• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinada yanma

Boş gebelik olduğunu ne kadar zamanda öğrendiniz sebebi nedir
Sebebi yoktu aslında kesem gayet düzgündü 6. Haftada bebek oluşmadı ve kalp seside yoktu 2 hafta daha bekledim oyalandım fakat hala oluşmadı doktor vajinal ultrasondan falan baktı yoktu detaylıya girdim yine bebek olmayınca kürtaj oldum 5 ay oldu bu ay 6. Ay olucak şuna uğraşıyorm bebek için bakalım inşallah sağlıklı bir çocugum olur

Merhaba gebeliğimin ilk haftalarındayım ve vajinada yanma batma hissi var daha önce bu durumu yaşayan oldu mu? Normal mi?
Yanma olayını bilmiyorum ama batma hissi rahmin büyüdüğü için oluyor olabilir, enfeksiyondan yanma olur doktora görünün,bol bol su tüketin

Merhaba, vajina pHı normal şartlarda asidiktir ve mikroplar barınamaz. Ama gebelikte pH asitliği azaldığı için maalesef idrar yaparken yanma, batma, kesik kesik yapma sık görülüyor.
Ben gebeliğimi en az müdahale ve ilaçla atlatmak adına doğal ilaç destekçisi doktorların reçetelerini uyguladım hep doktoruma danışıp.
İdrar yolu enfeksiyonu için kaynatılmış dut suyu, aronya meyvesi, bol su tükettim. Günlük ped vs asla kullanmayın, iç çamaşırınızı sık değiştirin.

Mantar ise de şekeri bırakın, seyreltilmiş üzüm sirkesi ile taharet, sık iç çamaşırı değişiminden fayda gördüm.
Hatta mümkünse evde bol kıyafet giyip perine bölgesinin hava almasını sağlarsanız daha iyi olur.

Hem idrar yolu enfeksiyonu, hemde mantar takribi 3 - 4 gün içinde geçti. Böylelikle krem, hap, antibiyotik kullanmadan atlatmış oldum. Bir ara da tiroid değerlerim yükselmişti onu da doğal yollar ile düzelttim.

Büyük ihtimalle 1 - 2 gün içinde doğum yapıcam, hiç ilaç kullanmamanın mutluluğu ile hamileliğim son bulacak inşaallah 😊 Darısı başınıza 💕

Back