• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinada apse

demet_eylul

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
138
6
316
merhaba arkadaşlar 2 gün önce vajinanın sağ alt girişinde şiddetli ağrı ve akıntı problemi ile doktora gittim.kızarıklık ve apse teşisiyle 100 mg lık antibiyotik (3 kutu eş ile birlikte kullanılacak)ve vajinal fitil birde ağrı kesici verdi.netten araştırdım bartholin apsesi olarak geçiyo cerrahi müdahale gerektiren ve tekrarlama olasılığı yüksek bir rahatsızlıkmış.ilaçların faydasını henüz görmedim fındık kadardı ceviz büyüklüğüne geldi.ne yapmalıyım bitkisel bi tedavi var mı ilaçlar bana yetersiz geldi.farklı bi doktora mı görünmeliyim.yardım edin lütfen çok canım yanıyor ateşim de var.üşüyorum :(

evet ben de olana kadar adını bile duymamıştım meğer ne çok kişi varmış..benimki fena halde acı veriyo ve gitgide büyüyor :(

evet ben de olana kadar adını bile duymamıştım meğer ne çok kişi varmış..benimki fena halde acı veriyo ve gitgide büyüyor :(

bende aynı durumdayım,çıldıracağım :( doktor bana apse falan da demedi,mantar olmuşsun ondan dedi krem ve solüsyon verdi bi antibiyotik falan vermedi şişliği küçültmek için. gerçi antibiyotikte mantar yapıyor ama ne bileyim bir kısır döngü sanki,off :(

bende aynı durumdayım,çıldıracağım :( doktor bana apse falan da demedi,mantar olmuşsun ondan dedi krem ve solüsyon verdi bi antibiyotik falan vermedi şişliği küçültmek için. Gerçi antibiyotikte mantar yapıyor ama ne bileyim bir kısır döngü sanki,off :(

benimkinin ağrısı geçti şükür

apseye iyi gelen bitkiler
Soğan : Bir baş soğan, kabuklarıyla külde pişirilir. Apsenin bulunduğu yere tülbentle sarılır. Yaklaşık 1 gün içinde apse olgunlaşıp, cerahat akar. İncir : Taze incir ortadan kesilip apsenin üzerine konarak yine bir tülbentle sarılır. Bu da cerahat toplanmasına yardımcı olur. Apseden cerahat çıkmaya başladıktan sonra hafifçe sıkmak suretiyle iltihap akıtılır. Sonra oksijenli su veya tentürdiyot ile yara etrafı temizlenerek gazlı bezle kapatılır. Sarımsak : Bir diş sarımsağı ikiye bölüp apsenin üzerine koyarsanız, iltihabı kurutmaya yardımcı olur.
apse nasıl geçer : apse nasıl iyileşir çok güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, harici kullanımının yanında dahilen de apse tedavisi için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri ile Ekinezya apsenin iyileşmesine yardımcı olabilir.
apseye ne iyi gelir : Ekinezya ürünleri alınabileceği gibi çayı da yapılabilir. Bir bitki olmamasına rağmen bitkilerden hazırlanan bir besin olan Bal da ciltteki yara, bere ve apselerin tedavisi için oldukça yaygın olarak kullanılır.

Sarımsak
Bir çay kaşığı taze sarmısak suyunu, birkaç yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. İster tampona emdirip kullanın, ister semptomlar devam ettiği sürece karışımla iltihaplı bölgeyi günde iki kez yıkayın. Bu yöntem son derece etkili olacaktır. Ezilmiş taze sarmısak suyunun ve kurutulmuş sarımsağın olağanüstü anti-fungal (mantari) özellikleri vardır. Vajinal mantar enfeksiyonlarına neden olan mikrobun baş düşmanı olan ‘allicini’ sarmısağın içeriğindeki bileşiklerin en önemlisi olarak tanımlıyor.

