Tesekur ederim gercekten bazi insanlar kiriciBazen cidden sanal dünyanın verdiği rahatlığa kapılıyorsunuz. Normalde yüzyüze konuştuğunuz insana böyle bir yorum yapmazsınız eminim. Tek bir cümleyle sorumsuz gibi damgalama çok kırıcı bence. Derdini anlatmış bir insan var kadın kadının halinden daha iyi anlar. Biraz daha hassas olmalıyız bence. Yok yere kalp kırmaya gerek yok.
Haklisiniz size hak vermicek bi konum var sigilerim gecti kaynanamin evinden tasindim bide suan kursa gidiyorum ingilzcem b1 sevisyesinde suan esimle iyiyim cocuk olsun istemem normal hastne randevularimu herseyimi kendjm alacak seviyeye geldim tesekurler bana bu kadar oneride bulunddugunuz icin20 yasinda anne olacaksin da ne olacak konu sahibi?
evlenip ithal gelin olmussun. dilin yok, egitimin yok, birseyin yok. bugun hastaneye gitsen yaninda dil bilen birine muhtacsin. orada bir cevren yok. 19 yasinda hevesli gibo kaynanayla yasamaya gitmissin, pisman olmuşsun. ailense cahil cuhela "aman, dul kalma" diye sana öğüt veren insanlar.
sense ilk gunden beri korunmamissin ki 11 aylik evlisin, 11 aydir gebe kalamiyorsun.
bu akilla nasil cocuk bakabilirsin?
az bir mantikli ol gözünü seveyim. gitmissin oraya huyunu suyunu bilmedigin adam. iyi ki de hemen hamile kalamamissin ki tanımak icin zaman gecmis ya hemen hamile kalip hersey daha kötü olsaydi ne olacakti? ailen "dul kalma" demis, kirmzi kuşakla gonderdigi kizini bes ay sonra karninda bebekle kabul edebilirler miydi?
daha 11 aylik evliyken "cocugum olmuyor" tiplerine girip üzüntüden kahrolmak bana çokça cahilce geliyor. en basit doktorlar bile kontrol etmek istemiyor 1 yildan önce. "1 yil korunmadan deneyin, oyle gelin" diyorlar tahliller icin. bu kadar genc yasta bu kadar panige gerek var mi? hele ki bu kadar temeli olmayan bir evlilikte.
koca cocuk istese bile senin hayir demen, egitim alman - dili ogrenmen lazim ki yarın bir gün hersey b.ka sararsa bir çözüm yolu bulabil. bugun dayak yesen polisi arasan adres tarif edecek dilin yok, cocugun olsa kres öğretmeninin dedigini anlayacak halin yok.
ama iyi bir anne mi olacagina inanıyorsun?
ayrica hpv sigillerin varmis. Ne doktora gitmissin ne bir sey, cocugu etkiler mi etkilemez mi bir danismamissin. hala gebe kkalmak mi istiyorsun?
kocanla birbirinize bulastirip duruyorsunuz, çiftli tedavi almak yerine "cinsel perhize uyamayiz yeni evliyiz. hamile kalirsam uzak dururuz o ara gecer zaten" diyecek cahiliyetle cocuk nasil yapacaksin?
aşi karşıtligin da baska bir alem.
yani hangi devirde yasiyoruz?
yasin daha cooook genç. sen calismadan o kaynana evinden cikman zor (devlete yapisip kendine baktirmazsan). o yüzden çözüm basit. yasin zaten cok genc, dil kursunu aksatma. kurstaki insanlarla bir arkadaslik bagi kur ki acil durumda ulasacak ailen haric tanidik birileri olsun. kocanin tatillerinde yeni göctugun ulkenin uzam sehirlerini, şatolarini falan gez, uzun tatillerde civar ulkelere gidin. biraz gencliginizi - cicim aylarini yasayin.
dilin oturduktan sonra da bir meslek okuluna gidersin- hangi ulkedesin bilmiyorum ama cogu meslek okulu okurken staj icin para veriyor. böylece cebine de para girer, koluna da bir altin bilezik takarsin. sonra gir bir ise - ister 1 cocuk yap ister 4 :)
anne olmak istiyorsan biraz mantik cercevesinde hareket et.
Evet genc evlenmekte ne varki neden bu kadar abartiyorlar anlamaiyomSen öyleydin diye herkes kartlaştıktan sonra çocuk yapmak zorunda değil. Genç anne olmak istedi demek ki
Fsh yuksekmisKızlar iki gün önce adet olduğum gün test yaptım sonuçlarıma bakar mısınız.Konu açıp sordum kimse cevap vermiyor
Lh:4.64
E2:40.4
Fsh:13.05
Fsh yuksekmis
Tesekur ederim ama ne bileyim cevremdekilerin oldu benden sonra evlenenler bile11 ay erken bir sure degil mi bukadar kahrolmak icin? Hani 4-5 yildir ugrasiyoruz olmuyor deseniz daha normal bu tepkiniz. Cok fazla bunun stresini yasamaniz, tek odak noktanizin bu olmasi bile etkiliyor olabilir. Arastirin bu konuyu. Rahat birakin kendinizi biraz, stresten uzaklasin.
