- 9 Ocak 2017
- 502
- 467
-
- Konu Sahibi Minikgirl35
https://www.qnbfinansbank.enpara.com/mevduat-oranlari/mevduat-faiz-orani.aspx
bu sayfanın en altından hesaplayabilirsiniz.
örneğin;
bakiye 1000 tl
vade 32 gün
dersek;
vade sonunda 1012,10 tl'niz oluyor.
hangisi kar ediyor ayrı ayrı hesaplayarak bakabilirsiniz. ama şu var vade faizi elde edebilmek için seçtiğiniz gün kadar süre boyunca paraya dokunamazsınız diye biliyorum. örneğin 92 gün seçerseniz 92 gün boyunca hesabınızda o paranın durması lazım.
https://www.qnbfinansbank.enpara.com/mevduat-oranlari/mevduat-faiz-orani.aspx
bu sayfanın en altından hesaplayabilirsiniz.
örneğin;
bakiye 1000 tl
vade 32 gün
dersek;
vade sonunda 1012,10 tl'niz oluyor.
hangisi kar ediyor ayrı ayrı hesaplayarak bakabilirsiniz. ama şu var vade faizi elde edebilmek için seçtiğiniz gün kadar süre boyunca paraya dokunamazsınız diye biliyorum. örneğin 92 gün seçerseniz 92 gün boyunca hesabınızda o paranın durması lazım.
Canım senin mevzusa lütfen yardımcı ol bana. O zaman sen 92 gün mü koy vareye diyorsun sanki ben arkadaşın attığı linke tıklayınca 32 gün vade mantıklı gelmişti bana niye oldu şimdi yaw..bu mevzu benım mevzum:)
17,5 teklıf edıyorum sana arkadaşım..yalnız şöyle bu ilk 3 aylık oran ama daha sonra farklı bir hesaba aktararak 13,75 ile 15 arasında getiri saglayabılrsın..
detay veya yardım ıstersen seve seve yardımcı olabılrırım
Faiz haram...
Canım senin mevzusa lütfen yardımcı ol bana. O zaman sen 92 gün mü koy vareye diyorsun sanki ben arkadaşın attığı linke tıklayınca 32 gün vade mantıklı gelmişti bana niye oldu şimdi yaw..
Canım bu linkte net tutarı da yazıyor hesaplatınca bürüt harici.bu arada genel bir bilgi geçeyim..
sistem üzerinden hesaplattıgınız faizler genelde brüt olur.vergisi düştüğü zaman elinize net geçecek faiz hesaplanan tutardan eksik olur
bu arada genel bir bilgi geçeyim..
sistem üzerinden hesaplattıgınız faizler genelde brüt olur.vergisi düştüğü zaman elinize net geçecek faiz hesaplanan tutardan eksik olur
Canım çok sağol, evet baktım şimdi aylık koymak daha mantıklı geldi 32 gün vadede 6 ayla çarptımda her ay attığımda 182 güne denk geliyor zaten net faizi, her seferinde üzerine koyarım. 1. Ay 500, 2. Ay 500+500=1000 şeklinde devam ettirim.
32 gün de hem çok fazla vadeyi beklemem. Umarım mantıksız düşünmemişimdir..
Ben haram'la helali karıştırmam seninle içtiğim şarap helaldir.
Sensiz içtiğim su bile haram .
Ömer Hayyam :)
Çok severim bu sözü
Bizim de vadeli de paramız var.Biriken faizi sokak hayvanlarına mama alarak değerlendiriyoruz.Paramızı vadeliye koyuyoruz ki harcanmasın derdim faiz değil
Valla ben birikim yapmak için koyuyorum zaten.. param artsın diye en kötü değer kaybetmesin türklirasının değeri yok zaten. Bende faiziyle çeyiz alırım herhaldeBizim de vadeli de paramız var.Biriken faizi sokak hayvanlarına mama alarak değerlendiriyoruz.Paramızı vadeliye koyuyoruz ki harcanmasın derdim faiz değil
bunu yapan çok tanıdıgım var..hatta faiz geliriyle çocuk okutan müşterimde var..
getiri olarak düşünüldüğünde faiz haram ama ya götürü olarak düşünürsek?
kredi çekip ev almaya da karşı birileri faiz haram diye.halbuki sana bi getisi olmuyor aksine sen ödüyorsun..
bunun ayrımını yapmak lazım..
Canım çok sağol, evet baktım şimdi aylık koymak daha mantıklı geldi 32 gün vadede 6 ayla çarptımda her ay attığımda 182 güne denk geliyor zaten net faizi, her seferinde üzerine koyarım. 1. Ay 500, 2. Ay 500+500=1000 şeklinde devam ettirim.
32 gün de hem çok fazla vadeyi beklemem. Umarım mantıksız düşünmemişimdir..
Canım çok teşekkür ederim.merhaba,
ben bankacıyım :)
32 den uzun vade önermem fiyatlama çok hızlı değiştiği günelrden geçiyoruz
30 da olmaz çünkü istediğin oranı yakalayamazsın
32 gün olarak devam etmek şu günlerde daha uygun olur
vade sonalrında üstüne ekleyebilrisin
svglr
Canım çok teşekkür ederim.
Ya birde canım şuan alakasız olacak gerçi ama konuma yazmamıştım .
Ben altın hesabı da açtırdım .
500 tl ona atıyordum zaten gr altın 2 aydır yapıyorum .
Şimdi yakınımda, vadeli hesap açtır birde dedi.
Sence altın hesabının mı getirisi daha iyi yoksa vadeli hesap mı önerirsin??
dediğim gibi 500 tl şeklinde üste koyarak başlıycağım finansbank ve %15,75 de faizi net faizi 6 tl gibi birşey yapıyordu aylık baktığımda??