TEATREE (Melaleuca):
Avustralya kökenli teatree’nin güçlü iyileştirici etkisi kulaktan kulağa yayılınca, Avustralya’nın yıllık teatree yağı üretimi 20 tondan 140 tonun üzerine çıktı. Avustralyalı kimyacılar, teatree yağının özellikle candida’ya karşı çok etkili olduğunu ortaya koydular. Araştırmalar bu bileşikten yüksek oranda içeren krem ve yıkama sularının, mantar enfeksiyonlarına karşı çok etkili olduğunu ortaya koydu. Nükseden mantar enfeksiyonları için Deb Soule’un tavsiyesi: İki-üç damla teatree yağını bir yemek kaşığı yoğurtla karıştırın ve sonra karışımı bir tampona emdirin. Tamponu altı gün boyunca her gece vajinaya yerleştirin. Aynı tarifi kakule yağı (Elettaria cardamomum) ile de yapabilirsiniz.

ALTINMÜHÜR (Hydrastis canadensis):
Altınmühür, içerdiği berberin ve hidrastin bileşikleri sayesinde, güçlü bir antibiyotiktir. Araştırmalar, bu bileşiklerin iltihaba karşı etkili olduğunu gösterdi. Altınmühür, aynı zamanda bağışıklık sistemini uyarıcı özelliklere de sahip. Ben bu bitkiyi sık sık, başka bir antibiyotik olan ekinezya ile karıştırarak kullanırım. Her iki bitkiyi de oral yoldan çay, tentür ya da kapsül şeklinde alabilirsiniz.

KARAKAFES OTU (Symphytum officinale):
Herbalist dostum Jeanne Rose, cinsel ilişkiden önce vajinaya bir parça nemlendirici losyon ya da bir yumurta beyazına bir E vitamin kapsülünün içeriğini ve birkaç damla karakafes otu tentürünü karıştırarıp, bu karışımdan sürmenizi öneriyor.

LAVANTA (Lavandula):
Jeanne Rose, bu tip iltihaplara karşı uçucu bitkisel yağlar, özellikle lavanta yağı öneriyor. Banyo küvetinize, losyonlarınıza, tamponlara birkaç damla lavanta yağı damlatmanızı tavsiye ediyor. Teatree yağı, adaçayı ya da Alman papatyası yağı da kullanabilirsiniz. Rose, duşları yalnızca iltihaplar için kullanmanızı öneriyor. Düzenli olarak kullanılan duşlar yararlı mikroorganizmaları da öldürür ve sizi enfeksiyonlara açık bir hale getirir.

EVELİK (Rumex crispus-efelek):
Rose, bir başka formülü de şu: 30 gram evelik kökü, 60 gram ekinezya kökü, 30 gram altınmühür kökü ve 30 gram da ginseng kökü. Bu bitkileri karıştırıp bir çay hazırlayın. Ya da bitkileri toz haline getirip, karışımı doğal gıda dükkanlarından alabileceğiniz boş jelatin kapsüllere doldurun. Bunlar uzun zaman alan işler, fakat nükseden iltihaplarla uğraşan kadınlar eğer işlerine yarayacak bir tedavi yöntemi bulmuşlarsa, fazladan çaba harcamaktan çekinmez. Günde iki ya da üç kapsül kullanabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ:
İşte size birçok doktorun da bazı iltihapların tedavisi için tavsiye ettiği folklorik bir ilaç. Banyo küvetinize doldurduğunuz suya üç bardak elma sirkesi karıştırın ve içinde, bacaklarınızı vajinaya su girmesini sağlayacak şekilde yayarak en az 20 dakika oturun. Rose elma sirkesi banyosunu ve duşunu, vajinal asiditeyi normal hale getirmek için de kullanmanızı tavsiye ediyor.

Jınekolojı bolumnde normalde vajınal sıgıl dekımbılgılerımı paylasıyorum

Yıllar once 40 yakın sıgıl vardı netten arastırdıgımda bence dırencını yuksek tutmalısın gunluk bır bardak taze sıkılmıs portakal ve ıcıne greyfurt bı tane sıkabılırsın
Vıtamın tuket
Sebze olsun her ogle aksam yemegınde

Yaglı ve sekerlı selerı bır sure tuketme
Agda yaptırılende dısarda yaptırma

Yaklasık ben her banyoda o gunden sonra sırkeyle yıkıyorumngenıtal bolgemı

Ama ıncır sogut yapragı bence sana ıyı gelıcektır

Ilıskınde korun muhakkak

Pamuga sırke dök bekkletebılggın kadar evde oldukca beklet

Surerken yanında sac kurutma makınası olsun soguk uflet accık acır ama ıyı gelıcektır
Dogal asıt cunku
bır ıkı hafta dene
Hanı onuda yapamassan bekletebıldın kadar beklet
Pamuklu ıc camasırı gıyın bı sorun olursa yazarım gene ozelden bna yazabılrısın