Bilmiyordum yasinizi kusura bakmayinYaşım 46. Bu yaşa göre kaç olabilirdi ki.30 lu yaşlarda 50 nin üstünde olan var
Yuksek bile sayilmayabilir belkide yasa goreHafif yüksek deniyor 13 için
acaba nedeni belli olmayan kısırlık ile mücadele ediyor olabilir misiniz ?Kızlar merhaba 11 aydır cocuk yapmaya calışıyoruz ama halla olmadı eşim doktora gitti problemi yok bende hormon testi vermiştim testosteron 20 değerinde cıktı triodimde 9 bucuk değerinde cıktı triod ilacı kullandım bittili 2 ay oluyor ama halla olmadı bebegimiz ilac kullanıca bitince hamile kalan cok kişi var ben neden kalamadım bu iki hormununda sorun olup hamile kalanlar lütfen anlatın hamile kaldınızmi üzüntüden her gece ağlıyorum uyuyamıyorum cocugum olmucak diye düşünuyorum tirod yüzünden
Iyi arastirmisin beni takip etme beni ben sana insan Gibi soru sordum cevaplamiyorsun yargilayamazsiniz hamilesiniz heralde cocugunuzu dusunun cunki birini yargilayinca aynisi insanin basina geliyordaDıger yorumlara bi bakın istersenız . Son kez bi daha bi göz gezdırın .
Bu hormon testimacaba nedeni belli olmayan kısırlık ile mücadele ediyor olabilir misiniz ?
veya amh - fsh gibi testlerini yaptırdın mı? (adet dönemi tetkiklerine baktırdın mı hiç canım ?
Amh bakmadi bilmiyorum neden belkide yasim genc oldugu icinacaba nedeni belli olmayan kısırlık ile mücadele ediyor olabilir misiniz ?
veya amh - fsh gibi testlerini yaptırdın mı? (adet dönemi tetkiklerine baktırdın mı hiç canım ?
Tesekur ederim gercekten uzundtudende olabilir ama hayatimda cogu stresi kaldirdim benim dusuncem tridom cok yuksek ondanÇok üzücü bir konu Allah yardımcınız olsun. Biraz psikolojik de olabilir. Ayrıntıca üzülmeniz de vücut değerlerinizi düşürüyor olabilir. Doktorlar söylüyor bunu. Benim arkadaşımın 1 yıldır çocuğu olmuyordu. Doktorlara göründüler. Pcos'u tiroidi falan vardı. Tüp bebeğe başlayacaklardı ki hamile kaldı. Biraz da şans bu iş. Beslenmemiz, yediklerimiz vs. ne yazık ki artık hamile kalmak eskisi kadar kolay değil. İlk gebelikte düşük hikayesi de çok. Biraz daha sakin kalın lütfen. En kısa zamanda güzel haberler almanızı temenni ediyorum
Bir ara troidden dolayı çok makale okudum.Bu hormon testim
Sorunlarimi cozdum ya kaynanamla yasiyordum tasindim kocamla alakali bir sorunum yok cok sukur baska saglik sorunu yasadim onuda atlatim com sukur yasim genc evet bunu biliyorum ama ne olmuş herkez genc anne oluyor 20yasındakı bi kızla 30 yasındakı bı kızın tecrubeleri bir olmuyor ama ben olgun kafalı biri oldugumu biliyorum cevremde der olgun birisin dıye anlıyorum yorumdeklıerın genc cocuk sahıpı olmanın iyi birşey olmadıgını ama ben kötü birşey yapmadım yanıKonu sahibi eğer bir üyenin yorumundaki gibiyse durumunuz lütfen çocuk için uğraşmayın önce kendinizi geliştirmek özgürlüğünüzü birnevi elinize almak için uğraşın lütfen çocuk illaki olur önemli olan kendinizi geliştirmeniz yani ben konularınıza bakmadim ama eğer yazıldığı gibiyse vay halinize çocuktan önce sizin daha büyük sorunlariniz var demektir
Bu hormon testını 5 sy önce verdim doktor triod ve prolaktın ilacı verdi kullandım biitler tekrar gidicem doktora belkıde kısa süreli bir tedavı uyguladı uzun olması gerekBir ara troidden dolayı çok makale okudum.
Kendimden biliyorum, çok test verdim fsh ve amh için ama :
Testeron yüksek, (Referans aralığı 0.2 ila 5 )
Prolaktin yüksek,
FSH normal.
LH normal.
hormonel tedavi bence tam işe yaramamış, emin misin troidin hala hormonları etkilemediğine ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?