz çıktı.sonrasini önemsemedim ve tedavi olmadım smdi yine ağır bı enfeksiyon gecrmekteyim.yanmalar tuvaletm olmadgi halde sürekli idrara çıkma isteği çıkınca da arkasndan kanama yanma derken dr.a gttim o da aynı yarayı gördü.yine tahlillerimi oldm. ilac verip beni gonderdi 15 gün snra bugün sonuçlarımi göstermeye gttim .o rahatsızlığım baya azalmıştı ama akıntım hala çok fazla.oda bugün bana 6 günlük iğne verdi nyse smar negatif rahim ağzı kanser tarama testinin orta düzeyde oldgnu soyledi yani bu ne demek .varsa vardr yoksa yoktur.ne iyi ne kötü durumda deyince bnde haliyle korktum .1 ay sonra tekrar tahlil yapacağını hala aynı düzeyde ise yaradan parça alınıp takılacağı i veya dondrulcagni söyledi.ama çocuk dusunenler içinde bunu onermiyolar zaten bn smdi zararszsa yaktrmasam olmaz mı illa yaktrcakmiym yada ilerde başka şeye çevirir mi
Yeni verdim ztn temiz çıktı ama 1 ay sonra bidaha yapalm dedi bnde bnu anlayamadım.5 aşaması var seninki orta dercede dedi.Hiçbir şey yaptırmadım, evet yaranın tedavisi yaktirma yada dondurma, ilişkide yanma ve kaşıntı varsa smear testinizi verin bence, bende akıntı dışında birşey yok açıkçası o yüzdende bir işlem yaptırmadım.
Teşekürler çok sagolun1 ay sonraki smeari verin demiştim, geçmiş olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?