• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinada yanma ve kaşınma

RedGoddess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
20
0
36
İstanbul
Önce açılan başlıklara baktım ama göremedim. Son 1 haftadır vajinamda çok fazla kaşınma ve yanma oluştu. Sürekli yıkıyorum temizliyorum ama geçmiyor. İlişki sırasında da çok canım yanıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

büyük bir ihtimalle mantar belirtisidir.beklemekle geçmez bence kısa zamanda doktora görünmelisin baska sorunlara yol açmadan... geçmiş olsun

erkek arkadaşım da aynısını söylüyor ama ben doktora gitmekten hoşlanmıyorum. Korkmuyorum aslında ama işte. Bildiğiniz bi krem falan varsa ya da ilaç onları alıp kullansam diyorum.

sBüyük olasılıkla mantar şikayeti belirtilerın kendı kendıne geçmeyeceğini bir başka arkadaşta yazmıs zaten fazla yıkama temızleme ile de geçmez hatta hiç ıyı gelmez daha da cok yanarsın kaşınırsın... Doktor hap,fıtıl ve pomad vererek hemen rahatlatacaktı zaten mantarsa eger kultur veya smear bıle almadan muayene ıle anlıyor... Geçmiş olsun...

2 gündür bende de inanlmaz bir kaşıntı var pratik olarak yapabılıcegm bır sey yokmu doktor muayenesi illaki şartmı,,,çıldırmak üzereyim çook tatlı kaşınıyor :(((((

2 gündür bende de inanlmaz bir kaşıntı var pratik olarak yapabılıcegm bır sey yokmu doktor muayenesi illaki şartmı,,,çıldırmak üzereyim çook tatlı kaşınıyor :(((((

canm tabiki dr kontrolü şart ayrıca mantar olma ihtimali yüksek

aynı problem bende de oldu dr gittim muayene olmadım bekar olduğum için ama tarif ettirdi şöyle mi bmöyle mi diye ve bir krem yazdı tra...cort diye ayrıca dedi ki bir plastik su bardağına 2 kola kapağı üzüm sirkesi koy her tuvaletten sonra bununla iyice yıka başka su değirmeden iyice KURULA.ve çamaşırlar %100 pamuk olacak kaynatılıp ütülenecek kızgın ütüyle.çook faydasını gördüm.başka topicde arkadaşlar dalga geçmiş yok sirke olur mu saçmalamayın falan diye ama bunu bana söyleyen dr prof..

Bayer marka antibiotik 500mg,-(akşamları uygula)Nİdanazol-M VAjinal tablet birşeyin kalmaz,geçmiş olsun

salı günü doktora gittim. muayene oldum. antibiyotikle fitil verdi.
doktora sormayı unutmuşum da, o fitili nereye kadar sokmak gerekiyor? :17: vajina ucundaki kaşınma için çok da ileri itmemek lazım heralde?

muhakkak mantar olmuşsundur ve mantar tedavi almadan geçmez.evliysen eşinle3 birbirinizden devamlı geçer.eşinle birlikte aynı anda ilaç kullanmam gerekli...bide vaginayı sabun vb.maddelerle yıkama bunlarda zemin hazırlıyor.

salı günü doktora gittim. muayene oldum. antibiyotikle fitil verdi.
doktora sormayı unutmuşum da, o fitili nereye kadar sokmak gerekiyor? :17: vajina ucundaki kaşınma için çok da ileri itmemek lazım heralde?

canım parmağının girdiği kadar ileri it.çünkü vagina ucu kaşınsada rahim ağzında falan mantar birikintileri olablir.partnerin varsa onada tek kullanımlık flucan kapsül içir.birlikte teadvi olun.yoksa birbirinizden geçer...

aynı problem bende de oldu dr gittim muayene olmadım bekar olduğum için ama tarif ettirdi şöyle mi bmöyle mi diye ve bir krem yazdı tra...cort diye ayrıca dedi ki bir plastik su bardağına 2 kola kapağı üzüm sirkesi koy her tuvaletten sonra bununla iyice yıka başka su değirmeden iyice KURULA.ve çamaşırlar %100 pamuk olacak kaynatılıp ütülenecek kızgın ütüyle.çook faydasını gördüm.başka topicde arkadaşlar dalga geçmiş yok sirke olur mu saçmalamayın falan diye ama bunu bana söyleyen dr prof..

valla sirke işini bende yaptım bir de merhem bu ara rahatladım..yoksa antibiyotik ve fitil daha beter yapmıştı beni..bir de kaynatıp ütüledim evet çamaşırları..tekrarlamz inşallah:nazar:

Bende de aynı durum var ve doktor olayını sürekli erteliyorum. Yıkansam da bitmiyor kaşıntı ve yanmalar:44:

3-4 ay önce bende de olmuştu dr a gittiğimde "bakteriyel olmayan enfeksiyon"demişti
sadece gynoflor isimli fitili vermişti geçmişti
ama bu sıralar tekrar nüksetti sanırsam o fitile devam ediyorum
bi de tatile gittim geçen hafta havuzdan denizden de iyice ilerlemiştir diye düşündüm ama fitil iyi geldi
şu an kaşıntım yok ama çok hafif bir akıntım var gibi
napıcaz bu illetten nasıl tamamen kurtulacağız yaaaa...:26:

Ayni durum bende de var. Turkiye'de de Kore'de de cok doktora gittim. Hepsi ayni seyi soyluyor. 'Sen diger kadinlardan da sagliklisin.' Neden ama bu kasinti? Ozellikle nemli havalarda kanayincaya kadar kasiyorum :( Mantar degil,Egzama hic degil.. enfeksiyon falan hicbirsey yok. Akintim ve koku da yok. ozel hijyenik jeller kullaniyorum. 100% pamuklu giyiyorum gunluk pedimi gunde 3 defa degistiriyorum. Ozel bakteri kremlerimide kullaniyorum. Geceleri doktorumun verdigi ozel yagi suruyorum. Gecici olarak faydasini goruyorum ama ertesi gun hafif terleyeyim ayni seyler basliyor. acaba psikolojik mi? yoksa halk dilinde pisik mi? (cunku ben antalya'ya gittigimde baslamisti. biliyorsunuz antalya cok nemli. Koreye gelince iyice azdi cunku Kore'de nem orani 98%)

kesınlıkle mantar olmussun canım bende ocak ayında gitmiştim öyle genel bi kontroldü ama benımkısı doktor mantar oldugumu ama öneli bişi olmadıgını-önemli değildi evet ne kasınma ne yanma hiçbişiyim yoktu nyse- mantarın ilerlememesi acısında fitil ve esımle aynı gun ve saate ıcebılecegım hap verdi kullandım gecti.. hatta seamer testım temız cıkmasına ragmen ben bu seamerin ilerde eger kötü sonucuna karsı tedbir amaclı asımı bile yaptırdım :)

vajigen diye fitildi benımkısıde..

Back