Son düzenleme:
bende aynı durumdayım,çıldıracağım :( doktor bana apse falan da demedi,mantar olmuşsun ondan dedi krem ve solüsyon verdi bi antibiyotik falan vermedi şişliği küçültmek için. gerçi antibiyotikte mantar yapıyor ama ne bileyim bir kısır döngü sanki,off :(

bana da demedi biliyomusun ben ısrarla söyledikten sonra farketti.anlamadı yani kendi.sonra ben nette araştırdım bartholi apsesi diye geçiyor.sonra şehir dışında uzman bi doktora gittim direk dedi bartholi bu diye diğer doktorun yzdığı ilaçları önermedi yenilerini yazdı antibiyotik fitil ve ağrı kesici.hala geçmedi ağrısı 4. gün bu.arada büyüyor arada küçülüyor apse.bence iyi bir doktora görün siti..

Son düzenleme:
apseye iyi gelen bitkiler
Soğan : Bir baş soğan, kabuklarıyla külde pişirilir. Apsenin bulunduğu yere tülbentle sarılır. Yaklaşık 1 gün içinde apse olgunlaşıp, cerahat akar. İncir : Taze incir ortadan kesilip apsenin üzerine konarak yine bir tülbentle sarılır. Bu da cerahat toplanmasına yardımcı olur. Apseden cerahat çıkmaya başladıktan sonra hafifçe sıkmak suretiyle iltihap akıtılır. Sonra oksijenli su veya tentürdiyot ile yara etrafı temizlenerek gazlı bezle kapatılır. Sarımsak : Bir diş sarımsağı ikiye bölüp apsenin üzerine koyarsanız, iltihabı kurutmaya yardımcı olur.
apse nasıl geçer : apse nasıl iyileşir çok güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, harici kullanımının yanında dahilen de apse tedavisi için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri ile Ekinezya apsenin iyileşmesine yardımcı olabilir.
apseye ne iyi gelir : Ekinezya ürünleri alınabileceği gibi çayı da yapılabilir. Bir bitki olmamasına rağmen bitkilerden hazırlanan bir besin olan Bal da ciltteki yara, bere ve apselerin tedavisi için oldukça yaygın olarak kullanılır.

hel_in bunları ben de buldum ama genital bölge ya insan tedirgin oluyor daha fazla zarar verirsem diye.en çok aklıma soğan yattı ama işte korkuyorum.vajinal florayı bozarım diye..teşekkürler paylaşımın için

bana da demedi biliyomusun ben ısrarla söyledikten sonra farketti.anlamadı yani kendi.sonra ben nette araştırdım bartholi apsesi diye geçiyor.sonra şehir dışında uzman bi doktora gittim direk dedi bartholi bu diye diğer doktorun yzdığı ilaçları önermedi yenilerini yazdı antibiyotik fitil ve ağrı kesici.hala geçmedi ağrısı 4. gün bu.arada büyüyor arada küçülüyor apse.bence iyi bir doktora görün siti..

ama sizde ki şişlik sağ alt girişteymiş,bende ki ler dıs dudak başlangıcına yakın,vajinaya pek yakın değil yani. bir de jilet kullandıktan 2 gün sonra oldu benim hem o tahriş etti,hemde mantardan dolayı böyle bişey oluştu diye düşünmek istiyorum. bartholini düşünmek istemiyorum :(

hel_in bunları ben de buldum ama genital bölge ya insan tedirgin oluyor daha fazla zarar verirsem diye.en çok aklıma soğan yattı ama işte korkuyorum.vajinal florayı bozarım diye..teşekkürler paylaşımın için

Ben sogan fılan denemedım

Ama bununla alakalı sana dort senedır her banyoda genıtal bolgemı sırkeyle yıkıyorum ve sanada onerırım bana doktor soledı

