Vaginismus-Dilator egzersizlerinde kizlik bozulmasi

colddream

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2023
7
1
36
Merhaba, vaginismus icin 4boy dilator seti almistim ancak en kucuk boy no1 disinda ilerlemiyodum. 1gece vemcain ile 2.boya gecince baska bir gece vemcain ile 3 ve 4ude yavas yavas ama zorlayarak sokabildim. Ancak ilk defa yaptigim 4de dun gece yatakta ve dilatorde kan gordum cok deil ama kanamam oldu hani kanamaz ya da 1-2damla kan gelir kizlik bozulunca gerisi hurafe deniliyordu? kanamam durdu ama inanilmaz bir aci vardi tum gun bng hala rahatsizim ve pempe akintim var. Dilator calismalarinda kizlik zari bozulan ya da boyle bi kanama yasayan oldu mu hic? 🙁
Ne yalan soyliyim bu sekilde bozulmus olmasina da icten ice uzuluyorum aslinda hic bi onemi olmamali sagligimdan ote ama... fizyoterapistim deniz havuz girme baska alistirma yapma dedi ve uyusturucu krem ile bu sekilde yapmama kizdi; daha hazir deildin buyuk boylara parmak ile muayene bile yapamiyoruz henuz dedi, sana uyuşturucu kremler çözüm değil demiştim dedi. Off
Lutfen bi cvp verin, cok derbeder ve karisik duygulardayim😣

Kanama eğer rahatsanız, kasmıyorsanız olmaz. Sizde olmasında anormal bi durum yok zaten rahat değilsiniz bu dilatörü kullanırken.

Yani kızlık zarı kanamasımıdır bu? Öyle 1-2damla da değildi yani. Kendim kızlık zarımımı yırttım şimdi🙁
Normal değil mi ki yırtılması, zaten 1.5 2 cm içeride kızlık zarı. Dilatörlerin boyutu ne kadar hiç bilmiyorum ama muhtemelen kızlık zarıdır evet ya da çok zorladıysanız tahriştir belki :/

Bende vajinusmus sorunu yaşadım benimde klinikte aparatla bozuldu aparatları kullanırken kizliginizin bozulabilecegini düşünmediniz mi sonuçta boy boy aparat kullanıyoruz kendinizi huzursuz hissetmeyin 12 sene bu sorunu yaşadım bu sorunla yaşamak başlı başına problem zaten çok yol kattetmissiniz üzülmeyin

Parmak egzersizi yapamadığınızı yazmışsınız koca koca aparatları deniyoruz parmak en kolayı korkmayın ben alttan nasıl muayene olucam diye korkuyordum kafanızda bu sorunu bitiriyorsunuz denedikce kendinize güveniniz artıyor yaşayan biri olarak söylüyorum kendinizi suçlamayı bırakın ne güzel artık vajinusmus degilsiniz

Bozulmuş da olabilir bozulmamış da olabilir. Ben vajinusmustan dolayı kastığım zamanlarda eşimle her ilişki denememizde kanama yaşıyordum. Ne zaman yendim gevşedim bir daha hiç kanamam olmadı. Vajinusmusta ilerleme şu şekilde olmalı ilk başladığınız dilatör çok rahat olmaya başlayınca bir üst boya geçilir

Ya tabiki aklıma geldi bozulabileceği ama 1ve 2 onca zaman çalışma haptm hiç kan gelmedi demekli bozulunca kan gelen bişi değil die rahatlamıştım valla.
4ü ilkndefa soktum spray ile ve kan geldi ve çok acıyo 2gündür bgn brz daha rahat. Çiş yapmaya korkuyorum öle bi rahatsızlık diyim😞
Yok vaginismusu ne yenmesi yahu wemcain uyuşturucu spray olmadan 2i bile sokamıyırdum aylardır 1ile takılıyordum ve munayene parmak kesinlikle dayanamıyrm.
Bidaha dilator yapabilirmitim emin değilim artık şu an orası cok hassas. Mrk ettim benim gibi bi deneyim yaşayan var mı die ne kdr kanadı acıdımı böle?:/

Ya tabiki aklıma geldi bozulabileceği ama 1ve 2 onca zaman çalışma haptm hiç kan gelmedi demekli bozulunca kan gelen bişi değil die rahatlamıştım valla.
4ü ilkndefa soktum spray ile ve kan geldi ve çok acıyo 2gündür bgn brz daha rahat. Çiş yapmaya korkuyorum öle bi rahatsızlık diyim😞
Yok vaginismusu ne yenmesi yahu wemcain uyuşturucu spray olmadan 2i bile sokamıyırdum aylardır 1ile takılıyordum ve munayene parmak kesinlikle dayanamıyrm.
Bidaha dilator yapabilirmitim emin değilim artık şu an orası cok hassas. Mrk ettim benim gibi bi deneyim yaşayan var mı die ne kdr kanadı acıdımı böle?:/
Seni vajinusmus sayfasına ekliyorum orada bu sorunu sor muhakkak birileri yaşamıştır. Ben de eski vajinusmus hastasıyım 😊

Haklisiniz ben acele ettim hemen sprey ile cozmeye calistim. Ama napiyin aylardir en kucuk boy ileyim ve 1gr yol katemedim. Pelvic taban kaslari fizyoterspistine gidip para vere vere de biktim. Doktor gecen hastaned yari uyusturulararak yapilan bi tedaviden bahsetti. Sanitim icine bu dilator givi bisey koyup seninrahatlatan ilaclarla yatiriyilst bi sure. Aman allahim neler cekiyorum ya herkesub yolda kenarda ergen yasta yapabildigi sey icin

X