vajina hijyen jeli yardım edin bana:(

aliv06

bu günlerde geçecek..
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
386
3
46
Ankara
merhaba arkdaşlar bana dün doktorum vajna jeli önerdii bunla temizle dedii oranı hijyenden dolayı akıntım olmuşş.şimdi ben bunu kullanayım mı kullanmayım mı kullanırsam ne kdr süre kullanayım bi yerde zararlı dengeyi bozduğu nu yazmışlar doktorum bi şey demedi..yararlı mıdır zararlı mı anlayamadım bilgisi olan var mı içinizde ya da kullanan vajina dengesini bozar mı yardım edin lütfennnn

canım hıc tereddut etmeden kullanabılırsın ben daha once denemek amaclı kullanmıstım. Vajınal ph ı duzenlıyor ve enfeksıyona karsı koruyor. dus aldıgında ozel bolgene sur 2 dk beklet ve yıka 2 gunde bır yapabılırsın guluk yapacaksan 1 dk bekletmen yeterlı yan etkısı yok.

Ben kullanıyorum sebamed hiç bir zararı yok şimdi doktorum flora düzenleyici verdi 4 ay boyunca enfeksiyon tedavisi oldum zor kurtuldum bunlar biraz koruma amaclı sadece banyoda kullanıyorum

bende avon un ürününü kullanıyorum ama ne kadar sağlıklı bilemedim.
Bir arkadasım arastırmış almıştı bende aldım kullanıyorum her banyoda

doktor bir arkadaşımın söyledine göre genital bölgeyi su dışında bir şeyle yıkamamak ve kesinlikle hijyenik jel gibi şeyleri kullanmamak gerekiyormuş çünkü bir ph dengesi varmış ve bu gibi ürünlerin kullanımı o dengeyi bozabiliyormuş

kesınlıkle oyleeee.....bu tarz urunler daha cok yapısını bozuluyor ve ılerde dahada problem oluyor...bunun yerıne ıc camasınızı sık degıstırın ve ütüleyıp gıyınn ne koku kalır ne akıntıı cok basıt...

Doktor onermis kullan demis sen gelmisson buraya sormussun,
Gerekli olmasa kullan demezdi herhalde..

bende daha önce duydum, kullanılmaması daha iyiymiş
her kafadan bir ses çıkıyor işte
bir doktor ''kullan'' dıyor
dığeri, '' kullanma'' diyor

Yıkandığında sabun yerine onu kullan. Ben 2 yıla yakındır sebamed kullanıyorum. Sıkıntılarımda artma yok, azalma var ama bu azalttı diyemem. Sonuç olarak suyla temizlik olmadığı için sabun kullanmak yerine ph dengeli bir jel kullanmak bana daha mantıklı geliyor. Sonuçta sabundan daha zararlı değil. Sadece suyla mı yıkayalım yani? Benim içim elvermiyor. Sebamed jelimden gayet memnunum.

o bolge için normalde ozel birsey kullanmana gerek yok
ama bazi durumlarda kullanmak lazim
dogum sonrasi dikis oldugunda
veya mantar oldugunda mesela
eger senin de anormal bir akintin var ise kullan tabi

Son düzenleme:
Doktorların önerdiği vajen ph'ına en uygun olanı akıntın varsa tabiki kullanmalısın sonrasında istemiyorsan kullanma senin bileceğin şey.

bende mantar olduğu için doktorum sebamedi önermişti. bir sakıncası olsa söylemezdi... bu temizleme jelleri ile sadece dış bölge yıkanıyor, vajina içi yıkanmıyor.

Bende 1 ay once falan vajinal mantar hastaligi gecirdim. Oda orami normal bir sabunla yikamamdan olmustu ph dengesini bozmusum. Ama sonra kremimle birlikte watsonsta satilan
Vajinal bolge icin ozel jelden kullandim dusta surdum hep halada hergun surerim cok guzel koruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…