Vajinada cikan Siğil

mikailesra

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
2.409
64
363
Arkadaslar 7 haftalik hamileyim ve vajina cevresin de doktorum 3-4 tane kücük siğil oldugunu söyledi.. Gebelikten dolayi bunu suan almalari mümkün degil ama 12. Haftadan sonra kücük bir ameliyatla alabileceklerini söylüyor... Nette biraz arastirdim rahim agzi kanseri olan bayanlarin 95% de görülen birsey oldugu yetmiyor bir de dogum sirasinda bebegime de bulasanilirmis.. Gecmek bitmek bilmeyen bulanti kusmalarim yetmiyor birde üstüne bu endiseye düstüm bilgisi olan veya siğil aldirmis olan varmi?

bence korkacak birsey yok içini rahat tut bebeşini şimdiden sıkma bendede vardı bir süre sonra kendiliginden gitti üstelik sigil varkan iki tane dogum yaptım hiç birseyde olmadı

Son düzenleme:
Tam olarak ne kadar bir süre de kayboldu ben de yaklasik 2-3 aydir var doktor esimle iliskiye bile yasak koydu 3-4 ay kadar onada gecebilirmis.. Esimde uzaklasmaz ins. benden...

tam olarak ne kadar bir süre de kayboldu ben de yaklasik 2-3 aydir var doktor esimle iliskiye bile yasak koydu 3-4 ay kadar onada gecebilirmis.. Esimde uzaklasmaz ins. Benden...

canım jinekoloji bölümünde bununla ilgili başlık var oraya göz at. Bende de vardı donduruldu. Sen şu an hamile olduğun için işlem yapılamaz tabiki. Bu virüs vücuttan hiç gitmiyo maalesef. Bağışıklık sistemini güçlü tut daima. O zaman siğil çıkma ihtimali düşüyo ama vücuttan hiç gitmiyo bu virüs. Bir de iğne ol doğumdan sonra. Kansere çevirme riskini azaltıyo yani ilerlemesini engelliyo. Ben de yeni evliyim bebek istiyoruz ben de aşı olucam. Bu arada normal doğum yapamıyosun bebeğe bulaşma riski var çünkü. Geçmiş olsun canım.

bence korkacak birsey yok içini rahat tut bebeşini şimdiden sıkma bendede vardı bir süre sonra kendiliginden gitti üstelik sigil varkan iki tane dogum yaptım hiç birseyde olmadı

korkacak bişey yok kısmına katılmıyorum. Belki sizin ki başka bir şeydir. çünkü doktor asla normal doğum önermiyor. Kaybolsa da virüs vücuttan gitmediğini için yaşam boyu nüksetme riski her zaman var. Ama artık yapacak bişey yok. Sürekli bunu kafanda tutmanın bir faydası yok yani canım. Doktorun gerekenleri söyleyecekt,r zaten sana. 6 ayda 1 smear vereceksin.

Evet jinekolog bölümünde ki konuyu sindi gördüm tamamen okudum ama herkes farkli birsey söylemis keske biraz rahatlayabilsem psikolojim bozuldu resmen bu durum yüzünden geceleri düsün düsün uyuyamiyorum bile allah beterinden saklasin bunada sükür tabi herkese acil sifa versin ama insan takinca takiyor bi konuya elinde olmadan... Kan testinde tehlikeli bi durum olsa gözükürmü acaba kan aldirip test yaptirmistim yarin sonuclari alicam bakalim

bi kaç yıl önce 2 tanıdığımdada oldu 1.i hamileydi oyüzden operasyon göremedi ve bebeğe bulaşmasın diye sezeryan oldu ikisininde araştırması yapıldı ve ikiside kanser değil. yani korkma canım nasılki göğüsteki her kist kanser değilse vajinadaki her siilde kanser değil. inşallah sağlıkla sihatle bebeğini kucağına alır büyütürsün.

İnsanin basina birsey ilk defa geldiginde insan panik yapiyor canim malesef hem ilk hamileligim hem de bu cikinca iste simdi kendimi baska konularla mesgul ediyorum düsünmemeye calisiyorum ama normal dogum mümkünse burda yani viyana da tedavisi varsa normal yapicam sezeryandan bildigim günden beri korkan biriyim

aktif siğilin varsa normal doğumda bebeğe geçiyor. bebeğinin daha doğuştan bu virüs ile doğmasını istemezsin sanırım? korkularını yenmeye çalış bence ve sezeryan ol. ben henüz hamile olmadığım halde doktorum normal doğum yapamazsın dedi ki şu an bende siğil yok donduruldu. sen de bir de aktif siğil var...ama yine de karar senin....

Ben doktor sayfalarindan okuyorum birkac gündür bu sorunu buradaki doktorlarin cogu eger dogum sirasin da o bölge de aktif bir sigil mevcut degilse yani kesilipnalinmissa normal dogum olunabilir diye... Onun icin ümitlendim biraz tabi bunu tedavi edilecegim hastaneyle konusmam lazim eger riski varsa mecbur katlanicam bebegim icin onu saglikli bir sekilde kucagima alayim yeter

benimki 3 4 ay içinde geçti ve su anda bir tana daha çıktı yalnız benimki vajinada degil üst ve kenar kısımda cıkıyor bu olabiliyormuş dilerim seninkide önemsizdir canım