Suan apsen varsa pamuga dok bır hafta denemenı onerırım her hangınzararınyok cunku o zaman bende hpv kabarcıkları varken doktor soledı ordan bılıyorum

C wıatamını tuket bıde lutwen sırkeyı dene bısınkaybetmessın

Ama bununla alakalı sana dort senedır her banyoda genıtal bolgemı sırkeyle yıkıyorum ve sanada onerırım bana doktor soledı

Suan apsen varsa pamuga dok bır hafta denemenı onerırım her hangınzararınyok cunku o zaman bende hpv kabarcıkları varken doktor soledı ordan bılıyorum

sirkeli ılık suyla yıkıyorum ama o şekilde hiç denemedim tamam çok sağol deniycem.

ama sizde ki şişlik sağ alt girişteymiş,bende ki ler dıs dudak başlangıcına yakın,vajinaya pek yakın değil yani. bir de jilet kullandıktan 2 gün sonra oldu benim hem o tahriş etti,hemde mantardan dolayı böyle bişey oluştu diye düşünmek istiyorum. bartholini düşünmek istemiyorum :(

evet bencede değildir o zaman kıl dönmesi falan da olabilir

antibiyotik ve fitil işe yaradı kızlar çok şükür geçti şimdilik umarım bir daha tekrarlamaz.haber vermek istedim..

merhaba arkadaşlar 2 gün önce vajinanın sağ alt girişinde şiddetli ağrı ve akıntı problemi ile doktora gittim.kızarıklık ve apse teşisiyle 100 mg lık antibiyotik (3 kutu eş ile birlikte kullanılacak)ve vajinal fitil birde ağrı kesici verdi.netten araştırdım bartholin apsesi olarak geçiyo cerrahi müdahale gerektiren ve tekrarlama olasılığı yüksek bir rahatsızlıkmış.ilaçların faydasını henüz görmedim fındık kadardı ceviz büyüklüğüne geldi.ne yapmalıyım bitkisel bi tedavi var mı ilaçlar bana yetersiz geldi.farklı bi doktora mı görünmeliyim.yardım edin lütfen çok canım yanıyor ateşim de var.üşüyorum :(

Merhaba Konuya biraz yazmam geç oldu ama kusura bakma
aralık ayı başında bende vajinamda kaşıntı ve akıntı şikayetim vardı. kontrolde ediyordum devamlı daha sonra vajinamın sol kenarında nohut kadar bir şişlik oluştu ben başta kıl dönmesidir diye biraz sıktırdım. 2 gün sonra yürüyemez bir halde oldum doktora gittim doktor mantar dedi 4 hap verdi 2 kere yutuyorsun üst üste travacort verdi ama bunlar bir işe yaramadı daha fazla büyümesine sebep oldu ceviz kadar 3 gün boyunca yataktan kalkamadım ki allah kimsenin başına vermesin çok kötü bir acı daha sonra doktora gittim beni ameliyata aldı gözümü açar açmaz ağrılarım gitti ama daha sonra daha dikkatli olman lazım.

geçmiş olsun kurtulmuş olmana sevindim.dediğin gibi budan sonra çok daha dikkat etmek gerekiyor.tekrarlayan bir rahatsızlık sonuçta.benim çok hafif bir sertlik hala duruyor ağrımadığı sürece önemsemiyorum ama her an apse yapabilir..

Dove_of_peace canım meraba.öncelikle geçmiş olsun.mantar sorunu için ameliyat oldum diye yazmışsın.bu ameliyat mantarları temizleme şeklinde mi oluyo.bendede yoğun şekilde var ve ilaçların bi faydasını göremedim.öyle bi çözümü varsa temizletmek istiyorum.aydınlatırsan çok sevinirimm..

Sirke rahim ağzına uygulansa işe yararımı deneyip faydasını gördün mü ? Mesela şırınga ile iç kısma sıkma yoluyla.. .?

Sirke rahim ağzına uygulansa işe yararımı deneyip faydasını gördün mü ? Mesela şırınga ile iç kısma sıkma yoluyla.. .?

evet olabılır yanı sonrada suyla enjekte edebılırsın bol c vıt ıc oldumu portakal cok etkılı

agda yapma agda yoksa bıle gorunurde dagıtabılır
asını ol
apıterayı al ezaneden propolıslısıni

Back