Benımde vardı bırkac ay önce ılacla tedavı oldum geçtı doktorum ıyıkı gebelıkten önce farkettık dedı gebelık durumunda müdahaleyle mecbur kalınırsa alınıyormuş ama almamaya gayret edıyolar ve evet esımle ılıskımı benımde yasaklamıştı 1 ay kadar bulasıcıymıs çünkü ayrıca bu hastalığın aşamaları var nette ıyıce araştır derım ben doktora gıtmeden önce araştırdım doktora gıttıgımde bıraz bılgılı oldugumu görünce herseyı açıkça anlattı eğer konuyla ılgılı bısey bılmedıgını anlatralar genelde korkutmamak ıcın üstten soyleyebılırler ama benımkı ılacla ıyılesıcek sevıyedeydı 5 asamalıymıs 5. Asama kanser demek ben 2. Aşamada gıttım ılac tedavısı yeterli oldu gebelık sırasında oluştuysa bu sıgıller evet sezaryen korkun varsa bıle cocuğun ıcın bunu yenmelısın bence
Ve kesınlıkle en geç senede 1 kere simir testi şart

Ayrıca bu hastalık yanı sıgıller havuzdan bıle bulasabılıyormus mesela havuza gırıyosun havuza gıren başka bır kadında bu hastalık varsa ve sıgıller mıktopları havuzdan sana da bulasabılıyormus o yüzden kesınlıkle havuzu yasakladı dışarıda tuvalete gırdıgınde mesela sende önce gören bayanda varsa o kışı musluğa tuttu elini yıkamadan musluğa tuttuğu ıcın sonrada sen tutarsan ordan bıle sana gecebılıyomus taharet musluğundan bahsedıyorum çünkü bulunduğu yerde 1 saat aktıf bı şeklide yasayabılıyomus o yüzden mutlaka dışarıda mecbur kalmadan gıtme gıtmek zorunda kalsan bıle mutlaka kolonyada sil yada peceteyle tut musluklara dedı bana

Arkadaslar ben hastane den randevumu aldim forumda bazi arkadaslar doktorda kisaca yakildigi cok acidigini falan yazmislar, bilmiyorum türkiyemi geri kalmis bu konu da ama beni sirf bir sigil icin 4 ayri doktor kontrol etti cok kücük ve zararsiz oldugu söylendigi halde 2 gün hastane de yatmam gerekiyor. Birinci gün vücudum dinlensin diye ikinci gün de bayiltarak bildiginiz ameliyata alinip lazerle derinin üstü ve altindan sigil yakilip alinacakmis. Bu sekil de alindiktan sonra tekrardan cikma ihtimali cok düsük ve normal dogum yapmanin hic bir sakincasi olmadigi söylendi. Ben kanser ihtimalini sordugum da "daha yasiniz kac henüz hamile hamile bunlari düsünüyorsunuz, kanser ihtimali cok coook uzun yillar sonra 40-50 yasli insanlarda nadir olur, bu yasta daha yeni cikmis bir sigille mümkün degil" dedi.

mrb cnm ilk evlendiğim sene 2 tn çıktı bende hemen lokal anestezi ile yakıp alındı . 6 ay kadar sonra 4 tn daha çıktı yine anestezi ile yakıp alındı aradan 1 sene sonra tekrar 2 tn çıktı bu sefer dondurma işlemi ile devlet hastanesinde cildiye bölümünde donduruldu aradan yine 6 ay kadar zaman sonra yine 1 tn çıktı yine donduruldu yaklaşık olarak 4-5 yıldır hiç çıkmadı ama doktorum hamilelikte tekrar çıkabilişr ve normal doğum yapamazsın dedi. 5 yıldır6 ayda smear yaptırıyorum hep temiz çıkıyor .siğillerin boyu ve numaraları önemli.bence bu siğiller alanında uzmanlaşmış doktora gitmeni tavsiye ederim .

Bu hp Virus en cok cinsel iliskiden bulasiyor. Benim arkadasimdada var 6 Ayda bir kanser testi yapmak zorunda. Ama en cok cinsel yolla bulasiyor ve genelde erkeklere bulasir erkeklerdende eslerine. Bu yuzden cinsel iliski bir müddet yasaklanir

Siğil ciddi birşeydir vajinada çıkana kısaca hpv deniyo ve başlıca rahim kanserinin sebebi.
cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri.
Bende çıktığında 3 doktordan sonra gerçekten ilgilenen iyi bi doktor sayesinde tedavi oldum.
yakma işlemi varmış bende çok olduğu için yapılamıyordu podofilm diye bi ilacı haftada 1 gün doktorum sürdü
bi kaç ay sabırla kurtuldum.
ona başlamadan önce simir almıştı rahim ağzında hücre değişimleri başlamıştı
yani kanserin en başı o yüzden siğil varsa kesinlikle bir bayanın kontrolaltında olması gerek.
ve hpv tiplemesi denen birşey var onu yapıp hpvnin ne kadar kansere yatkınlığı var öğrenilmeli.
geçmiş olsun.

Genital Siğil, HPV, Kondilom, Genital Siğiller, Genital Kanser Hakkında En Doğru Bilgiler www.genitalsigil.net

en doğru bilgiler burda. ayrıca bu doktor koterle yakarak değil lazerle operasyonu yapıo. hiç bir iz kalmıoyor. operasyondan sonra 1 ay ilişkiye girmedik. sonrasında da bi prob çıkmadı. mayısta operasyon geçirdim. nüksetme olmadı.

ist da yaşıyorsan hakan beyi tavsiye ederim. hem insanı rahatlatıyor hem de tüm süreç hakkında bilgi veriyor. eşimi de kendisi muayene ettiler. çok memnun kaldık.

geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…